Eliminačni dieta. Co mohu jíst při kojení?

lenuli89
5. led 2023

Ahoj holky, mám 3 měsíční holčičku, které se od včerejška vyrazila vyrážka už téměř po celém těle (foto je z dopoledne). Vypadá to na atopický ekzém. Chci zkusit eliminačni dietu, kdy se zpočátku vysazuje mléko, mléčné výrobky, vejce, sója, hovězí a kuřecí maso..
Nemáte prosím některá nějaký ukázkový jídelníček, co se tedy může jíst? Mám pocit, že mléko a vejce je obsaženo snad ve všem.
Vlastně ani chléb s trochou másla se nesmí.
Hodně v tom plavu, budu ráda za každou radu.
Děkuji.

prejeta_zaba
5. led 2023

Zaměřila ses třeba i na materiály, které nosí, v čem perete, čím ji přikrýváš atd.? Podle mě teď je na to nejhorší období - výkyvy počasí jak hrom, deky, svetry, kombineza, fusak - to vše určitě není čistá bavlna a tělo na to může reagovat. Než se trápit o rýži a vodě, to bych ještě zkusila staré dobré bavlněné košilky, žádnou kosmetiku, ať ji fakt nedráždí ani materiál bodýček (barvy, příměsi, prací prostredky) a pak až dietu.

lenuli89
autor
8. led 2023

@prejeta_zaba také jsem nad tím přemýšlela, ale nic jsem neměnila, od základní výbavičky peru pořád stejně. Jo, to počasí je nezmar.
Zvláštní je, že jeden ten to má na nožičce, druh den se to objeví pod krčkem, namažu zinkovou, zesvetla to, promazávám. S doktorkou jsem to prozatím konzultovala přes mail, a ta napsala, že to vypadá na parainfekční vyrážka při probíhající viroze, malá má rýmu a kašel.

carameels
8. led 2023

Držela jsem dietu přes rok… Zezačátku jsem taky myslela, že nesmím nic, ale ve výsledku byl velký výběr. Já sama jsem ještě celiak, takže další omezení. Ke snídani/večeři většinou pečivo, Flora, vepřová šunka a zelenina - hlavně zelená, ta je super pro střeva. Na obědy hodně vývary - krůtí (to u nás procházelo), kachní. Pak často vepřové maso, brambory, rýže. Svačinky ovoce nebo mnou pečené muffiny bez mléka a vajec. Teď už je i velký výběr vegan jogurtů. Držím pěsti, zezačátku to fakt není sranda, ale pekla jsem i vegan bezlepkové cukroví a šlo to 👍🏼

lenuli89
autor
8. led 2023

@carameels děkuji. Myslela jsem, že ani máslo nemohu na chléb.
Během těhu jsem měla těhu cukrovku, takže jsem jela hodně na sýrech, zákysech, mléku a vajcach. A teď úplný opak.

carameels
9. led 2023

@lenuli89 Klasické máslo ne, ale Flóra a teď už myslím i některá Rama má označení vegan, takže pokud nebudou vadit nějaké oleje, mělo by to být v pohodě. Do kávy jsem si dávala třeba ovesného Baristu od Alpra, ten mi chutnal nejvíc, používala jsem ho i na pečení. Je to náročné první týdny, než si člověk najde to svoje, ale pak už to jde 🙂