Myšlenky v těhotenství...

7. dub 2023

Ahoj holky,
Jsem potřetí těhotná. Třetí dítě jsme chtěli, jen později. I když antikoncepci apod jsme nebrala, jen přerušovaná soulož. 😁
Nicméně radost, těšíme se.. zítra budu 19+0 a téměř od začátku čekám, kdy se co pokazí... Nejde mi do hlavy, že všechny tři děti mám na hned, bez komplikací, žádný potrat, jsou zdravé.. ❤️ jsem za to nesmírně vděčná a šťastná... Nicméně když vidím příběhy mnohé z vás.. jak se dlouho snažíte, potraty apod... Tak si říkám, jak moc musím být klikař? Já nechci aby to vyznělo špatně.. opravdu jsem stastna, jen mám prostě strach, který jsem u prvních dvou neměla.. ☹️ ani nevím, proč to píšu. Možná si jen "ulevit"..

marianarem
7. dub 2023

Tymto sa neoplati trapit, kazdy ma svoj zivot a kazdy v nom riesi nieco ine. Bud vdacna za to, ze ti to bolo takto dopriate.
Ja napriklad jeden potrat za sebou mam a v case, ked sa to stalo, som si tiez kladla rozne otazky, preco sa inym podarilo a mne nie. Ale casom sa to zmenilo. Ten potrat u mna nastartoval hlboku zivotnu krizu, z ktorej som sa dlho vynarala, ale podarilo sa mi to a bola z toho nakoniec najviac posilnujuca skusenost mojho zivota. Vdaka nej som dnes aj lepsou mamou, nez by som bola predtym. Takze zvonku sa to moze zdat vselijako, napr. ze tebe sa dari a ja som si to musela vybojovat, ale v skutocnosti sme jednoducho kazda dostali nejaku svoju zivotnu skusenost. Ty mas tri zdrave deti a mozno sa pri nich ucis vselico o sebe, naberas nove skusenosti, mozno aj na tom vidis, co vsetko dokazes zvladnut. Ja mam jedno tazsie vybojovane, ale tiez som sa naucila vela o sebe a co dokazem zvladnut. A tiez som za to vdacna. Skratka kazda mame iny zivot a ani jedna zly 🙂

journals
7. dub 2023

Trápíš se tím, že tě nic netrápí? 🙈 asi chápu, ale takovými myšlenkami si nikdy nepomůžeš. Spíš naopak

ivivi
8. dub 2023

Raduj se. Vazne. Nam to trvalo dva dlouhe roky nez jsem otehotnela. A jsou na tom holky mnohem hur. Tak si to uzivej, ze zrovna ty mas takove stesti.

lauriak
8. dub 2023

Ja to chapem. Take tie pocity, ze ci si si uz toho stastia neukrojila moc velky kus. Ja mam dve deti, obidve zdrave, pocatie nebol problem, v tehotenstve som ziadne naozajstne problemy nemala (len som bola otravena z toho stavu), porody tiez pohodicka. A tak si hovorim, mam pokusat stastie treti krat ked mi bolo uz takto dopriate? Stale mam take cierne myslienky aj ked nad tretim dietatom rozmyslam tak sa bojim aby sa nieco nepokazilo.

rotkapchen
12. dub 2023

Starosti člověka, který nemá žádné starosti 😄 nemyslím to ve zlém a dost tě chápu. Ale takto napsané to vyznívá opravdu úsměvně.
Jsem podobný pripad, co se těhotenství týče.
V tom třetím jsem ale strach měla, nechala jsem si vyšetřit genetiku dítěte prostřednictvím své periferní krve a celkově jsem byla hodně obezřetna. Hlidala jsem se.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru