Utrogestan, atd. - předepsání bez předchozího hormonálního profilu? A jak je to v CARu?

felis
22. zář 2022

Dobrý den,
zajímalo by mě a možná by se na to hodila spíš anketa, jestli vám lékař předepsal Utrogestan prostě jen tak, "když se teda nedaří otěhotnět a tohle by mohlo zabrat" anebo jestli jsou někteří osvícení doktoři, kteří udělají nejdřív hormonální profil těch pěti důležitých hormonů pro početí? Anebo pokud jste si hormonální profil vyžádaly a oni to přijali v ordinaci v pohodě?
My se snažíme o dítě 8 měsíců a jsem na gynde domluvená, že pokud se nezadari do listopadu, tak mám přijít a budeme to řešit dále. Jak se to pak řeší v CARu? Nechci brát léky jen tak, resp. uměle brát progesteron, když bych neměla prokázané, že mi opravdu chybí něco do normální hladiny... A ráda bych věděla, na co mám nárok anebo je lepší prostě změnit lékaře anebo CAR 🤷🏼‍♀️

petulkadodo
22. zář 2022

@felis Můj gynekolog mi udělal hormonální profil, vše ok, s žádnými hormony neexperimentoval a poslal mě do CAR. Tam hormonální profil taky v pořádku, ale IUI chtěli v hormonálně řízeném cyklu, tj. nejdřív hormony na podporu ovulace, pak na prasknutí folikulu a pak utrogestan. 3. pokus se zadařil, i když předtím 2 roky ani ťuk. Tak třeba ty hormony pomohly, i když dle hormonálního profilu nebyly úplně potřeba.

felis
autor
22. zář 2022

@petulkadodo aha, děkuju moc za odpověď. Z této stránky, jak píšeš, jsem o tom nepřemýšlela.