Uvolněný drátek retaineru po fixních rovnátkách. Umí do přilepit dentální hygienistka?

hezz17
19. dub 2024

Behem jidla se mi nejspis odstiplo lepidlo z predniho zubu na kterem mam nalepeny fixacni drat. Vnitrni plocha zubu je hodne nerovna, je to neprijemne, citim tlak v zubu.
Fixni rovnatka mam sundana uz tak 4 roky, z ortodoncie jsem vyrazena asi 3 roky. Dokaze prilepit dratek dentalni hydientistka? Na dentalku jsem objednana na utery. Nebo kazdy zubar? Diky za zkusenosti, klasika…. Patek navecer no

terka_37
19. dub 2024

@hezz17 Podle mě ne. Mě když se tohle stalo (už 3x), volala jsem na svou ortodoncii, kam už taky běžně nedocházím, dali mi brzký termín a přilepili.

hezz17
autor
19. dub 2024

Zkusim jinou, kam jsem nechodila, ale je v miste bydliste 🙏🏻

konidana
20. dub 2024

@hezz17 nechapu, jak te mohli vyradit, kdyz mas na zubech furt nejaky , i kdyz maly, system/dratek? To jako je predpoklad, ze ti to bude drzet bez jakekoli udrzby nadosmrti?

dura175
20. dub 2024

@hezz17 Objednala bych se na původní ortodoncii. Btw měla jsem taky fixační drát po fixech několik let a moje zubařka byla celá říčná, proč to tam pořád mám. Nakonec mi jej sama odstranila.

hezz17
autor
20. dub 2024

@konidana ten drat tam ma byt do smrti, idealne. Na ortodoncii mi rekli, ze pokud se uvolni, tak se mam objednat- ale jak pisu, je to v jinem meste. Rikali, at se domluvim se svym zubarem, jestli je schopen a ochoten kontrolovat, jestli tam drat drzi jak ma. Ten rekl, ze je schopen a ochoten, takze chodim pravidelne jen tam.
@dura175 Tak me teda na ortodoncii i muj zubar rekli, ze drat tm musi zustat naporad.