Ahoj holky 🙂
Máte některá zkušenosti s plochými nebo vpáčenými bradavkami? Já je mám a bojím se, že nebudu moci kojit nebo že to pujde fakt těžko...Popř. nevíte jestli na to je něco co by mi je dalo do "normálu"? Děkuji moc za rady 🙂
Bylo mi vysvětleno od laktační poradkyně, že miminko se přisává na celý dvorec, ne na bradavku, takže na tom záleží. Kdyby byl problém, má se s poradkyní zkonzultovat technika kojení. Kloboučky, formovače aj. se spíše nedoporučují. Teď bych se tím ale být tebou ještě netrápila, protože se ti budou bradavky měnit v průběhu těhotenství a i po porodu a nakonec může být vše jinak... 🙂
Já bych ti doporučila formovqače. Já mám vpáčené bradavky a díky nim jsem kojila obě děti a bez problémů. Dobré jsou od medely a nosit asi od šestého měsíce, nosila jsem jen doma, né pořád. Měla jsem i od aventu a to nedoporučuji, hrozně drahý a na nic, při pohybu se odcuclo a nefungovalo.
Pak jsem v porodnici měla i kloboučky, ale ty jsem použila i obou dětí jen jednu noc a hlavně kvůli bolestli než že by to nešlo. Tím jak bradavky byly zvyklé být vevnitř, bylo to hodně citlivé. Ale zvykly si 🙂
Ze začátku jsem před kojením vytáhla (třeba jde odstřihnutou stříkackou, nebo i rukou vymáčknout) a pak po pár dnech už to šlo i samo, jak dítě tahalo 🙂
Takže neboj, jde to.... taky jsem se bála, ale fakt v pohodě.
ale určitě pomohly ty formovače, že si ty prsa trochu zvykly a to co táhlo bradavku dovnitř povolilo.
Nosila jsem je teda i pak při kojení, ze začátku a to zase bylo moc příjemnné. Bradavky dýchaly, netřely o podprdu a šlo to pak hezky 🙂
Jen jsem se často při předkloněni polila mlíkem 🙂))
Já je mam vpáčené, taky jsem měla strach, že budu mít problémy,ale psala jsem tady do poradny laktační a odepsali mi, že dítě se chytne na jakoukoli bradavku...malá se nakonec chytla pěkně a bradavky si sama časem vycucala..tu jednu teda míň ale kojim bez problému..akorát mi chtěli v porodnici cpát kloboučky hned,měla jsem je i koupené dopředu a doporučuju vůbec nedávat,aby si dítě na bradavku zvyklo a naučilo se..po porodu mi malou přiložili a ještě mi skoro vynadali, že je mam blbé..no jako bych za to mohla..ale fakt nebyl problém
@tyna001 trénovat je,popř. jsou kojící kloboučky,kamarádka se s nima rozkojila pěkně