Ako je to s pitím kávy a alkoholu počas kojenia?

aaadelaida
24. říj 2015

Je to nezodpovedné?

evulina77
24. říj 2015

slabou kávu si dávám zhruba od 3 měsíců malé a zhruba od půl roku si občas dám skleničku až dvě vína večer s manželem, nebo třetinku piva semotamo...

karlajasmine
24. říj 2015

1-2 kavy denne jsou naprosto v pohode, alkohol je v rozumne mire taky naprosto v pohode - do materskeho mleka se dostane zanedbatelne mnozstvi:

''Kojení a alkohol

Pokud vám to, že během kojení nepijete alkohol, vyhovuje, pak to máte vyřešeno. Jestliže si chcete dát sklenku piva, vína a podobně, z hlediska kojení není důvod, pro který byste to nemohla udělat.

Z hlediska kojení není alkohol v ničem jiný než mnoho jiných látek. Do mateřského mléka se ho z pohledu kojeného miminka dostává zanedbatelné, neměřitelné množství a to bez ohledu na to,jaké množství alkoholu matka příležitostně vypije. U alkoholu během kojení je spíše problém opilost nebo neschopnost postarat se o dítě z důvodu alkoholismu, ne příležitostná sklenka piva nebo vína.

Více zde: http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/kojeni-al...

veruska007
24. říj 2015

Káva se při kojení v rozumné míře normálně může. Ale já, ačkoli jsem kafař, tak děti kávu nesnášely. Nemohla jsem ji ani v těhotenství, ani při kojení - děti po ní byly strašně nabuzené, protivné, téměř nespaly... pila jsem bezkofeinovou, všechny možné náhražky... a těšila se, až je odstavím a dám si kafe 😉

leniczka23
25. říj 2015

Já normálně pila, jak kávu, tak třeba sklenku vína..I doktorka mi řekla ať si klidně dám, ale nejlépe hned po kojení, nbo večer..Ale musím říct, že mi ani to víno nechutnalo..

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
mogwaika
25. říj 2015

jak píše @karlajasmine nedělám si násilí, kávu i dvojku vína si dám. Nejnovější výzkumy ukázaly, že do mléka přechází stejné množství alkoholu jako do krve - tj. na promili matky, 0,1% do mléka - a to má sirup proti kašli víc 🙂 Kávu na malé taky nijak nepoznám (ale piji jen instantní, cca 2 denně). Rozhodně je lepší kojit, než to utnout kvůli 2dcl vína 🙂

andelka
26. říj 2015

Po dobu plného kojení jsem kafe nepila, jen Caro nebo bezkofeinové. Začala jsem jedním dopoledne nebo odpoledne, podle toho, které kojení bylo vynechané a nahradil ho příkrm. Když jsem kojila ráno a věděla jsem, že budu kojit až po obědě nebo odpoledne, tak jsem si dopo dala.
Alkohol jo, malé pivo nebo jednu decku vína, nebo vinný střik, ale taky spíše až po půl roce.