Co máme dělat?

10. dub 2024

Ahoj, jdu si sem pro radu, je mi 19. Příteli 22, a neolanovaně jsem otěhotněla, jenže nebydlime spolu já bydlím stále u rodičů, a pritel je na pracovní ubytovně, ja nepracuji.
Moje rodiče jsou rádi, prý nám ze vším pomůžou, jelikož mají rodiče svůj vlastní dům, tak nám nabidl ať pro zatím bydlíme s nima, budem mít svoje soukromí kuchyň záchod koupelnu svojí, a myslím ze by to bylo super, pritel by pracoval, já bych pracovala (Mamka by hlídala) takže by asi problém s penezmi nebyl, jenže je problém… pritel to tak nechce, Prej se bojí že když bude problém ze budou akorát hádky a na všechno doplatí on, ze nechce bydlet s rodiči, tak jsem to pochopila, a řekla že tomu rozumím, a ze je ještě jedna možnost
9 měsíců je daleko, a mohu na rychlo někam jít dělat uklízečku, že budem oba dva extrémně šetřit a najdem si byt. Ale prý to taky nechce protože se bojí že to nebudu zvládat s dítětem uvnitř, já už opravdu nevím co dělat, potrat určitě nechceme.
Nejaka rada prosím ?

areh
10. dub 2024

Nabídla jsi 2 řešení situace. On obě odmítl. Co nabídl on? Jak by si to představoval? Bydlení u rodičů mi přijde jako dobrá varianta. Ikdyž chápu, že se mu tam nechce. Ale mohli byste šetřit, ušetřit za nájem (platit jen něco rodičům - jak se domluvíte). Až něco našetřite a ty půjdeš do práce, tak se můžete odstěhovat do svého. Šlo by o 2-3 roky a to se určitě zvládnout dá.
Dobře si všechno promysli. Je fajn, že ti rodiče nabídli takovou pomoc. Budeš v nich mít určitě oporu a to je důležité!

krisstina93
10. dub 2024

Tak bydli ty u rodičů a on holt bude na dítě přispívat finance a chodit za nim na návštěvy, jako kdyby jste byli třeba rozvedení. Když on nechce k vašim, peníze na vlastní nemáte, tak nemá moc na vyber no.

reeeza
10. dub 2024

Chápu, že nechce bydlet u rodičů a má z toho obavy. Chápu i že má obavy o tebe, při představě že budeš těžce makat v těhotenství.

Dejte si na to pár dní. Třeba do víkendu. Oba přemýšlejte, jaké by mohly být vaše další kroky a příjďte každý s konkrétními kroky, které můžete podniknout. Ty už jsi to učinila, chtěj to i po něm.

Mohlo by to u rodičů fungovat i tak, že byste si zachovali určitou autonomii? Nemluvili by vám moc do všeho? Čeho konkrétně se partner obává? Co tím myslí že kdyby byly hádky odnesl by to on? Jaký vztahy jsou mezi vámi?
Dobré řešení by to bylo za určitých nastavených podmínek.

Co se týče práce...Můžeš jít pracovat třeba do obchodu? Prostě dělat méně fyzicky náročnou práci?

A co být teď oba u rodičů, pracovat a šetřit si? Uvidíte jak to soužití bude fungovat. A v 8 měsíci se můžete rozhodnout jestli si najdete nájem nebo zůstanete třeba o rok déle??

lencaa11
10. dub 2024

Asi bych řekla že ať teda taky dá on nějaké řešení to u rodičů by pro začátek nebylo špatne hlavně kdyby něco máš po ruce rodiče a pokud se mu nelíbí ani tohle tak ať vám najde byt a postará se jako chlap

linusha
10. dub 2024

Upřímně nevíš jaké těhotenství bude a dělat někde uklízečku nebo v krámě není úplně vhodné, dost se tam tahají věci, takže chápu že se o miminko a tebe bojí. Přítel ať nabídne variantu jak by to viděl on. Ale chápu i to že nechce bydlet s rodiči.

lauriak
10. dub 2024

A ake riesenie situacie ma priatel? Ja by som bola za moznost cislo jedna. Od rodicov sa mozete odstahovat vzdy. Hlavne ak budete obaja pracovat a setrit tak by byvanie u rodicov bolo len docastne riesenie. A budete mat oddelenu bytovu jednotku ak som spravne pochopila takze v tom nevidim az taky problem.

marselina
10. dub 2024

potrat nechcete ale on nechce ani jedno z reseni ktere nabizis.
Podle me neni vubec pripraveny na to byt otcem.

rosalindamelinda
10. dub 2024

Ahoj, no a ty máš co za školu, když je ti 19 let, to se končí střední škola nebo učňák? Přítel má, co za práci, že je na pracovní ubytovně, je to aspoň dobrá práce, která vás všechny uživí? Jako chápeš, tak on nechce bydlet u rodičů, ale kde teda budete bydlet taky nenavrhne? Jako na pracovní ubytovně s ním asi bydlet nebudete a co ten byt, má na to, aby vzal nějaký levný byt, případně může si třeba zažádat o nějaký městský byt?
Jako holt udělal mimčo, tak by se měl chlapec snažit vymýšlet nějaká řešení, protože dvě možnosti, které měl, už promeškal - mohl ti zavčasu koupit aspoň antikoncepci nebo sobě kondom. Je to trochu nezodpovědný přístup, když nemáte žádné pořádné zázemí...
Vem si, že takhle to odskáčou hlavně rodiče, protože nakonec budou tebe a dítě živit...přítel nevypadá, že by to zvládnul, je mladý, spíš si bude chtít ještě užívat života a s kumpánama na ubytovně to vidím akorát tak na nějaké chlastačky :-/

tereza0111
10. dub 2024

No a jake reseni nabidl "pritel"? Nechce bydlet s tvymi rodici - to je roztomile a pochopitelne, ale jake nabizi reseni? Utahne sam pro vas byt? Jestli jen odmita a neni schopen podat nejake reseni, tak se mi jako chlap vubec nelibi a moc bych s nim tedy nepocitala... (ale jasne, otec bude uz vzdycky - to ale neznamena, ze za nim musis jit nekam do nevyhovujicich podminek)

Tohle neni vubec dobre. Tvoji rodice se k tomu postavili skvele, to ti dava strasnou vyhodu proti spouste holek, ktere v 19 otehotni a rodice je pomalu vyhodi :(
Drz se doma. S miminkem to nekdy bude narocne, doma mas maminku, ktera je zrejme pripravena ti pomoci, mas jistotu strechy nad hlavou, jsi v milujicim a chapavem prostredi. Radsi tohle a dochazejiciho pritele, kdyz tam tedy nechce bydlet nez se za nim odstehovat kdovi kam

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru