Co to jsou za čáry na nehtu?

10. led 2024

Ahojte, zatial som sa nedostala k Dr. avsak, chystam sa na preventivku ku koznej.

Vsade citam, ze takato ciara znamena rakovinu, ale iba ak je na palci, ja mam iba na pravej ruke na vsetkych prstoch okrem prostrednika. Mam to cca 6 mesiacov.

Moze to byt aj zo stresu? Presne vtedy, ked som si to vsimla, sme sa stahovali do zahranicia.

So stitnou som nemala nikdy problem.

autor
10. led 2024
autor
10. led 2024
jelenice_zavodnice
10. led 2024

Kdyby se rakovina dala diagnostikovat z cary na nehtu, tak “lekari nemaji co zrat” 😁
Doporucuji prestat cist vsemozne pofiderni clanky a FB skupiny a vic se zamerit na vyzivnejsi stravu a min chemie. A pokud mas pocit, ze to neni v poradku, zeptala bych se na prevenci u lekare. Ale jezdit tam extra kvuli nehtum, ktere vypadaji z fotografie normalne…

1pomnenka
10. led 2024

Tak dnes je to tu zase samá perla! Neznám nikoho, kdo by chodil na prevenci na kožní. Ale ty jdi, potřebuješ odborný názor, jinak budeš vymýšlet další blbiny.

miryp
10. led 2024

Nejhorší je smrt z vyděšení. Opravdu ti přijde reálné tvrzení, že nějaká čára na nehtu určuje rakovinu, ale pouze ve chvíli, kdy je na jednom konkrétním prstu a když se vyskytuje na jiných, tak to rakovina není? To by mě vcelku zajímal zdroj takových informací...
Každopádně na tvých nehtech nevidím nic divného, ani když si fotky hodně přiblížím...

marge_s
10. led 2024

Ona vychazi z toho, ze na nehtu se muze jednat o melanom. Vypada presne jako tmava cara. Prevence na koznim je vzdycky fajn, pokud ma vic pigmentovych skvrn. Ja bych to uplne neshazovala.

lichozroutsudy
10. led 2024

Twl, damy... 🤦‍♀️

Na preventini prohlidku na kozni urcite jdi, je to moc dulezite, zejmena, pokud mas hodne znamenek. Ten nehet vypada uplne ok, obcas se tam takove cary delaji a neni to nic zavazneho. Melanom pod nehtem vypada jinak, jsou to fakt hnede pruhy.

lichozroutsudy
10. led 2024

@1pomnenka Ja chodim na vsechny prevence, tj. i na kozni. Lepsi chodit na prevence, nez pak resit onko ve stage III ci IV a psat zavet.

autor
27. led 2024

Bola som u dr. Zobrali mi 6 ampuliek krvi. Povedala este, ze to moze byt vedlajsi ucinok nejakeho lieku. Ja som uzivala antidepresiva pred pol rokom, ale nepovedala som jej o tom, hanbim sa za to. :(