Lupy. Máte tip na vlasovou kosmetiku?

7. říj 2021

Holky vždycky s příchodem podzimu trpím na lupy ve vlasech ale jako fakt šíleně. Svědí mě celá pokožka hlavy a tvoří se mi na pokožce takové krusty lupů. Je to i dost nevzhledné. Nemáte nějaký tip na dobrý šampón nebo nějakou vlasovou péči jak se tohoto problému zbavit? Jsem už zoufalá.

terkync
7. říj 2021

Ahojky, me na klasicke lupy pomahal driv Nizoral, maji tuším v lékárně. A určitě toho bude víc. Ale jestli nemáš klasické lupy, tak bych to řešila na kožním, aby sis temi serapatickami spis neublizila a nemela to horsi.

evsi88
7. říj 2021

Mám stejny problem a začala jsem používat tuhý sampon od Kvitok s moringou a za mě teda spoko, lupy zmizely temer okamzite

sirinfirst
7. říj 2021

Pomohl mi šampuk Vitellaria na poškozenou pokožku
https://www.vitellaria.cz/vlasova-kosmetika/sam...

lentilkah
7. říj 2021

Jestli se ti delaji krusty, muze to byt i seborea.

autor
7. říj 2021

@lentilkah Taky jsem nad tím přemýšlela, ale ty krusty nejsou zas nějak obří, spíš opravdu velké lupy na jednom místě - mastné lupy. Pokožku nemám ani nijak zarudlou ale prostě hodně svědí.

nikoulinka
7. říj 2021

Ahoj 🙋 Já na lupy trpěla už od mala. Mamka se mnou litala po kožní a všude možně. Na přechodnou dobu zabral Nizoral. Po nějaké době jsem ale začala být proti němu imunní a lupy byly zpět 🤦 Pár let zpět mi ale někdo poradil, ať se vykašlu na drahé šampony a přípravky. Vezmu si Acylpyrin, rozdrtim a nasypu 2 tablety do libovolného 200ml šamponu. Pořádně protřepat. A světe div se, už po první spotřebované lahví jsem fakt měla klid. A že jsem toho vyzkoušela. Teď už Acylpyrin do šamponu dávám cca 1x za 3 měsíce. Myju si hlavu obden. A to jsem fakt měla lupy, že mi vyloženě sněžilo z hlavy 😅

lentilkah
7. říj 2021

Ona to mohou byt jen loziska. A mastna seborea byva.

luhana
7. říj 2021

Mam to same. Pres leto vzdy dobry, ale s prichodem podzimu to mam zase. Zkousela jsem kde co, trochu mi na to svedeni pomaha do samponu nakapat ze pet kapek tea tree olejicku a umyt jako obvykle. Jinak ty krusty tam mivam zase az do leta, kdy se to zase zlepsi.

lenula02
7. říj 2021

Moje zkušenost maximálně pozitivní a výrobkem od Vichy - derkos. Před použitím jsem měla plnou hlavu i po umytí. Vysloveně velké kusy, co se daly pomalu vycesat od kořínků. A derkos mi je opravdu zredukoval. Jiný už nepoužívám. Celkem hezky voní a na notino.cz jsem kupovala asi za 300,- 390ml.

sus3nka
7. říj 2021

@nikoulinka tak ten Acylpyrin vyzkouším na manželovi 👍 ten s lupy taky pořád bojuje.

pucka08
7. říj 2021

Ahoj můj syn i kamarádka používají šampón od ruské kosmetiky faberlic a zabral i na seboreu

nikoulinka
7. říj 2021

@sus3nka zkoušel i můj děda, na něm fungovalo taky 🙂 A to ten Acylpyrin drtil do obyčejného šamponu z Kaufu, za nějakou dvacku 😅

mamikry
7. říj 2021

Jediny sampon, ktery memu muzi vylecil seboreu, a ze jich vyzkousel, je tuhy sampon Ponio s Ichtamolem. Pral se s ni roky a do tydne byla pryc. Rekla bych, ze stejny efekt by mohl mit i na lupy.

lenatko91
7. říj 2021

Zkusila jsem všechno možné, ale zabral mi jedině Vitellaria šampuk, takový oranžový, na citlivou pokožku nebo tak nějak

jittuli
8. říj 2021

Mně zabírá jedině tento od Vichy - svědění přešlo hned po prvním použití.

niki315
19. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

zkoušela jsem toho moc drahé i levné, je to boj stále dokola.Vždycky to mám přes léto lepší a přes zimu horší. Ale osobně mě nejvíc pomohl LR šampon s částečkami stříbra a potom hodně pomáhá moře nebo sůl do vany :D vím zní to divně, ale mě to fakt pomoholo

lentilkah
19. říj 2021

@jittuli Ten ma chlap a taky ho chvali.