Kouření při kojení. Jak dlouho pře kojením bych mohla?

pavlina2949
15. čer 2021

Ahoj holky mám měsíční miminko jsem bývalá kuřačka a nějak poslední dobou myslím jen na cigaretu z toho vyčerpaní a únavy a do toho rozchod. Je tady nějaká co kouří a kojí? Neříkám že chci kouřit krabičku denně ale třeba 2. Jak dlouho před kojením můžu aby to nešlo do malého přes kojení?

verunnaj
15. čer 2021

Do toho bych fakt nešla. To už radši deci vína

michaela666
15. čer 2021

@pavlina2949 Nebylo by lepší zkusit najít jiný ventil ? Jestli nekouříš už delší dobu, byla by škoda k tomu sklouznout znovu. Teď už to neděláš jenom pro sebe, ale i malé.

hedviga2
15. čer 2021

Kvoli dvom cigaretam????

konidana
15. čer 2021

Dvě cigarety denně bych asi neřešila, ale jak píše @michaela666 je tu riziko, že časem by ses zase mohla rozkouřit víc....

pampeliska1313
15. čer 2021

Někdo si hlídá časy… že třeba si dá, protože pak tři hodiny nebude kojit a mělo by to nějak vyprchat. Ale to jen co jsem postřehla, jestli to opravdu funguje a jak, to jsem nezkoumala, nicméně asi je i tahle možnost. 🙂

katule1990
15. čer 2021

@pavlina2949 Časovat to nemá moc cenu, je to celkem jedno. V malém množství by to nemělo nějak vadit, do mlíka se prý dostává úplné minimum. To samé s vínem. Něco jiného je to v těhotenství, to jde vše, co máš v krvi, do krve miminka, ale u mlíka je to prý tak, že se nejdřív z krve vytvoří, tam jde stopové množství, pak mimčo mlíko vypije a ještě se to jemu musí vstřebat do krve. Tak jsem to četla na příkladu s pitím kafe. Tím ale určitě nechci obhajovat kouření, rozhodně je lepší to období chuti vydržet, když už jsi to vydržela tak dlouho, a vůbec nekouřit. Držím palce, ať tu složitou situaci zvládneš. Co třeba dvojka vína s kamarádkou?

cherie24
15. čer 2021

@pavlina2949 vážně věříš, že zůstaneš u 2 cigaret? Pokud jste se rozešli s tatínkem, tak zcela jistě budeš řešit otázku peněz a jako samoživotelka opravdu nebudeš mít peněz na zbyt. Krabička cigaret je teďka už docela darda a to ti udělá vítr v peněžence. Chceš být pak třeba v situaci, kdy budeš přemýšlet jestli koupíš hračku malému nebo sobě krabičku cigaret? Vidím to v okolí, nikdo nikdy nezůstal jen u 3 cigaret denně, když znovu začal a není nic horšího než maminka smrdící od kouře.

hejluc
15. čer 2021

Zkus si někde půjčit knížku, která by tě motivovala nekouřit. Jak si zapálíš, spadneš do toho.
Počítám, že nejsi matka, co bude hulit do kočárku. Takže s každou cigaretou poběžíš ven.. A co prcek, co když bude vzhůru, kam ho dáš. Možná se nevyjadruji přesně, tak konkrétně. Vzdy jsem čekala az usne a bezela na balkon a hlidala ho pres chuvicku. Jenze on prestaval spát. Já byla nervozni jak pes, klepala jsem se na cigaro. Ve 2 letech prestal spát úplně. Chodili jsme ven, on si hral na hristi, já opodal. On na me volal, já zase nervozni a na něj zbytečně hnusná. Kvuli blbymu cigaru...

anet_98
15. čer 2021

@pavlina2949 jsem abstinent už 3 roky a po porodu jsem měla tolikrát chuť si zapálit z nervů a starostí, takže tě naprosto chápu... Ovšem pohled na syna mě vždy odradil a chuť mě přešla, když jsem to začala řešit mlsáním čokolády 😅
Ale minulý týden když už malý spal, tak jsem si jednu dala. Pritel se vztekal a hodil mobilem, který se pochopitelně rozbil. Já, jelikož si vážím každé koruny, mě to mrzelo a v četla mu, že si vybere tak drahou věc na rozbití a už to jelo a že stresu jsem mu prostě jedno cigáro vzala a zapálila si... Kojila jsem až po 6ti hodinách (byl večer a malej už spal), ale vyčítám si to doteď. Proto radím odolej a vykašli se na to. Chuť se začne stupňovat a budeš si říkat, že když už sis dala 2 denně, tak tři tě nezabijou a tak to bude pokračovat, dokud se nerozkouříš znovu..

makovice88
15. čer 2021

@hejluc Tuhle scenu jsem nedavno videla na hristi. Matka za plotem kouri, na hristi dve deti. Matka vecne jeci na to starsi, at hlida to mladsi. A ja si jen v duchu pomyslela: To ty ho mas hlidat! ☹️ Strasne me to nastvalo, hlavne kvuli tem detem...A to nemluvim o tom, ze ten kour sel pak primo na ostatni uvnitr hriste, vcetne deti. Ale co, ona je preci za plotem...Hruza.

keksik002
15. čer 2021

@pavlina2949 kdyz si zapalis tesne po kojeni melo by to byt v pohode.. Ale, co zkusit neco jineho? Uz jsi to vydrzela urcite dlouho, proc to kazit? Vim o cem mluvim, taky me to lakalo ale rikala jsem si ze prece znovu nezačnu. Drzim pesti 🍀

jako_mala_holka
15. čer 2021
hejluc
15. čer 2021

@makovice88 Jj, souhlas, už nekouřím a doteď si tohle vyčítám. A ještě jsem se omlouvala tím, že je to v pohodě, že mu nekouřím pod nos, takže jsem vlastně hvězda.
Nehledě na to, že člověku z pusy smrdí. Takže situace, zapálit si, řvát na dítě, ať si hraje, pak se mu omluvit a pritulit a ono vše čichá...

makovice88
15. čer 2021

@hejluc Chapu a jsi dobra, ze jsi prestala 👍

nick1234
15. čer 2021

@pampeliska1313 a jak může vědět že tři hodiny nebude kojit? Dítě s přeci kojí podle potřeby, obzvlášť takhle malinké a v létě 🤦😔 navíc bych taky řekla že pak u dvou cigaret nezůstane, navíc přeci nikotin je cítit i z kůže, oblečení...mě osobně teda případně fakt hnus když kouří matka i starších dětí natož takhle malého kojence...

barmil
15. čer 2021

@pavlina2949 máme tu paní, ma syna ve věku mého. Ráno jde do samosky, koupi krabku a víno v petce. Pak sedne na balkon, kluk je tam s ní v jídelní židli. Máma sedi a hulí a pije to víno z ty lahve. Jsou tam takhle od rana, kdy jdu pro snidani, az do oběda. Pak ho dá spat a jde tam zas. Domu zalezou, az kdyz ma přijít manzel. Taková mama chceš být? Utratit peníze, co Ti stát dá pro to, abys mohla být s dítětem, za návykový látky? Protože kouření je prostě droga, stejně jako alkohol, jen jsou už společensky tolerovany a legální.

te_reza
15. čer 2021

@barmil to, že je někdo těžce tragéd, neznamená, že je tragéd každý. To je přirovnání úplně mimo mísu, ona se ptá,kdy si kdyžtak zapálit a ty z ní uděláš adeptku na tragickou verzi výměny manželek

te_reza
15. čer 2021

@pavlina2949 dala bych si po kojení. Ale počítej s tou variantou, že u dvou to nezůstane,jestli to stojí za to, když si doteď vydržela.

pampeliska1313
15. čer 2021

@nick1234 Napsala jsem, že jsem četla, že to tak někdo praktikuje, ale že nevím jakým způsobem a jestli vůbec to funguje. Určitě jste si po přečtení mého komentáře na který jste reagovala všimla, že jsem si v tom nejistá. A navíc - paní se neptala na to, jestli Vám příjde kouření u matek nechutný. Ptala se na to, zda bude vadit si dát dvě cigarety. Osobně s tím taky nesouhlasím, nicméně předpokládám, že je paní dospělá, svéprávná a sama je schopná zhodnotit jestli bude/nebude kouřit, nebo jestli na to bude mít peníze, nebo jestli vydrží u dvou cigaret. To, že si většina myslí, že to nezvládne neznamená, že to tak opravdu bude. Ale protože se takhle ptá, určitě nad tím přemýšlí, ještě si není jistá a nechce prckovi přitížit. Přece jen zvládla už jednou přestat, takže nějakou vůli prokázala. Jen doufám, že to není ten typ, který demotivuje to, jak do něj tady většina šije. Pokud by ale byla rozhodnutá začít kouřit, všechno moralizování je stejně jedno a bylo by pak vhodný mít řešení, které je i kompromisem.

marketa_sab
8. dub 2022

@pavlina2949
Ahoj, jsem bývalá kuřačka, mám třítýdenní holčičku. Od pozitivního testu nekouřím. A velmi bych doporučila nikotinové náplasti. Zaženou tu chuť, to bažení po cigaretě. Když vydržíš 3 týdny, jsi z toho venku.
A jinak jednu bych vůbec neřešila, ale ruku na srdce, my kuřáci říkáme jednu a jsou to 4 😉

lvl16
12. říj 2022

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...

Pro dítě je lepší, když matka kouří a kojí, než když kouří a nekojí. Ideální je samozřejmě i pro tebe nekouřit.

Já jsem byla občasný kuřák před těhotenstvím a v době těhotenství a pár měsíců po porodu jsem nekouřila vůbec. Teď kojím tříleťáka a odhadem tak jednou za 14 dní vykouřím pár cigaret s kamarádkou.