Potřetí těhotná. Co dělat?

jackiel8
25. led 2024

Před pár dny jsem zjistila, že jsem zase těhotná. Doma už mám 3letou dceru a skoro ročního syna. Už syn se teoreticky neměl narodit, když jsme používali kondom (a ne, nepraskl). To jsem nemohla brát pilulky, měla jsem po infarktu. Po porodu jsem už pilulky brala a stejně jsem otěhotněla (brala jsem poctivě). Léčím se s RS, takže už dvě děti jsou docela záhul. Ale přítel a babičky pomáhají. Nechci dát dítě pryč, ale už teď se děsím, jak na to budou ostatní reagovat. Finančně jsem na tom mizerně, jako spousta maminek, ale spoustu dětských věcí máme, což je výhoda (oblečení, ohřívačka mléka, lahvičky, hračky, postýlka, dečky a povlečení apod). Ale např má mamka nesouhlasila už s druhým těhotenstvím a bojím se, jak bude reagovat. Bydlíme s přítelovou babičkou a u té se bojím, aby to s ní nešlehlo.

mollyweasley
25. led 2024

Nevidím žádný dotaz, proto si tady jenom odložím - Google: vasektomie

palja
25. led 2024

@jackiel8 já bych měla na vašem místě spíš obavy kvůli svému zdraví. Jestli máte nemocné srdce, rs se taky může zhoršit.

lencaa11
25. led 2024

@jackiel8 asi bych řešila vejcovody ven a nebo manžel at jde na vasektomii jinak pokud už je toho na vám moc tak zapojit chlapa

lutu11
25. led 2024

@jackiel8 mate 2 male deti, ktere maji maminku po infarktu. Myslim, ze je to jasne. Na margo Vasi anamnezy je otazka, jestli Vase srdce zvladne treti tehotenstvi.

jackiel8
autor
25. led 2024

Přítel už chce jít na vasektomii, ale prý to neproplácí pojišťovna a není to levná záležitost.. Srdce mám v pořádku, chodím na kontroly ke kardiologii. A s RS se to řeší konzultací s doktorkou, vysazením infuzí, pokud nejsou problémy a po porodu se nasadí znovu.

mollyweasley
25. led 2024

@jackiel8 Kolem 5 tisíc v lokální, kolem 10 v celkové (někdy to lokálně nejde). I plínky vychází dráž, natož celá výchova dítěte.

jackiel8
autor
25. led 2024

Přítel našel, že ve zdejší nemocnici si řeknou okolo 20 000kč. Kdyby to bylo takhle okolo 5ti, tak by do toho určitě šel. Ale zkusíme to omrknout pořádně, děkuji za info. 😉

andelka
25. led 2024

@jackiel8 v Olomouci dělají bez skalpelu, ambulantně, komplet se vším 15 tisíc. Tři děti má spousta lidí, já taky. Ale další bychom už nezvládli. Dítě vychovate hlavně vy, rodiče souhlasit nemusí. Trochu bych se obávala jak třetí těhotenství a dítě v krátké době zamávají se zdravím.

janule0123
25. led 2024

Druhy těhotenství bude v relativně rychlým čase zahul pro tělo a nespolihala bych úplně na pomoc okolí, muže se cokoli změnit s budete na tři malý děti samy … pokud vynecham zahul pro tělo jako další těhotenství v krátkým čase, tak potom i starat se o tři děti… vstavat ke dvoum menším, řešit pak jejich nemoci… já bych to upřímně nedala … ještě s vaši diagnozou kde je i důležitý nepřepinat se… Btw s vaši plodnosti to budete muset řešit tak jak taky.. nebo brzy budete před otázkou 4teho ditete

te_reza
25. led 2024

Myslím si, že zrovna tohle je situace, kdy by měl člověk koukat na sebe a svoje zdraví a na malé děti, které už má.

reeeza
25. led 2024

Tak hlavně je jedno co si o tom myslí tvoje máti. To tě vůbec nemusí trápit. Je zo tvůj život.

pavca1982
25. led 2024

Do toho bych nešla. Fakt!

22hanah
25. led 2024

S RS a takhle malými dětmi a špatnou finanční situací ani omylem!!!! Nešla bych do toho, za pár let (nedejbože) můžete být invalidní a kdo se o ně všechny postará a jak potom s penězi??? 3 malé děti je záhul i pro zdravou matku a Vy máte hned dvě závažné diagnózy!!! U kterých nikdo netuší, co udělá těhotenství nebo porod, jak potom zvládnete tři děti, když Vám bude mizerně??? Já se trošku divím, že o tom vůbec uvažujete😞

barmil
26. led 2024

@22hanah taky to nechápu. Kamarádka má RS a obě těhotenství byla peclive planovana s lékařem a vše probihalo pod kontrolou, zda je stabilni a může změnit davkovani leku, otehotnet a pak hned po porodu se zase řešila antikoncepce a leky a pokud si pamatuji, nemohla ani kojit, aby mohla brát vsechnu medikaci.

pilzzee
26. led 2024

@jackiel8 Na to mel jit uz po tom prvnim. Je uplne jedno kolik to stoji, rozhodne to nestoji ani zdaleka tolik, co dve dalsi deti :-/

reeeza
26. led 2024

Já bych teda dala snad vše v životě, ale potrat ne.

veronicka89
26. led 2024

Mozna ze by udelali sterilitaci i s pojistovnou ( zdravotni riziko ) ...

Jinak asi bych do tehu nesla ...

evelyn777
26. led 2024

@jackiel8 jasne, 2x tehotenstvi pres ochranu … a ted jeste tu o Cervene Karkulce ..a klasika ti co nemaj prachy maji nejvic deti, to me neprekvapuje.

lilian2111
27. led 2024

Ze zdravotních důvodů bych šla na sterilizaci. A do těhotenství bych ve vašem případě nešla.

jackiel8
autor
29. led 2024

@evelyn777 co proti mně máte? Chtěla jsem řadu a názor, ne tohle. Vím, jak se používá kondom a prášky jsem brala každý den ve stejnou hodinu, co se na tom mohlo zkazit?? Aspoň nelžu, jsem upřímná a neseru se ostatním do života, když si nesednem. Narozdíl od někoho. Hezký den přeju.

nazka
29. led 2024

@jackiel8 holky zde mi přijdou moc drsné. na potrat jít nechcete, tak je rozhodnuto. Teď se psychicky nastavit na to, co bude. Mámu bych rozhodně neřešila, spíš babičku, která bydlí s vámi.
Moje kolegyně má rs a 3 děti k tomu. Má biologickou léčbu a dodnes například lyžuje. Záleží v jaké fázi tu nemoc máte a jak vám zabírá léčba. Co na to říká přítel? Viděla bych spíš problém ty peníze. Teď dítě moc nestojí, ale když vidím, kolik platíme například za kroužky ( v září jsme platili kolem tisíc) .. A bude hůř, jak porostou. Takže bych se do budoucna zaměřila na to, aby přítel lépe vydělával, když Vy nemůžete.
Kdybys měla císaře, nechte se podvazat a máte vyřešeno

nazka
29. led 2024

@nazka oprava zprávy, v září jsme platili kolem 20 tisíc za kroužky a začátek skoly/ školky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru