Očkování proti covidu a doba, kdy se snažíme o miminko. Jaký je váš názor?

kristousenecek
31. říj 2021

Ahoj ,chtěla bych znát váš názor. Očkování proti COVIDU v době, kdy se snažíte 🤰🏽.
Dost váhám ,

felixfelicis
31. říj 2021

Přerušila bych snažení, nechala se naockovat a pak se zase snažila dal.

veunka17
31. říj 2021

Někde jsem četla, že by se 3 měsíce nemělo otěhotnět po očkování, ale nevím co je na tom pravdy.
Ale za mě určitě buď se snažit a neockovat nebo přerušit snažení a naočkovat 😉

wladimira
Autor odpověď smazal
Zobraz
wladimira
31. říj 2021

@kristousenecek zde se pripíchnu 📌

malytlustyhroch
31. říj 2021

@kristousenecek tehotenstvi hooodne zvysuje pravdepodobnost tezkeho prubehu u zeny a covid v tehotenstvi ma rizika pro plod. Pravdepodobnost nakazeni je velika, ani s ockovanim samozrejme neklesne na nulu, ale klesne dost, riziko tezkeho prubehu/smrti taky klesne dost. Uvazovala bych tak ze pro dite je rizikovejsi covid v tehu nez ocko pred. A pro tebe je taky rizikovejsi covid v tehu nez ocko pred.

merope
31. říj 2021

@veunka17 Spíše je to tak, že třeba 3 měsíce po (nejspíše libovolném) očkování se nedělá IVF čistě protože to snižuje pravděpodobnost úspěchu.

Já třeba nejdříve šla na očkování, pak pauza a pak půjdu na IVF čistě proto, abych měla nižší šanci na covid. Jen teď už nepůjdu na třetí dávku, i když se to IVF pořád něčím různě posouvá.

kristousenecek
autor
31. říj 2021

Holky děkuji za odpověď ;),, já váhám srz to ,že se snažíme už dost dlouho ...a asik do toho půjdu přítel je už dva měsíce na očkování
Do práce už chodím taky ,naše malá do školky a stát se může vše .... odkládat to už asik nechci moc děkuji za odpovědi ;)

87pavlina
31. říj 2021

Gynekoložka mi doporučila očkování právě kvůli plánovanému druhému těhotenství, takže jsem se nechala naočkovat. Ptala praktického lékaře a řekl mi, že můžu otěhotnět klidně 14 dní po očkování, ale já bych se stejně bála a čekala bych ještě dýl (nechala jsem se očkovat v červenci a začínáme se snažit až teď). Podle mě ani doktoři pořádně neví, jak je to správně.

littlebee124
31. říj 2021

@kristousenecek Já sem měla možnost jít už na konci ledna a to sme začali uvážovat, ze v únoru po vysazeni se začneme snažit. Nekonec sem se očkovat nenechala, protože se i zrovna řešilo, ze byl nedostatek vakcín. Takže sem si říkala, dostanu první dávku, ono se to povede a další už si nenecham dat, protože v těhotenství jsou dost omezené léky a ja třeba očkováni nesu blbě: chripka, spalnicky, tetanovce, vzdy sem byla minimálně 3 dny KO a ještě teploty k tomu.
A spousta holek i psala, ze po očkováni se jim rozhazel cyklus, takže je to spíše i na tvé uvážení. 🙂 protože teď už ty dávky jsou tři a další by te čekala třeba v těhotenství a to musíš uvážit, zda bys do toho i jako těhotná sla. 🙂

janina92
31. říj 2021

Nechala jsem se nejdříve naockovat a poté otěhotněla 🙂. Dva měsíce před tím to manželovi ujelo v nejblbejsi dobu, měla jsem jít zrovna na očkování, tak jsem očkování raději odložila..nechtěla jsem tyhle dvě věci úplně kombinovat 🙂

veruuu_kubesovic
31. říj 2021

@kristousenecek naočkováno jest a snažíme se dál....

teress1215
1. lis 2021

@kristousenecek měla sem cykly bez ovulace takže sem se nechala naočkovat první dávkou, měsíc po sem zjistila ze sem těhotná a druhou už sem si dat nenechala a ani mi ji dr. nedoporučoval takže mám za sebou jen jednu a miminko je zatím zdravé 😊 prodělala sem covid v lednu kdy jsem take o miminko přišla ale jestli na tom měl vinu covid nevím ..

martulka88
1. lis 2021

@kristousenecek V lednu jsem prodělala covid v těhotenství - 38tt a o syna jsme přišli - covid nebyl příčina. Měla jsem pouze zánět nosohltanu a to spadám do rizikové skupiny - cukrovka, crohnova nemoc, nadváha, tehdy jsem měla i vyšší tlak... Věděli jsme, že chceme zkusit znovu otěhotnět. Otěhotněla jsem 4 měsíce od porodu a sami moji lékaři mi to nedoporučili. Dokonce ani lékařka v očko centru, když se mamka nechala očkovat a ptala se jí na mne. A to jsou doktoři, co jsou zastánci očkování. Všichni v rodině, včetně mého muže, jsou očkovaní - až na mne a mého taťku, který prodělal těžký covid a má dostatek protilátek a doktoři mu také nedoporučují zatím očkovat.

jana_zofie
1. lis 2021

Pokud vim, tak v doporuceni uz o cekani po ockovani nic neni. Jinak ja jsem sla s tim, ze kdo vi, kdy se zadari. A uz u prvni davky jsem mela takovy pocit, ze bych treba mohla byt, ale bylo jeste vcelku brzy i na test. No a byla. S druhou davkou jsem pockala na 2. trimestr, tenkrat to jeste bylo i v doporucenich, jenze ono to tam bylo spis proto, ze v 1. trimestru se na tebe lekar boji i osklive podivat. Tech ZT je v 1. trimestru prekvapive hodne bez jakychkoli vlivu, takze kdyz se to nahodou sejde, tak je velmi nepravdepodobne, ze to bylo treba kvuli ocko/leku/bolavemu zubu, jenze tebe to pak stejne hloda, jestli to treba nemohlo mit souvislost, takze z toho duvodu bych pripadnou 2. davku nechala na ten 13. tt i dnes, kdyz uz se muze i v 1. trimestru. Ted jsem skoro 26. tt