Máte zkušenost s Moon Tregg? Nejlepší terénní kočárek?

lenulka7
4. lis 2015

Holky v autě budu možná, co druhý den, takže nejen výborný na náročné vycházky, ale i dobře skladovatelný do kuftru Fabia Combi 2008?
A určitě, aby se dala sedačka otočit po směru i proti směru jízdy.

Já si původně vybrala QUINNY BUZZ, ale v mé nejbližší prodejně, kde zajišťují servis a půjčují kočárky po dobu reklamace, tento typ nemají a nechci objednávat z netu, co už jsem viděla dávno.

Libíl se mi kvůli automatickému hydraulickému rozkládání, ale už sama firma ho doplnila dle nich a vylepšený model QUINNY MOOD a ten jsem zkoušela jako bazárkový a to skládání bylo buď pokažené nebo nevím. Nechci krásný kočárek, který nelze složit.

Co jste vybrali vy a proč? Děkuji moc

eliskaxox
4. lis 2015

Myslim ze tereni kocarek a lehce skladny do auta se vylucuje. Tereni kocarek musi byt tezsi,odpruzeny a mit poradna kola a ten se nikdy nebude lehce skladny. Ja mam tuto variantu. Do terenu mam concord wanderer,luxusni tank co projede vse a do auta mam concord neo. Lehky skladny kocarek a vyhoda je ze korbicky a autosedacka jsou navzajem kompatibilni s oboumy podvozky

rousse
4. lis 2015

K nám teď putuje Baby Jogger city elite - geniální systém skládání, velká kola i do terénu, skvěle se ovládá - už se na něj nemůžu dočkat. Věřím tomu, že do kufru Fabie by se vešel

lenulka7
autor
5. lis 2015

@eliskaxox děkuji za tvůj tip, né vždy, většinou se to liší předními kolečky, ale hlavně váhou rámu, takže pokud má lehký rám, dobrá kola, pořád může být lehký a záleží jak se ty kola poskládají, ale děkuji za tip. Někdy je lepší koupit 2 kočárky než jeden drahý jakože 2 v 1 a nakonec to není pořádně na nic. Preferuji ten terénní, budu mít svaly, když budu dávat do auta a třeba se nakonec obejdeme s jedním a mimčem budu jezdit jen s manželem nebo až přijde z práce tj pomůžeme mi ho naložit

gabi_k
5. lis 2015

No s "pomuze mi ho nalozit" sme povodne tiez kupovali nas paradny hartan 🙂 Je to skvely kocarek ale aj napriek cene dost tazky a neskladny a sice ho sama dokazem nalozit do auta ale je o strasna otrava stale to rozkladat a skladat. V kombi aute nam vzdy zaberie minimalne 2/3 kufru a nez ho rozlozime a naskladame vsetky diely do kufru..no nebudem to dalej rozoberat, je to naprd. 🙂
Na hartanovi nemam nafukovacie kolesa a odpruzenie tiez nic moc, takze tiez riesim tieto body aby som mohla s malym jazdit sama a nemusela cakat na manzela ;) :

1) lahky
2) odpruzeny
3) nafukovacie kolesa
4) lahko zlozitelny a rozloziteny
5) cena okolo 5 000

Tych kocarkov som presla na nete mraky a ak mas rovnake poziadavky ako ja, tak mne z toho vysiel najlepsie Britax Motion 3.
https://www.malvik.cz/Kocarky/Sportovni-kocarky...

Na zimu jedine s dobrym fusakom aj okolo hlavicky, pretoze latka je tenka ale nato co ja potrebujem je to ta najlepsia volba. Ma 11 kg, je krasne manipulovatelny, kolesa nie su ani prilis velke ani prilis male, dost stabilny, zlozitelny jednou rukou, rozlozeny za 2 sekundy, proste parada. Lahsi terenny kocarek ako tento a za rozumnu cenu (6000) som nenasla.
Tiez som sa pozerala na baby jogger city elite alebo summit xc, hauck viper, valco baby snap, x lander x run atd atd. Ale vsetky maju jeden problem a to je vaha alebo prilis velke kolesa, takze totalne neskladne.

pecora
5. lis 2015

@gabi_k no s tim Britaxem nevim...ja ho mam a odpruzeny neni. Na prvni pohled vypada ze ano ale jakmile se vjede i do lehkeho terenu tak nic moc, ma ten podvozek proste tvrdy. Kupovali jsme ho jako prvni a nakonec jsme skoncili u Hartana 😀. U toho Hartana je to otazka podvozku, nepises jaky mas ale za me je Hartan super 😉. Je pravda ze je vetsi ale do kufru auta se vejde 🙂.

gabi_k
5. lis 2015

@pecora Fakt ten britax nie je dobry?? 🙄 Vcera som sa na neho bola pozriet v Kasparku a zdal sa mi dokonaly...Hmm..Minimalne tie nafukovacie kola by mali spravit tazku pracu. Takze to vobec nefunguje?

Mam Hartan Topline S (mame ho ako hlavny kocarek, sportak + softtasche). Boli sme s nim na takych strkovych lesnych cestickach a je to teda des. Nehladiac nato, ze vaha kocarku je aj s 10kg dietatom fakt dost velka :D

pecora
5. lis 2015

Ja mam Hartan topline X, kdybych nemela uz britax tak bych koupila Hartan GT (ma vymenitelna predni kola). Hele, za me britax ne ale je to jen muj nazor. Kupovali jsme ten hartan prave kvuli tomu ze s britaxem jsem "nemohla" na sterkovou cestu, polnacku atd a ty mame okolo nejvic. Malej mi v nem skakal tak ze jsem myslela ze z nej vyklepu dusi :-/. Takze s britaxem jezdim do obchodu a mesta a s hartanem vsude okolo i kdyz naposledy jsem ho vzala i do mesta 😀. 100 maminek, 100 nazoru a zkusenosti ale opravdu bych britaxu nerikala tereni kocarek 😉

lenulka7
autor
5. lis 2015

@gabi_k
Gabi určitě děkuji za tip. Sousedi od naproti mají 4. Cena je určitě suprová. Mají výborné doplňky, jen jsem nenašla jejich ceny a na jejich stránkách mají jen Brněnskou prodejnu, což mám z ruky.

Prosím tě, sledovala jsem videa, technické parametry, ale nedají se otočit sedáky, tak aby dítě vidělo maminku, že?

Já asi před 7 lety prodávala v zahraniči (při studiu) v obchodě s dětským nábytkem a měli jsme i kočárky. A bylo hodně rodičů, kterým dítě pořád brečelo, jak vyrostlo z korbičky a bylo nakrmené, přebalené, nakonec zjistili, že problém byl, že na ně nevidělo. A jakmile mu půjčili kočárek, aby na ně vidělo byl klid. Brali to těžce, protože první kočárek měli půjčený od příbuzných a naráz za kočárek co může mít sedák k máme, museli platit a tam jsou pěkné pálky nových kočárů.

Navíc, já to mám vyzkoušené od bráchových dvojčat. Kočár mají jeden z těch, co ses dívala, hlavně terénní, ale mají dvojčata, tak asi tam moc možností není. Už od mala, co kluci nejsou v korbičkách, chodím vedle nich a povídáme si, no dřív spíš já s nimi, teď už jde o konverzaci. Vidím je málo a milují mě, tj kočár nějak držím jen jednou rukou a jdu vedle nich. Když, ale jedeme do kopce tj musím držet normálně, mají už skoro 2 roky a jsou společenstší a vykrucují si hlavičky, jen aby mě viděli přes síťku v kočárku, ale to dělali pořád, né až teď.

Takže já nekupuju kočárek, kterému nejde polohovat sedátko směrem k mámě. Jestli bude náš malej po tátovi, vyroste mi do 3 měsíců a né všechny děti v tom věku jsou připravené nevidět mámu, či toho kdo je vozí.
Ještě mám šikovného švagra, který vybíral kočár díl jak auto, oboje kupovali ve stejném roce, a vybíral on, protože švagrová u práce dokončovala bakalářku a tak nestíhala. A on mi nedoporučuje tříkolku; je možné uvažovat o tříkolce s dvojitým kolečkem vepředu. Prej se s tím hůř jezdí, pořád uniká na stranu. Tak třeba se to dá dokoupit i na tvůj. Na můj Quinny to šlo, ale chtěli za to 1500 kč

lenulka7
autor
5. lis 2015

@pecora Jaký Hartan model máte? Nebo podvozek. Děkuji

pecora
5. lis 2015

Ja mam topline X. Ale mame jeste jeden kocarek. Kdybych mela kupovat jen jeden koupila bych podvozek GT ( mala predni kola vhodna do mesta a obchodu a velka predni do terenu, daji se jednoduse menit) 😉

gabi_k
5. lis 2015

@lenulka7 A ja som myslela, ze uz v tom mam jasno :D No tak zpet na stromy a ide sa vyberat este raz 🙂)

lenulka7
autor
5. lis 2015

@pecora
Děkuji za tipy. Horní otázku ignoruj, napsala jsem ji hned po tvé první reakci.

Hartan topline X nafukovací kolečka? Video na sněhu je lákavá a my hory milujem a lyžujem celá rodina, ale taky bych ráda používala kočárek celoročně. Takže na stěrku, polněce je ok?
Dá se přehodit rukojeť i sedačka?

Proč kdybys něměla druhý kočár, proč by kupovala Hartan GT? Tříkolka je prej nestabilní, píšeš, že můžeš přikoupit přední kolo, to myslíš udělat 4 kolku. Nebo terénní typ kola?
Nepíšou že by se dala přehodit rukojeť či sedačka, což mi přijde jako nevýhoda.
To je o tolik levnější oproti Topline X. Ceny bohužel na jejích stránkách nejsou.

Ani u jednoho modelu nepíšou, co jsou kola zač. Jaké doporučujete, máte zkušenosti s měkknou pěnou? Plast nechci, nafukovací jsou ok, ale zas může člověk píchnout, takže já přemýšlela o té měkké gumě.
A jak je to s Hartany a odpružením?
Děkuji

pecora
5. lis 2015

Hartan topline X nema nafukovaci kola, ma penova takze nehrozi pichnuti 😉. Sedacka se prehodit neda, rukojet ano a to kdykoliv takze sedacka neni potreba prehazovaci. Topline x ma predni kola pevna, neotaci se. Do terenu je fakt super! GT nema prehazovaci rukojet ale tu sedacku a ma predni kola mensi s moznosti aretace a daji se dokoupit i velka tereni. Pak je gt vlastne univerzalni, mensi kola do mesta a obchodu a velka do terenu, pouze si je prehodis dle potreby 😉. My koupili topline x protoze uz jsme doma meli jiny kocarek ktery se nam ale do terenu neosvedcil 🙂.

pecora
5. lis 2015

Co se cen tyce tak ty jsou vyssi, zalezi na obchodech ale patri k tem drazsim...

eliskaxox
5. lis 2015

@lenulka7 Ja jen k britaxu ja mela Motion 4 a to byl des,porad se neco kazilo a do terenu vubec,ty dve male pruzinky na zadnich kolech fakt nic nezachrani. Takze do terenu vubec. A Hartany jsou sice drazsi kocarky ale kvalitou jsou top. Nebala bych se klidne koupit bazarovy, to jsou kocarky na kterych to nikdo nepozna a fakt vydrzi.

gabi_k
8. lis 2015

Tak nakoniec som sa rozhodla pre nieco uplne ine, Gesslein S2:

http://www.eshopbaby.cz/gesslein-s2-2015-176-an...

Dufam, ze bude tak dobry ako o nom pisu lebo ho inak vratim 🙂 Na bazaroch som ho nenasla, tak snad nebudem investicie lutovat. Ak niekto mate skusenosti, piste..

Inak po vyskusani hromady kocarkov v Kasparku musim konstatovat, ze terenny je najlepsi babyjogger summit x3. Ak by som chcela nieco priamo do terenu, tak jedine ten.

lenulka7
autor
9. lis 2015

@gabi_k dělají nějakého teréního babyjoggera ale 4 kolku, 3 kolka je nepraktická/nestabilní na schodech, když píchnu atd

gabi_k
10. lis 2015

U tejto trojkolky by som sa rychleho prerazenia pneumatiky nebala. Stabilita ako taka je perfektna, za tu cenu aby este nebola 🙂 Myslim si, ze cista alternativa k nemu neexistuje. Potom je to vzdy kompromis. Napriklad som od tej iste znacky nasla Baby Jogger City Select ale kolecka su proste mensie. Na zivo som ho neskusala.

gabi_k
11. lis 2015

Nasla som alternativu k BabyJogger X3 🙂 Je o BOB Revolution SE:

http://www.kestrade.cz/produkty/kocarky/revolut...

alebo este viac terennu verziu SPORT UTILITY STROLLER. Netusila som, ze tieto kocarky existuju a v zahranici je to preverena klasika. Len u nas asi nie su moc rozsirene, co je dost skoda.

lenulka7
autor
12. lis 2015

@gabi_k
Díky Gábi,
Musím je jít vyzkoušet. Ještě by mě zajímalo jestli to jde i v protisměru tj abych viděla mimi a ono mě i potom co vyroste z hluboké korbičky. To je jedna z věcí z které nechci ustoupit, protože vozim často synovce a oni se furt na mě otáčejí i teďco jsou jim skoro 2. Okolí je nezajímá chtějí vidět a povídat si se mnou. Mají to tak i s mojí mamčou která je vozí skoro denně.

Ideálně hledám teréňák s přehazovací rukojetí nebo sedadlem a nejlépe 4kola.