Jaký byste si vybrali kočárek? Stejný, jako máte?

beatty
11. lis 2020

Máme 10m, sedícího chlapečka a chceme pořídit nový kočárek.
Hledáme vzhledově něco moderního. Líbí se nám čistý design, jako má třeba Joolz, Bugaboo, Cybex, nebo i Thule.
Ale potřebujeme, aby kočárek zvládl trochu terénu (polní cesta, procházka parkem, nerovnosti na chodníku) a syn měl zároveň svůj komfort. Ideálně, když bude čelem k nám, a sed půjde do rovného lehu a plného sedu.

Nemáte prosím někdo tip?
Případně s čím a kde jezdíte? A pořídili byste znovu stejně?

mamikry
11. lis 2020

@beatty Mam Britax Affinity, pro tehdejsi podminky nam stacil (maly byt, maly vytah, male auto). Ted jsem u kamaradky okoukla Britax go a na dalsiho prcka do nej jdu, protoze je podle me super. Odpruzeny, prostorny, libi se mi a projel i lesni cestu a polnacku.

majacep
11. lis 2020

@beatty Na teren bych pouzila uz jedine trojkolku, odpruzenou, s velkyma kolama a klidne z druhe ruky. Ja mam kocarky dva do mesta a pole. Oba byli nove a nase mala chodi uz pul roku pesky.....
A jestli uz sedi tak Valco4 s tema lepsima kolama do terenu.. timto si usetrite spoustu penez

mamikry
11. lis 2020

@majacep Souhlas, Valco s nafukovacimi koly je taky super.

beatty
autor
11. lis 2020

Nebranime se ani trojkolce, ani ctyrkolce. Zkusim se podivat na to Valco.
Jinak budeme koukat i po bazaru, takze cena az tak roli nehraje. Jo, kdyby mi nekdo rekl, ze nektery z mnou vyse jmenovanych projede teren (ale zase jde jenom o nerovne cesticky, do hor s tim nepojedeme, ze), tak ho berem. 😄
Na uplnem zacatku jsme meli zalusk na Joolz Geo, pry je dobry do terenu. Houby. Je to krasnej kocarek, ale tak tvrdej! A nakonec jsme stejne zanevreli na korytkove sedacky.

mamikry
11. lis 2020

@beatty kouknete na ten Britax go, ten odpruzeny je, ale ne kazdemu se libi.

pipi_puncocha
11. lis 2020

Za mě jednoznačně Thule Urban Glide. Kupovali jsme ho když měl syn půl roku a od té doby jsme předešlý "městský" kočár nepoužili. Komfort pro syna i mě super, nemám mu co vytknout. Projede vše, jednoduchá manipulace, bytelný. A teď mají krásné nové barvy.

eva_sam
11. lis 2020

@beatty my měli Cybex Balios S. Pro mě byla podmínka, aby byl sed po i proti směru, úplný leh, lehčí, skladný. Zvládl i Vysoké Tatry.

pe_tu_ss_ka
11. lis 2020

@beatty máme cybex priam, má trochu odpružení, ale nějaký náročný terén asi nezvládne.. pořád se mi líbí, ale teď bych brala do terénu a na sport Thule Urban glide. Ten projede vše, co jsem tak četla.

tynka9
11. lis 2020

@beatty joolz geo je strašně tvrdý, odpružení nemá vůbec žádné, ale terén jsem s nim projela... u nás jsme do něj šli, protože jsem potřebovala co nejvic skladný sourozenecký kočár a tam mi teda funkci splnil na 150%, ale na tu tvrdost jsem si musela hodně zvykat...

dandaa
11. lis 2020

Upřímně? Z těch značek žádný, taky doporučuji Valco, za ty prachy projede úplně vše jak v létě, tak v zimě.

journals
11. lis 2020

Mam bugaboo foxe a ano, vybrala bych znovu ten samy. Vyhovoval mi vzhledem, vahou, ovladanim, prislusenstvim. Za nas - nejlepsi investice 😊
A samozrejme projede vse co mesto a vesnice nabizi. Projede bahno, lesni/polni cestu, snih, kus plaze... a co neprojede, tam bereme chariot

leniczka23
11. lis 2020

Bugaboo a vybrala bych si opět jediné Bugaboo..na prvního jsem měla taky kvalitní ale Bugaboo se tak nevyrovnal.
Nicméně na ten teren bych brala Thule Urban glide 2. Jako na ten teren se Thule nic nevyrovná.

beatty
autor
11. lis 2020

@pipi_puncocha Thule UG se nam libi. Ale vzdycky kdyz jsme se na nej jeli fyzicky podivat do feeda, odradil nas. Jednak nema polohování nozicek. A pak dite nejde ani do uplneho lehu, ani sedu.
Tohle vam potize nedela?
Vzdycky, kdyz ho nekde potkame, tak se za kocarkem otacim, to ne ze ne.

alik20
11. lis 2020

Ja mam moon sportak a jsem moc spokojena

puhelin
11. lis 2020

Valco Snap 4 Sport. Skvely do terenu, skladny, pohodlny. Nejde do protismeru, ale ve dvojkombinaci se mi v protismeru deti stejne vyklanely ven, aby videly, tak jsem protismer nepotrebovala kupovat.

aneta15
11. lis 2020

@beatty já mám easywalker sky a je super. Jsem s ním opravdu spokojená. Kočár je prostorný. Každý den jezdíme polní cesty, les. Byli jsme v Krkonoších a vyjel vše.

surikata131
11. lis 2020

Já mám kvůli terénu Babyjogger city elite, přijde mi kratší a sedadlo prostornější než thule. Jsem s ním spokojená, jednoduše se skládá, ale nepohrdla bych ještě jedním lehkým meenším kočárem, možná jsem mohla zvolit ten menší model (tuším city mini gt2?). Jinak z tvého výběru asi jen Bugaboo fox, ale má korýtko

elencze
11. lis 2020

Mám Britax B-Motion Plus, a absolutní spokojenost, projeli jsme vše (jediný drobný problém štěrkové cestičky v zámeckém parku, ale přírodní terén vždy v pohodě). Máme dlouhána, takže jsme potřebovali prodlouženou verzi, kterou měly jen Britax a Valco. Když jsem je dva viděla vedle sebe, nebylo co řešit.

pipi_puncocha
11. lis 2020

@beatty na to polohování nožiček existuje taková vychytávka: https://detskyhajan.cz/polohovani-nozicek-pro-k...

A rozsah poloh pro nás dostatečný, syn šel do kočárku už jako sedící dítě, upřímně ani nevím, jak bych ty polohy využila.

bassetlady
11. lis 2020

Emmaljunga nxt 60 f s outdoor koly. Dcera byla hodně kočárková, nebyl problém dát i 25 km denně, aby se prospala. A já ten kočár milovala, snad si i pořídím druhý dítě, abych s ním mohla ještě jezdit 😂

barunka1408
11. lis 2020

Mám thule ug2 a na první jsem měla bugaboo. U Bgb jsem nebyla tak úplně spoko s korytkovym sezenim. U druhého jsem chtěla něco nového tak jsem šla do thule. A jsem moc spoko, každý ma svoje . Asi takhle kdyby byl na to prostor nechám si oba. Rozhodla bych se Hlavně podle toho, který bude víc vyhovovat Vašemu životnímu stylu(využívání). K nám jde asi víc ten thule ;)

ivis_b
11. lis 2020

Já měla na první Britax go next a mám ho i teď na druhé, je super, koupila bych si ho zas. Asi na roce a tři čtvrtě jsme koupili Valco s nafukovačkama místo golfek, též super. A na druhé dítě jsme ještě dokoupili TFK adventure, přeci jen Britax není do hor, lesů (šutry, kořeny atd.) a na brusle ideální.
Stejně jako ty jsem vždycky koukala na polohování, nechtěla jsem korýtko a podmínkou byla možnost sklopit opěrku do úplného lehu - i u většího dítěte je to dobrý, může se tam pěkně vyspat, na boku, na břiše... v kočáru typu Thule dítě spí prostě v sedu.

jade85
11. lis 2020

Já si vybrala EasyWalker Qtro a jsme strašně spokojení. Projel s námi kde co, drží, přijdete mi, že pořád vypadá jako nový. Není to žádný designový krasavec, ale mně se ten jednoduchý design líbí. Když se začaly objevovat Thule Urban glide2, říkala jsem si, že ten by byl taky super, dalo by se s ním i běhat a bruslit. Takže pokud bych se rozhodovala znovu, zvažovala bych možná ten, ale svojí původní volby určitě nelituju.

purplerain
11. lis 2020

Mám Baby Jogger City Elite a jsem moc spokojená. Prostornější než Thule a zároveň i kratší, takže se lépe vejde třeba do výtahu, má polohovací nohy.. Thule má větší kola, ale jezdím běžný terén, žádné hory a skály a stačí mi. Jinak do terénu bych vždycky preferovala kvalitní trojkolku.

janety32
12. lis 2020

Máme TFK Adventure a je parádní - jezdím s ním intenzivně rok a bez jediného problému, projede vše, pohodlný je pro mě i pro dítě (má dost místa uvnitř, polohování nožek, do lehu, do sedu. Dobře se skládá/rozkládá, jednu dobu jsme ho museli nakládat do auta každý den a v pohodě. Není to takový koráb jako Thule, vejdeme se všude do dveří, v uličkách menších obchodů. Za náš výborná investice, která vydrží i na další dítě ;)

ninolleta
15. lis 2020

Já měla už deset kočárků. Momentálně mám Bugaboo Fox a jsem z něj nadšená, ze všech co jsem měla je nej. Má sice korýtkové sezení, ale nevadí to vůbec, ba naopak, dceři to vyhovuje.

ninolleta
15. lis 2020

A TFK joggster trail 2 byl jízdně úžasný taky. Projede absolutně cokoli. Jen není úplně skladný a dennodenně bych ho dávat do auta taky nechtěla.