Léky Trittico během tehotenství. Jsou nebezpečné pro plod?

duchalebonie
5. únor 2021

Ahojte holky, máte některá zkušenost s užíváním léků TRITTICO během těhotenství? Užívám je kvůli chronické nespavosti. Jsou rizikové pro plod? Mám je raději vysadit? Snažila jsem se zkontaktovat s lékařkou která mi je předepsala, ale nedaří se mi s ní spojit. Děkuji za odpovědi

svija
5. únor 2021

@duchalebonie - určitě by to měla posoudit ta lékařka, ale obecně to je tak, že pokud to jde, je snaha v prvním trimestru žádná AD nebrat nebo je aspoň snížit a užívat minimální dávku, která ještě bude fungovat. Rozhodně nevysazovat náhle, ale postupně snižovat, nejrychleji jednou za tři dny o kousek. Jak velkou dávku bereš?

petulles
5. únor 2021

Tyhle prášky jsem brala dřív na nespavost a v těhotenství jsem musela vysadit, ale netuším jak jsou rizikový 🤷‍♀️ Raději bych vysadila, než se poradíš s dr..

mamikry
5. únor 2021

@duchalebonie Vysadila bych. Mne doktorka rekla, ze v tehotenstvi, pokud tedy neni akutni stav, kdy se to bez prasku neobejde, mi nemuze na uzkost nic predepsat.

jijulka
5. únor 2021

stačí otevřít příbalovy leták

zoli16
6. únor 2021

Ahoj, ja beru Trittico celé těhotenství a nyní jsem 35TT. S doktorkou jsem vše komunikovala a na dítě nemá negativní vliv. Zároveň jsem navštívila i specialistu v NÚDZ a ten mi to také potvrdil. Rozhodně není vhodné tyto léky vysazovat ze dne na den, protože to může mnohem horší dopad! Ještě k tomu beru i další léky.. Samozřejmě, každá jsme jiná a musíš sehnat svou doktorku a ta ti musí říct, protože ona te zná.

ivanatomas123
3. lis 2023

@zoli16 Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli je miminko v pořádku i po porodu? 🙂 Také beru Tritico a furt mám trochu strach ikdyz mě všichni uklidňují. Děkuji za odpověď🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru