Holky,prosím,jak často kojite v noci 5.měsíční dítě? Zatím plně kojim,ale malá se mi teď budí co 3 hodiny. Když byla menší vydržela spát i celou noc a na jídlo jsem ji musela budit
V 5 měsících jsem kojila taky skoro pořád. Po hodině, po hodině a půl, po dvou.. Každá noc byla překvapení.. Teď jsme měli týden dobrý (kojení jen 2x za noc a to mě rozmlsalo) a dnešní noc zase kojení 7x za noc a 3x mě vzbudil kvůli dudlíku...
@peditka Ahoj holka
Ono je to tak,že jak dítě roste,zrychluje neurologický vývoj a mění se spánkové cykly,to že se dítě budí je zcela přirozené.častým kojením se znovu zklidní,ujistí se že tam maminka pořád je a spí se dál.Dále pak kojení je i proti bolesti,když rostou zuby. Moje obě děti se tom věku budily i po hodině.Je to náročné,ale brala jsem to jako danou fázi.S prvním se jde ještě dospat přes den, u druhého pak jen doufat ve světlé zítřky. 🙂 Jo a UM většinou nic nevyřeší-dítě se budí i tak.Není to totiž i hladu.Držím palce 😉
Každou hodinu 🙂
můžou růst zuby. jinak syna jsem od narození kojila co 3h (budil se sám jak hodinky) pak kolem 5m to byla 2x za noc, ale později už opět častěji - bylo období co 2h (možná i častěji) pak s nmi i chvíli spal. Josu mu 3 roky a 2x-3x z anoc se budí(i když už né na kojení)
Já mam půlroční holčičku. Zhruba do třech měsíců spala třeba od 8 vecer do 5-6 rano. A pak se to změnilo,ze jsem kojila třeba co dvě hodiny. Ale teď to máme už dlouho tak,ze usina po kojeni cca v těch 8 vecer a pak vydrzi zhruba do 3 hod rano a pak už jede po těch dvou hod do rána.
Prvni dcera spala od třech měsíců celou noc,tak trosku nezvyk🙂
Ahoj, malý má 6,5m, v 5ti jsem kojila co hodinu, občas co dvě, někdy po třech...střídalo se to, každá noc jiná....teď opět kojím cca co 3 hodiny (konečně!), když je nějaká potíž (zuby a spol), tak má občas problém spát (naštěstí výjimečně) a to pak nespíme třeba až do 3-4, než se mi ho naprosto vyčerpaného podaří ududlat u prsa ve stoje, když chodím a kolíbám...děti co spí celou noc jsou pro mně zázrak a anomálie :D a ráda bych ji měla doma v případě druhého špunta:D
Vstavame ted 10x az 12x za noc, kojim tak 7x, zbytek je podavani dudliku, nebo chce pochovat.
V 5. měsících jsem kojila cca 3x za noc (cca 22.30-5.30), potom se mezi pátou a šestou probudil na přebalení, pohrál si, najedl se a následně ještě tak 2-4h spal (někdy + kojení mezi).
Je pravda, že když byl menší, spal v noci bez jídla delší dobu, na druhou stranu do 4. měsíců nikdy neusnul před půlnocí, takže jsme takhle docela spokojení :D
synovi bude 6 měsíců a kojim někdy i co půl hodinu, když je lepší noc tak co hodinu a půl. Tak že co 3 hodiny bych brala 🙂
na přelomu 5. -6. měsíce se začal syn budit strašně často třeba i po půlhodině, už jsem to nedávala tak jsem si ho vzala do postele a uklidnilo se to, ale mě se společný spaní zalíbilo, takže s námi spí i nadále (za týden mu bude 1rok) možná jen potřebuje víc kontaktu, myslím že hladem to nebude, nebo ji mohli začít zlobit zoubky 🙂
Kojila jsem co hodinu