Kočárek. Poradíte?

beatty
23. črc 2020

Máme pulročního syna a co nevidět přejdeme z hluboké korbičky na sportovní. Jenže jsme už na začátku nezvolili zrovna nejlepší kočárek, do města super, ale jak jsou před námi větší nerovnosti, je tvrdý.
A tak bychom rádi pořídili kočárek nový.

Máte někdo tip na kočárek pro vyšší rodiče, který bude odpružený a bude možnost sedu do protisměru, tedy čelem k rodičům?
To zas není tolik kritérií, ne?
Jestli bude spíš levnější nebo dražší, to vem čert. Jestli 3 nebo 4 kolečka, na tom taky nezáleží. A vlastně je nám i jedno, jestli půjde o kombinovaný kočárek, nebo rovnou sporťák (ale vhodný pro mrňouse).

Opravdu se nám líbí Thule Urban Glide 2, ale nelíbí se nám v tomto věku posez čelem od nás.
Ani nevím, jak přesně hledat, popravdě. 🙈

Děkuji za každou radu a tip!

zavodnice
23. črc 2020

Mám Thule Urbanglide 2 a jsem spokojena. Já teda měla jiná kritéria - sport, terén a ruční brzda. To poslední, co moje dítě zajímalo, byl můj obličej 😉. Konečně bylo spokojené, že něco vidí.

maargit
23. črc 2020

@zavodnice To je podle me skvela volba. Ja za sebe doporucuji baby jogger summit, ale vzhledem k nemoznosti upraveni madla bych mozna vzala to thule. Nebo cokoliv s velkymi koly a trojkolkou. Podle me i easywalker a tfk budou super. X lander je taky fajn, ale tam nemam moc ozkouseny ten sportak, jen hlubokou korbu.

zavodnice
23. črc 2020

Jinak muž má 190 cm a s výškou madla nemá problém. Já mám 160 cm a taky pohoda, jen to nastavení vyžadující obě ruce je nešikovný 😏.

martiniquest
23. črc 2020

Jsem naprosto nadsena z Baby jogger city elite. Zvazovala jsem tez Thule UG2, ale je fakt obrovsky, nema polohovani nohou a sedadlo neni prilis prostorne. Vyhral Elite, koupila jsem na bazaru za 6 tis jeste v zaruce a jsem naprosto nadsena. Jezdim s nim tri mesice a nemenila bych.

beatty
autor
23. črc 2020

@maargit dekuju za bezvadne tipy, projdu si je 🙏🙂

beatty
autor
23. črc 2020

@martiniquest a pruzi hodne? Uz jsem se na nej taky koukala, ale mam strach, aby taky nebyl moc tvrdy.

ivis_b
23. črc 2020

@beatty Thule je pro prtouse hodne nevhodny, videla jsi to polohovani? Nohy nejdou vubec a zada jen do pololehu. Pulrocni dite bych do nej nedala.

beatty
autor
23. črc 2020

@ivis_b ja bych ho tam ted taky nedala 🙂
A co mate treba za kocarek vy? Nebo co bys mi doporucila? 😀

ivis_b
23. črc 2020

@beatty Ja mela Britax go next (k nemu jsem dokupovala takovy pasek, aby sel dat do 100% lehu). Byl super, odpruzeny, sportak otocny a obrovsky, spousta vychytavek. Jen to neni do tak velkeho terenu, jako treba ten Thule, i kdyz s nama projel i kamenite cesty v Alpach a taky to zvladl. Na zimu jsem pak poridila velka predni kola a jednu zimu, kdyz u nas bylo fakt hodne snehu i na chodnikach, jsem jezdila s nimi.

beatty
autor
23. črc 2020

@ivis_b na ten se zkusim taky podivat. Trochu jsem koukala i na Britax Go Big. Vsude jsou na nej sama superlativa, ale takto od pohledu to neni uplne vonco. 😀

amazonkajanik
23. črc 2020

Máme starší typ od Mutsy urban rider. Z korbicky šel do sportaku v půl roce. Lze zcela položit,opěrka se dá i o kousek pak zvýšit. Podvozek paráda, dává s námi neuvěřitelný terén. Kolečka nafukovací s aretaci i bez, lze dokoupit velký košík,do kterého se dost vejde.

martiniquest
23. črc 2020

@beatty V porovnani s Britax b motion pruzi hodne. Ale do polskych houpaku to ma daleko.

krupka3
23. črc 2020

Baby Design Husky je pecka do terenu, sebehorsiho. Navic je pekny a prakticky, nedame na nej dopustit.

surikata131
23. črc 2020

@beatty vyřadila bych tu možnost čelem k rodičům, mívají užší sedáky a zuzis si výběr. Pokud na tom trvas tak bych vydržela Jeste chvili s kombinaci co mas. Do terénu je lepsi 3 kolka. Ja taky doporucim Baby jogger city elite, mam ho měsíc a miluju ho. Není vyloženě houpací, ale urcite vic než moje kombinace. Pro vysoké rodiče ideální, je vychytany, jede skoro sám, skvěle ovladatelný

beatty
autor
23. črc 2020

@surikata131 a kdy jste tak dávali dítko do posměru? Mám jednak strach z toho, aby nebyl zahlcený milionem vjemů, dál mám obavu z toho, že nebude mít tu jistotu v pohledu na svou blízkou osobu, no a nakonec si neumím představit, že to moje malé miminecko udělá najednou tam ohromný skok. 😀

kkkt
23. črc 2020

@beatty nejhorai jw smirit s tim, ze na ditko nevidis. Jak to resila tak ze jsem mela otevrenou strisku a strejda si delal srandu, ze me pridela zrcadko. Malemu to bylo uplne fuk ze na mamu nevidi. A dos portaku jsem ho strcila az fakt nevydrzel v korbicce coz bylo v 9 mesicich. Ale po 3 jizdach jsme si zvykla. Za me do terenu je nej nositko. Ted jedem na chatu a bereme polskeho retracka roan emma ale vice spoleham na nositko 😉

ivis_b
23. črc 2020

@beatty jo ten má trochu větší kola, ale zase nemá zadní kola nafukovací jako Next a ty já teda celkem ocenila - když bylo nejhůř, dal se nějaký kousek terénu nebo rozbitého chodníku projet po zadních 🙂 Nepíchla jsem nikdy, kola jsou kvalitní, a to jsme projeli kde co a já denně najela takových 5 - 10km. A Big je o kus těžší, než Next, to je za mě další mínus. Zase ale jde do úplného lehu bez nutnosti pořizovat ten rozšiřující pásek. Ale celkově bych já asi šla zase asi do Nexta. Je to super kočár, má nepromokavou látku a skoro jsem nepoužívala pláštěnku (za ten rok a třičtvrtě, co jsem ho používala, asi tak třikrát). Sporťák má prodlouženou stříšku, takže na mimi nesvítí, nefouká, s nánožníkem (je součástí) neprší. Je hodně dlouhý, vejde se tam krásně i větší dítě a nohy mu nelezou ven. Obří koš je taky super věc, to jsem fakt ocenila. A má pohodlné a dobře padnoucí madlo. Pak je super, že sporťák má nízko položené těžiště, takže s kočárkem se velmi dobře manipuluje, i když je na něm těžší dítě, a je to i bezpečnější (dítě ho jen tak nepřevrhne). Navíc větší dítě si do něj krásně vleze a vyleze samo. Jako kromě těch menších předních koleček jsem žádné mouchy nenašla, proto jsem si ho taky nechala na druhé dítě. Nicméně určitě to chce kočárky omrknout naživo, osahat si je, každému vyhovuje něco jiného.

ivis_b
23. črc 2020

@beatty co se toho otočného sezení týče, pak je to dítě od dítěte, kus od kusu 🙂 Některým dětem to nevadí, že na rodiče nevidí, ale některé děti pláčou a to je pak problém. Blbý je, že to dopředu člověk neví, leda si od někoho půjčit sporťák a vyzkoušet to. Já jsem syna vozila proti směru od těch 6 měsíců do zhruba 10 - 12m. U těch úplných prťat mi to přijde lepší i z pohledu rodiče, že máš to dítě prostě víc pod kontrolou. Samozřejmě otočné sezení je vždycky na úkor šířky kočárku, protože ta samostatná konstrukce bere centimetry.

babanci
24. črc 2020

My máme Gesslein a musím říct,že lepší volbu jsme nemohli udělat. Už používáme na druhé dítě,kočárek jako nový. Sporťák jde úplně do lehu,nožky nastavitelné,sluneční clona skoro úplně uzavře boudu, ta je navíc odvětrávací,okénko v boudě taky máme,abys sledovala,pokud třeba sedí ve směru jízdy...no,prostě,za 5 let,co ho máme,jsem na něm nenašla jedinou mouchu.

surikata131
24. črc 2020

@beatty asi v 7 nebo 7,5 měsících, on stejné sporťák z kombinace se sedátkem v protisměru byl špatně ovladatelný(špatné těžiště), rozčilovalo mě to, tak jsem ji stejně otočila ještě než šla do BJ. Ten BJ city elite má ve stříšce okýnko a když je vleže tak vzadu je síťka krytá takovou “plachetkou” (nebo jak to říct) která se dá oddělat a vidíš, takže s tím problém nemám. A stříška krásně kryje, je dlouhá. Jediná nevýhoda toho kočáru, že není úplně lehký, ale kdyby byl, tak to zas bude chrastítko a nezvládl by to co zvládne...pak je taky trochu širší (zadní kola), kvůli stabilitě, kdybych chtěla něco menšího tak beru asi BJ city mini GT, ale jezdím často v přírodě, po kamenitých cestách, tak jsem chtěla spíš větší kola

maargit
24. črc 2020

@beatty Jak tady uz nekdo pise, tak stejne i u BJ summit jsou ve strisce okynka, ktera maji kryt, takze se daji zavrit, aby na dite nesvitilo slunicko. Ja mela pred tim ABC design a bylo to teda peklo. Ovladatelnost silena a kdyz sla mala do sportaku, tak jsem take kvuli tezisti, ktere jinak bylo na ridicich koleckach, dala boudu po smeru. Vetsina kocarku, co maji korbu proti smeru, tak to tak maji. Takze tam muzete vozit asi jen lehke ditko, pac jinak je to ocistec. Ale ABC design viper byl ocistec i tak😁 Kdezto Summit se da ovladat uplne nadherne. Jezdim s nim v terenu i po meste a v MHD, vlaku... Ale urcite i jine druhy BJ budou dobre. Jeste bych teda pridala, ze u sportaku BJ je sedacka pripevnena na konstrukci takovym "plovacim" zpusobem, takze jakykoli otres se prenese do sedacky tak, ze se dite houpe. Nejsem odbornik, ale prijde mi, ze to je docela fajn😊 Myslim teda, ze tohle upevneni ma i Xlander, Thule a asi i dalsi😉

ivis_b
24. črc 2020

@maargit jenze polohovani BJ summit je taky spatne, nohy nejdou vubec a zada do pololehu, stejne jako Thule. Ja ted pro druhe ditko chci poridit k Britaxu jeste jeden vylozene terenni sportak a nejlepe mi vychazi TFK, ten se da polohovat do lehu, a je tudiz pro male mimco daleko vhodnejsi. Jinak se mi Summit taky libi a uvazovala jsem o nem, ale to polohovani mi vadi, pulrocni dite ma proste lezet na rovnem a i istarsimu diteti se tak lip spi - muze se pretacet na bok, na bricho, nemusi stale “polosedet”.

me_druhe_ja
24. črc 2020

@beatty většina sporťáku má ve stříšce otvor, kterým můžeš na mimčo kouknout. 🙂 Já vozím doma pořád v korbě, ale když cestujeme, tak mám ultra skladnej sporťák, do lehu. Čumím na něho skrz to okno a on z toho chytá záchvaty smíchu. 😀

marti89
24. črc 2020

Přidala bych si jako parametr nafukovací kola

purplerain
24. črc 2020

Mám Baby Jogger City Elite a je to naprosto dokonalý kočár. Zvládne terén, je jednoduše skládatelný a skladný, stabilní a jednoduše ovladatelný (na asfaltu v podstatě otočíš na místě jedním prstem). Měla jsem na něm i korbu, do sporťáku šla dcera v necelých sedmi měsících. Polohování nohou i rukojeti má.

maargit
24. črc 2020

@ivis_b ja jsem tam pulrocni nedavala a mam pocit, ze ani tazatelka nemyslela pulrocni dite. Na ty nozky jde dokoupit takovy udelatko😁

surikata131
24. črc 2020

@purplerain taky uvažuju, že u dalšího dítěte budu používat Elite od začátku s dokoupenou korbou, akorát jsem si říkala, jestli nemá horší stabilitu, než jako sporťák? ta korba se mi zdá umístěná vysoko

surikata131
24. črc 2020

@ivis_b není to polosed, je to nakloněné trochu, určitě lepší než korýtko, já bych tam dítě stejně nenechala na volno, aby se točilo na bok/břicho, bála bych se, že mi vypadne...K summitu i thule jde dokoupit pokložka na nožky

maargit
24. črc 2020

@surikata131 aach ts moje slovni zasoba🤦‍♀️ Ano, udelatko na nohy je podlozka. Fakt bych mela vic cist, at se nevyjadruju jak jantar😁 Jinak ja mam hlubokou korbicku na summitu. Mozna je to podobny s tim elit, tak napisu svou zkusenost. Stabilita v pohode. Kdybych nemela na nem pripevneny jeste skate, tak by to asi ani nevypadalo tak uhozene. Ted vypadame jako kdyz Humberto vyjelo na turne. Je to i dost mala korbicka, ale snad to jeste tech cca 6 mesicu dame😁