Tchyně nechce vědět pohlaví vnoučete. Přijde vám to normální?

14. kvě 2024

Baby prijde vam to normalni, ze tchyne nechce videt zadne fotky z ultrazvuku sveho vnoucete a kdyz jsme se konecne dozvedeli pohlavi, tak mi rekla, ze "bude spokojenejsi, kdyz to vedet nebudou"? Ale pokazde, kdyz jdu na kontrolu, tak chce, abych dala vedet, ze je vse ok. To jo. Mne je to ale neprijemne, vsichni ostatni fotky i pohlavi vedet chteji, a ted abych to jen pred nima tutlala a mluvila s neutralnim osloveni.

keysi90
14. kvě 2024

Asi chce mít prostě překvapení? Chce vědět že je dítě v pořádku ale pohlaví vědět nechce. Divím se, že tě to tak štve. I někteří rodiče to vědět nechtějí, co je na tom divného?

autor
14. kvě 2024

@keysi90 tak prijde mi to zvlastni, kdyz vi, ze my bychom se o to s nima radi podelili a tesili jsme se, az jim to rekneme. Jde o nase druhe dite, doted me dost stresovaly neustale dotazy, jestli to bude parecek uplne od kazdeho. A ted konecne uz muzu to pohlavi rict, uplne se mi ulevilo, ze uz to vsichni budou vedet a nebudu muset resit nici ocekavani a odhady a davat si pozor na jazyk, abych nerekla rod. A takhle zas nic. Otravilo me to.
A to, ze ji nemuzu ukazat fotky z ultrazvuku, me proste jen mrzi, rada bych sdilela radost.

keysi90
14. kvě 2024

Já bych se tím asi nestresovala a přijala jak to je. Dozví se až se mimo narodí. Těšila bych se z toho že je miminko v pořádku a pohlaví bych neřešila.

veru181
14. kvě 2024

A jak to bylo v prvním těhotenství, to zájem měla?

kristyneckaa27
14. kvě 2024

Nedělala bych z toho kovbojku,tak chtějí být prostě překvapení 🙂 Zajima ji jestli je vše v pořádku,to je důležité. To že chce být překvapená není nic špatného,a třeba fotku nechce vidět právě proto,aby to náhodou nepoznala.

autor
14. kvě 2024

@kristyneckaa27 ta by to nepoznala urcite😀 patrne ani nikdy zasny uz ditete nevidela.
@veru181 no tam jsme to nevedeli ani my

No tak ja se z toho vyspim, asi mate pravdu, ze lepsi bude neresit. Ale stve me, ze se porad budu muset hlidat a to zasadne jen pred nimi🙄

exbordelar
14. kvě 2024

Ja bych asi na tvem miste rekla, ze se budes snazit jim to nerikat, ale nerucis za sebe, ze se nejakym zpusobem neproreknes 🤷‍♀️
Nejsi zodpovedna za ocekavani druhych a jejich pocity 🙂

autor
14. kvě 2024

@exbordelar 👍👍 me prave vadi, ze uz ani o svem diteti si nemuzu rikat co chci a komu chci a zas je prednejsi to, jak si to predstavuje nekdo jiny.

martinka_33
14. kvě 2024

Ja nechtela vedet pohlavi zadneho sveho ditete, u vnoucat to taky vedet nechci az na ne jednou prijde cas 😀 Mam ráda prekvapko.

klokanka31
14. kvě 2024

My taky nechtěli vědět pohlaví, je prostě super mít překvapení...Třeba o to překvapení nechce být tchýně ošizená...

keysi90
14. kvě 2024

Nemáte mezi sebou i jiný problém? Protože si to vem třeba i druhé strany , ty jako matka to vědět nechceš a třeba Dr se prořekne, nemrzelo by tě to? Vždyt si můžeš mluvit o dítěti, ale myslím že se to dá zvládnout i bez toho aby se vědělo pohlaví 🙂

radkazenklava
14. kvě 2024

Tchanovci také nechtěli vědět pohlaví, ani u jednoho z vnoučat. Chtěli mít překvapení (pro ně jedno z nejhezčích v životě, stejně jako kdysi když měli své děti a utz nebyly ) Já i švagrová jsme jim to splnili. Proč ne..Někdy to bylo náročnější se neprokecnout, ale dalo se to zvládnout.

lenerka1
14. kvě 2024

Jinak ty ultrazvuky bych si nebrala osobně, moje mamča na nich nic nevidí, prostě černobílé šmouhy, a vnoučata miluje všechny a jejich fotek má plný mobil.

autor
14. kvě 2024

@martinka_33 @klokanka31 no my se u prvniho take nechali prekvapit, takze to uplne chapu, to prekvapeni je krasne. Ted u druheho jsme to vedet chteli, mela jsem pro to sve duvody, chtela jsem mit cas se s tim szit a uz dal nemuset resit, jestli je to to ci ono a mit to jako hotovou vec. A nejak me to neprijemne zaskocilo, ze zase ne.

@keysi90 no ani ne, myslim, ze na to, jak jsme rozdilne, mame vztahy dobre🙂 Zvladnout se to da, mas pravdu. Ja jen necekala, ze i v tomto budu muset uprednostnovat prani ostatnich a na tom, jak si to predstavujeme my jako rodice, nesejde. Me by nikdy nenapadlo rikat ostatnim, do mi muzou nebo nemuzou o svem diteti rikat. Ostatne moji rodice take respektovali, kdyz jsme to u prvniho nechteli vedet, ikdyz oni by to radi vedeli.

antoinet
14. kvě 2024

Zkus jim udělat radost, bude tě to stát trošku úsilí, ale ten hezký pocit za to stojí 🙂 Mně přijde milé, že to takto prožívají. A toto přání je i dost obvyklé, žádný úlet.

exbordelar
14. kvě 2024

Ale ty si muzes o svem diteti rikat co chces 🙂
Myslim si, ze beres prehnane ohled na ostatni a zbytecne se stresujes, aby nahodou nekdo nebyl v nepohode. To ale nejsou tve emoce a ty za to, jak se citi nekdo jiny, NEJSI zodpovedna 🙂 kazdy za sve pocity zodpovida sam. Tchyne nemuze za to, ze ty se citis v tehle situaci blbe. A stejne tak ty nemuzes za to, ze se bude (ale opravdu?) citit blbe tchyne, kdyz se dozvi pohlavi sveho vnoucete pred narozenim. To bude jeji problem. Verim, ze se s tim srovna, kdyz se to nahodou predcasne dozvi 😉
Kdyz se od toho odprostis, bude se ti daleko lip zit 😇

jana_zofie
14. kvě 2024

Jsou proste asi veci, ktere nechapu. A jedna z nich asi budou fotky z ultrazvuku. U mladsiho z nich meli radost asi prevazne prarodice (takze pokud by o ne nestali, nehnu brvou). U starsi je vubec nemam (mela jsem napjate vztahy s gynekolozkou a kdyz mi je nenabidla nechtelo se mi si kazit den dohadovanim, jestli mi je teda udela...) Jestli mi na tom neco vadi je to, ze jeden je ma a druhy ne. I kdyz tak nejak doufam, ze to dceri bude, az bude velka, vcelku fuk. Tezko rict, jestli to ma tchyne podobne, ale neukazat nekomu fotku z ultrazvuku je moje primarni nastaveni, takze cajk.
Snad jen bych se ji dopredu omluvila, ze se budu snazit pohlavi neprozradit, ale za prereky nerucim a za ostatni uz vubec ne. To, ze to nechce vedet mi prijde jako naprosto jeji rozhodnuti, asi jsem nemela moc tendenci vsem rikat, jestli to bude holka nebo kluk. Byla jsem rada, ze to vim, s nejakou pravdepodobnosti, ale strasne me stvali lidi, co se na to pohlavi okamzite upnuli, kdyz ja mela vzdycky na pameti, ze to, co je videt na ultrazvuku je vzdy stoprocentne pravda.
Tim chci prevazne asi rict, ze tvi tchanovci pravdepodobne netusi, jak je pro tebe dulezite tyto veci s nimi sdilet a zrejme vubec nehapou, ze bys mohla mit takove nutkani se podelit s takto konretnimi vecmi, aby to byl problem.

pilzzee
15. kvě 2024

Hele a neni to treba tim, ze ma nejakou spatnou zkusenost (at uz vlastni nebo z okoli), o ktere ty nevis? Ja jsem treba taky dlouho u sebe delala, jakoze to dite vubec neni, protoze jsem se o nej proste bala 😀 Jinak moje mama nechtela vedet jmeno dopredu, chtela mit prekvapeni, a fotr nechtel vedet ani pohlavi, taky chtel mit prekvapeni.

rnika
15. kvě 2024

@martinka_33 Já taky. Vždy jsem měla překvapení a je to podle mě to nejlepší překvapení co může být. ( navíc tomu úplně nevěřím a chtěla jsem vždy vědět zda je dítě v pořádku)
Zakladatelko - tchýni bych řekla, že cíleně ji to říkat nebudeš, ale že ti to může ujet, aby s tím počítala.

gruyerre
15. kvě 2024

Nepřijde mi na tom nic špatnýho. Chce mít překvapení, asi si ještě pamatuje doby, kdy se pohlaví nezjišovalo a tu krásu okamžiku, kdy se to rodina doví. Manžel mojí kamarádky taky nechtěl znát pohlaví, ona ano, takže to musela před ním tajit. Ale těšil se hrozně moc. A ty to hrozně hrotíš, píšeš, jako by se nebral ohled ke tvému přání a muselo být po jejím, ale ona tě přece nezakazuje, aby vy jste si to nechali říct, akorát to nemáte říkat jí, nerozumím, co je na tom špatného.

martiina_k
15. kvě 2024

Můj manžel taky nechtěl znát pohlaví dětí, já ano, takže jsem byla jediná, kdo to znal.

eviicka
15. kvě 2024

Taky mi tohle přijde jako drobnost, nechtějí, tak nechtějí. Za zlé bych jim to neměla. My pohlaví říct nechtěli ani u jednoho, u prvního syna jsem na to doktorku včas neupozornila, a ona to prozradila. Manžel chtěl překvapení i nadále, tak jsem mu to neřekla a zase takový problém to nebyl a to spolu žijeme.
Jestli máte jinak vztahy hezké, zkus se povznést a udělat to pro ni. Jestli ti za to nestojí, tak bych se nestresovala a pohlaví řekla.

autor
15. kvě 2024

@pilzzee no tohle mozne samozrejme je:/

@gruyerre no asi jo, ja jsem dost citliva ted v tehotenstvi. A jsem s ni posledni dobou kvuli okolnostem vic ve styku a u ni se projevila trochu potreba mi rikat, co mam a nemam delat, tak asi je to i reakce na to.

Ja s ni taky chtela probrat, jake to je to vedomi, ze nikdy nebudes mit holcicku. Ona je jedina, co mela same kluky a myslela jsem, ze si s ni o tom budu moct promluvit a vsechno si to vcas zpracovat.

1772
15. kvě 2024

No a? Tak ji to nezapomeňte sdělit. 😀Když se proreknete náhodou, nedá se nic dělat. Ale jinak zbytečná starost.

eviicka
15. kvě 2024

Tak tu tvoji poslední větu asi chápu, taky jsem vždycky chtěla alespoň jednu holčičku, já mám výhodu, že dva kluky má ségra, která mi je bližší než tchyně.

A má tchyně jinou vnučku? Možná bude další kluk pro ni taky těžší na zpracování, a proto to nechce vědět, protože až se to narodí převládne radost z dítěte. Moje mamka hodně toužila po vnučce (po třech vnucích), čtvrtého vnuka se nedožila...

A pokud chceš můj pohled, dva kluci jsou nakonec fajn, a kdychom měli bývali třetí dítě už bych možná holku ani nechtěla. Navíc moje zkušenost je ta, že sourozenci stejného pohlaví mají k sobě svým způsobem blíž 😉.

levandule_k
15. kvě 2024

Nevím, jestli by tchýně měla pochopení, že si potřebuješ utřídit myšlenky, že to nebude holčička. Možná by bylo lepší si založit diskuzi tady, občas tady mají některé uživatelky dobré vhledy, postřehy.

hanka_12345
15. kvě 2024

Asi bych to nechala být, trrba fakt chce prekvapko.
Stejne se to jednpu dozvi at chce nebo ne... s tim hlidanim se, abych mluvila jen ve strednim rode, tak na to bych se vyprdla, je to na palici. Proste bohužel.
Dite mate vy nebo v rodine prvni? Jako jeji vnouce...jak popripade reagovala u ostatnich?

veru181
15. kvě 2024

Taky mě napadlo, že třeba nechce mít tu jistotu pohlaví, protože doufá v to druhé. Pokud jinak máte vztahy v pořádku, nezazlívala bych jí to. Je to jen jeden člověk, s ostatními to můžeš probírat horem dolem a podle svých představ 🙂.

autor
15. kvě 2024

Tak jsem tchyni napsala, ze uz to vsichni ostatni vedi a ze nevim, jestli budem zvladat o miminku porad mluvit neutralne, kdyz uz ted vime, kdo to je, ale ze to muzeme zkusit. A pak jsem jeste dodala, ze jsme se tesili, ze to budem s nimi sdilet. A ona mi odepsala, ze v tom pripade se radi prizpusobi vetsine a ze hlavne at ja jsem v pohode🩷

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru