Pozitivní ovu test. Kdy se snažit?

petulkanono
15. dub 2021

Ahoj holky, snazime se 6.ty cyklus o mimco, ted jsme si rekli, ze sex bude ob den (a to uz je uspech, chlap je ten typ, ktery tohle nema rad naplanovane😅)
No a k veci, vcera jsem mela ovu test jeste negativni, sex byl vcera vecer, ale uz me bolelo bricho, dnes me boli jeste vice a ovu test mam pozitivni. Moje otazka zni a zajima me, jestli je nutne mit sex i dnes nebo myslite, ze bude staci teda az zitra? Vim na 100% ze vecer nebo rano bude test uz negativni, mam to takhle vzdy. Vim, ze kazdy cyklus ma prumerny zdravy par sanci otehotnet asi 25%, takze mi nikdo nezaruci, ze budu tehotna, ale spise me asi zajimaji vase zkusenosti, jak to vyslo vam. Dekuji 🙂

sigyn
15. dub 2021

Kdy snažit? Když zahodíte všechny možné testy a budete se soustředit na partnera a jak vám je spolu dobře. 😉

kocila
15. dub 2021

@petulkanono pokud jedete sex obden, do plodných dnů se trefíte určitě a není třeba řešit ani ovulaci testy...jinak při pozitivním testu je ovulace obvykle po 36 - 48hod, ale může být dříve, protože se testuje třeba jen 1x denně, takže max. hladinu, která spouští ovulaci, není většinou známa...
tzn., pro úspěch bych se teď snažila teď 3 dny (pokud je to na vás moc, tak zítra určitě a ještě pozítří)...
pokud by se přesto nepodařilo, zkusila bych další cyklus měřit bazální teplotu, ta hezky ukáže, zda vůbec k ovulaci dochází, ale k tomu člověk musí dozrát... jinak řeči, nemysli na to, netestuj atd. neber vážně, někdo otěhotní i při styku 5 dní před ovulací, a někdo se musí strefit přesně, proto ovulační testy jsou dobré.. (mne se nedařilo 3 měsíce, a první cyklus s ovulačními testy se hned zadařilo, protože se ukázalo, že mám pozdější ovulaci)...tak ať je tento měsíc vítězný 👍

prcccek
15. dub 2021

@petulkanono jen takový blbý dotaz... Taky tento měsíc zkouším ovu testy, abych zjistila, zda k ní vůbec dochází. Den před, co jsi měla negativní před pozitivním, jak silná byla ta čárka? Mi přijde pořád hrozně slabá 😔 to tak fakt naskočí ze dne na den?

ema90
15. dub 2021

@prcccek Kdyby jen ze dne na den, naskoci to behem par hodin. A musi byt testovaci carka stejne silna nebo silnejsi nez ta kontrolni.

ema90
15. dub 2021

@petulkanono Pokud mate sex obden, tak je zbytecny ovulaci sledovat a do plodnych dnu se trefite vzdycky, tim padem si kdyztak spermie na vajicko pockaji.
A 25% je az moc, je to spise sance mezi 15-20%.

Pokud vite, ze jste oba zdravi, tak spise podporte svuj ovulacni hlen, rust delozni sliznice, aby se vajicko hezky zavrtalo a podobne.

prcccek
15. dub 2021

@ema90 jj to vím, právě že je pořád taková slabá a začíná mě to zlobit 😄🙁

ema90
15. dub 2021

@prcccek Nektere cykly mohou byt i anovulacni. Nevim, od jakeho dne testujete, tak je taky i mozne, ze ste ji prosvihla nebo teprve prijde 🙂 Pokud nevite ani priblizne, kdy ovulace prichazi, tak to chce zkouset testovat fakt ode dne, kdy skonci ms.

novacek21
17. dub 2021

Já nikdy neměla stejně nebo více tmavší testovací čárku a přesto ty testy byly pozitivní a ovulace probíhala - zkontrolováno na UTZ i BT. Takže za mě je to o tom, že máš nejtmavší kontrolní čárku, blížící se testovací a pak další den už je méně sytá, tak zpětně poznáš, že to byl pozitivní ovulační test a od té doby za těch 36-48 hodin ovulace, takže když to zesvětlá, je nej doba na snažení. Ale určitě ověřit i bazální teplotou, pokud už se člověk snaží dlouho a pokud už hodně dlouho tak ultrazvukem. Bohužel ani BT ani ovulační test nemusí nutně znamenat ovulaci. :/