Vysazení Trittico. Podařilo se někomu bez problémů?

25. dub 2021

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s vysazením Trittica? Užívám na spaní 1/3 asi 3 roky. Má to být údajně nenávykový lék. Ale když jsem zkusila vysadit, nemůžu usnout nebo když usnu, probouzím se...Podařilo se někomu bez problémů vysadit?

barmil
25. dub 2021

Sama od sebe bys určitě vysazovat neměla, porad se s tím, kdo Ti ho předepisuje. Nahradit můžeš třeba melatoninem, nebo magnesiem, meduňkou.. Ale po 3letech to asi bude trvat, než se tělo naučí fungovat bez..

lachipie
25. dub 2021

Trittico jsem vysadila sama bez porady s psychiatrem. Asi čtvrt roku jsem fungovala a spala bez toho v poho, pak se mi vrátily úzkosti a depresivní stavy a šla jsem na psychiatrii znovu a nasadila mi je zas v kombinaci s jinými antidepresivy. Radši bych se s ní poradila.

autor
25. dub 2021

@barmil
@lachipie Já právě nechodím k psychologovi ani psychiatrovi, předepisuje mi to praktický dr. Úzkosti ani deprese nemám, mám ,,jen,, problém se spaním. Meduňka ani jiné bylinky na mě nefungují. Magnesko občas beru, nevím, jestli brát častěji...? O melatoninu jsem četla, ale jsou názory, že není úplně dobré užívat, tak nevím, zatím jsem nezkoušela. Já zkoušela vysadit Trittico asi 3x, jen jednou se mi podařilo na pár měsíců usínat bez a pak bohužel zpátky. Tak by mě právě zajímalo, jestli se z toho někdy vůbec někdo dostal ....

mahev
25. dub 2021

Trittico se musi vysazovat postupně.Je to antidepresivum. Čím pomaleji,tím lepší.Poraď se s lékařem.

berenika39
25. dub 2021

Určitě bych se poradila s lékařem, to zaprvé, a jako každé jiné AD se vysazuje postupně. Bereš 1/3 150mg? To je minimální dávka, jen taková spíš udržovací, vysazování by nemělo být probém - jen ho naplánovat, obvykle se dává den mezera v týdnu, potom dvě mezery v týdnu, obden, co třetí den a tak postupně. Není žádný driák, návykový....

autor
25. dub 2021

@mahev @berenika39 Beru 1/3 75mg, takže sice fakt málo, ale bez toho mi prostě nejde usnout. Nebo nevím, jestli už to nemám jako placebo. Já zkoušela vysazovat ze dne na den, tak zkusím tedy začít vysadit 1x týdně atd.

berenika39
25. dub 2021

Tak to je fakt mini mini dávka. Vyzkoušej den ano, den ne, pomalu. Fakt ze 75mg třetina je nic, určitě ti to půjde. Držím palce. Ano, myslím, že v té dávce by to mohlo být jen placebo. Nějak si to naplánuj, že vynecháš třeba den.....

autor
25. dub 2021

@berenika39 Díky! No já mám 50 kg, takže jestli to taky není ten důvod, že mi tak malá dávka zabírá

sayast
25. dub 2021

Měla jsem 1/3 150 mg, váhu 50 kg a vysadila jsem bez problemu. Ale musela jsem být psychicky v pohodě, bez stresu

zdenule23
25. dub 2021

Ahoj brala jsem trittico 150mg začala jsem 1/3 pak jsem navyšovala až jsem brala celý ( úzkost, deprese ,psychika) když jsem vysazovala tak jsem vždy postupně po týdnu ubírala .. Ale bohužel se vše během půl roku vrátilo tak opět trittico 150mg ale posléze nezabiralo ani to takže jsem dostala trittico 300mg a jen půlku což pomáhalo velice dobře.. Ale musela jsem vysadit a to ze dne na den ( těhotenství) občas s usnutím problém je ale už ne takový

konidana
26. dub 2021

začala jsem ho brat k jinému antidepresivu, hlavně kvůli spaní , vysazovala jsem postupně - v pohodě.

bachovy_esence_poradna
26. dub 2021

Dávka je sice nízká, ale po několika letech je na to tělo zvyklé. Tedy je nutné vysazovat postupně.

Kromě toho je potřeba řešit proč usínání nefunguje jak by mělo.
Příčin může být vícero, často to bývá psychika, ale může to být i strava, režimové návyky, nějaká nerovnováha v těle. K bezproblémovému usnutí je potřeba souhra poměrně dost faktorů.

Jinak meduňka je dobrá bylina, ale není moc silná a často se setkávám s tím, že u někoho vůec nemá efekt.
Ono byliny je pak potřeba nasazovat i s ohledem na konstituci, některé snižují krevní tlak a to není pro každého vhodné, jiné můžou mít vliv i na soustředění nebo energii během dopoledne apod.

Jsou ale i varianty s bylinami, které takové účinky nemají, nejsou to ale obvykle byliny obecně známé nebo k dostání v lékarně apod.
Lépe je mít byliny na míru 😉 Tam pak bývá i mnohem lepší účinek.

zoli16
26. dub 2021

Krásný den, nejlepší na vysazení Trittica byl porod a péče o miminko. Od te doby usnu ihned a již ho nepotřebuji 😉 Do té doby jsem se bez něj neobešla. Není to dobrá rada, to vím, ale takhle jsem se léku zbavila.

autor
26. dub 2021

@zoli16 Tak já to mám přesně obráceně. Dokud jsem neměla dítě, tak jsem neměla problém usnout a spát 9 hodin v kuse. V prvním těhotenství mi začaly problémy se spaním, po porodu spánek úplná katastrofa. Vysazovala jsem kvůli druhému těhotenství a pak jsem se bohužel musela k T.vracet