Svědivé pupínky. Máte zkušenost?

julie5
22. črc 2023

Zdravím všechny, jdu si k vám pro radu 🙂
Cca. měsíc se mi po těle (hlavně prsa, boky, boky zad, lopatky, celá stehna a krk) objevují svědivé pupínky, různé velikosti, většinou plné tekutiny. Objevují se náhle- třeba na půl dne, poté se postupně zmenšují až zmizí. Nejčastěji je zaznamenávám ve večerních hodinách a při delším pobytu venku. Jednou jsem se také osypala po bazénu. Neskutečně to svědí. Alergická jsem nikdy na nic nebyla, neštovice jsem již podstoupila. Od kožního jsem dostala nějakou mastičku, která zklidní místo vždy na chvíli. Přidávám i fotky. Nemá někdo s něčím podobným zkušenosti?

ab3185
22. črc 2023

Měla jsem cca před deseti lety, v období od května do konce září. Vyrážka byla silně svědivá. Kolečko obvodní, kožní, alergo. Nikdo nic neobjevil, žádné mastě nezabíraly, nakonec pomohly až silné léky na alergii, ačkoli testy žádnou alergii neobjevily, ale alergolog mi je napsal, protože si se mnou nevěděl rady. Musela jsem kvůli lékům přestat kojit. Brala jsem 1 prášek po večeři, do 20 minut vyrážka okamžitě zmizela. Následující den se začínala objevovat v době kdy jsem měla mít prášek, a když jsem si ho vzala, zase se vše okamžitě zklidnilo. Když jsem třeba na prášek zapoměla, nebo se zpozdila na výletě, mohla jsem se uškrábat, ale po prášku zase dobrý. Na podzim to skončilo a od té doby 10 let nic. Dodnes nevím co to bylo.

ivkasolavova
22. črc 2023

To bude nějaká alergie ,také jsem měla na pohotovosti mi dali tehdá kapacku ta pomohla ,a poslali mě na alergologii tam mi zjistily alergii na nějaké Ecko v jídle ,brala jsem léky pak jsem už přestala .A mám klid od té doby