Nosítko pro mimčo. Jaké byste doporučily?

zrzinda
21. bře 2021

Ahoj holky! Mám doma čtrnáctidenní miminko. Uvazuju nad koupi nosítka. Nechci nosit už teď, ale až bude držet hlavičku (3-4mesice).
Poradíte mi někdo značku, kterou mate vyzkousenou a jste s ni spokojene? Ideálně nějaké nositko, které vydrží déle než par měsíců 😊
Předem moc díky 🙏

anet_98
21. bře 2021

@zrzinda ahojky, já mám tohle nositko https://www.mall.cz/nositka-satky-krosnicky/chi... nosím malého od 2 měsíců a za mě je bezva, až na zadní zapínání mezi lopatkama. To si většinou zapnu předem a pak se tím prosoukám 😅 Jinak je super, že do 6ti měsíců je na předek a od šestého měsíce ho můžeš otočit a nosit dítě na zádech. Pro nesedící dítě má i speciální vložku s takovým podsedátkem, kterou dáváš předem pod mimčo a i s tím ho vkládáš do nosítka. Nosnost má do 15ti kg.
Volila jsem ho, protože jsem nechtěla šátek - jsme antitalent na zavazování takových věcí 🙈

terezanovotna30
21. bře 2021

@zrzinda jestli máš Facebook, tak najdi skupinu Nosíme děti. Je tam milion informací o všem.

@anet_98 tohle nosítko určitě ne.

anet_98
21. bře 2021

@terezanovotna30 píšu jen recenzi na nositko, které mám a používám, nenutím nikoho si ho kupovat 😂

zelenaesmolda
21. bře 2021

@anet_98 tohle nositko je nevhodne

luci_ela
21. bře 2021

@anet_98 Promiň, ale tohle je naprosto neergonomické nositko 😕

luci_ela
21. bře 2021

Jak píšou holky, najdi si pokud můžeš na fb nosící skupinku, nejlépe nějakou regio kde by jsi měla možnost třeba zapůjčení. Jinak koukej spíše po šátkových nosítkách. Mrkni třeba na moisha, Monilu, belenka

annynka94
21. bře 2021

Mě hodně vyhovovalo Monilu uni. Ale je spousta skvělých nosítek. Dobré je třeba najít nějakou regionální nosící skupinku, u nás jsou nosítka k vyzkoušení/zapůjčení.
Jinak, proč nezacit nosit hned? Držet hlavu miminko v nosítku přece umět nemusí 🙂

mamikry
21. bře 2021

@zrzinda Mame doma Manducu. Jako nositko je dobra, ale pokud mate uzka ramena, coz mam ja, tak vam muze byt velka. U nas ji vyuzil hlavne manzel nakonec.

kafr
21. bře 2021

I tady je skupinka o nošení dětí, byla jsem v ní, když byla dcera malá. Spousta hodných holek, které rády poradí s opravdu kvalitní volbou, kterou dítěti neublížíš jako s nekvalitním "visítkem" (- ty strašné nosítka, kde dítě visí za rozkrok a namáhají páteř).
Parádní jsou nosítka ušitá z šátku na nošení, ty materiály jsou aáách 🥰 (Manduca je proti nim kousavá pytlovina 😜)

nikolite
21. bře 2021

Připíchnu se k dotazu. Stímto nosítkem máte zkušenosti ?? Je ergonomické ?? https://www.monilu.cz/monilu-uni-peacock-ocean/

kafr
21. bře 2021

@nikolite ano, je ergonomické. Poznáš to podle posazení do "M" - zadeček je níž než kolínka a druhá podmínka je, že látka nosítka je od kolínka ke kolinku (nekončí někde v půli stehen) u většiny nosítek je regulovatelná.
(Foto půjčení z tebou uvedeného odkazu)

anet_98
21. bře 2021

@zelenaesmolda
@luci_ela
Holky vhodné/nevhodné holt se prodává a bylo to v mě cenové relaci a to jsem měla na mall ještě slevu 😏 kdybych ho v tom nosila celé dny, tak chápu, ale na max hodinu denně stačí.

zelenaesmolda
21. bře 2021

@anet_98
a opravdu ta sleva stoji za to,ze nicis vedome svemu diteti zada?

terezanovotna30
21. bře 2021

@anet_98 stačí chtít si rozšířit obzory a dá se sehnat i za lepší cenu než tenhle Brutus co si tu dala. I kdyby bazarové. Ani hodinu denně bych nechtěla někde viset za rozkrok. Jasně, nenutíš to nikoho kupovat, ale my radši dáme najevo, že to stojí za prd, než to zakladatelka koupí.

anet_98
21. bře 2021

@zelenaesmolda
@terezanovotna30
Holky, moje těhotenství bylo neplánované. Pracovala jsem skoro do porodu, řešila svoji životní situaci, kdy jsem ještě doplácela věci za bývalého, se kterým jsme se na začátku těhotenství rozešli a já zůstala na všechno sama. Kvůli pitomému covidu, kdy je všechno zavřené, vám nařízení státu neumožňujou jít do krámu a optat se prodavačky a s ubreceným dítětem na rukou jsem neměla čas číst 20 článku o nějakých nosítkách, holt jsem pročetl pár recenzí o produktu. Ruku na srdce, která maminka s prvním dítětem neudělala nějakou chybu? Kolik lidí dítě nosí blbě, kojí blbě, posazují nebo mimčo staví na nohy. Jestli je to blbé, tak to tím pádem nemají prodávat. Ano, u druhého dítěte bych taky jednala jinak a připravila se dopředu na příchod miminka, srala bych víc na práci, ale teď mám dělat co? Jít vynálezce žalovat?

Autorce článku tedy nedoporučuji nositko, které mám já a zbylím maminkám se omlouvám za pohoršení. Jsem z chyby ponaučena...

terezanovotna30
21. bře 2021

@anet_98 ale jasně že učený z nebe nespadl. Já taky nejdu proti tobě, ale proti tomu nosítku 😄. A s prvním dítětem jsem neřešila nošení vůbec, když jsem se chystala, že druhé nosit budu, tak jsem prostě sondovala co nejvíc informací.
A proto se taky asi tady zakladatelka ptá, taky o tom zatím třeba nic neví. A já se snažím jen správně navést, nic víc v tom nehledej.

lizzie02
21. bře 2021

Určitě doporučuji skupinku Nosíme děti na Fb 😊 je tam mnoho zkušeností i bazárek a nosítka či šátky v krásném stavu 😊 my máme Fidella Fusion Toddler, je od 3 měsíců, ale my používali dříve, šlo krásně postahovat 😊

baraskaska
21. bře 2021

Ja mela kibi satkove a byla jsem naprosto spokojena. Kamaradka mela monilu a taky byla nadmiru spokojena. Ja brala kibi protoze v pomeru cena ku kvalite vyslo dobre. Ne tak drahy ale dobry egonomicky. Je jich spousta, lenka tula manduca monilu richino kibi a dalsi a dalsi. Kibi je spis na vetsi deti manduca spis pry na mensi. Ale urcitee jsou stranky kde by ti primo napsalu pro a proti. Ja se ji nanosila po houbach no jeeje. Kdych o tom vedela u te starsi nevaham ani minutu.

la_amanita
21. bře 2021

Pro takhle malá miminka jsou obecně lepší satkova nosítka typu Storchenwiege, Caboo nebo Love&Carry.

luci_ela
21. bře 2021

@nikolite Ano to je jedno z vyhovujících. Na něj jsem měla zálusk než jsem se rozhodla a pořídila nakonec šátek 😉

snahnah
21. bře 2021

Ještě je FB skupina Nosící Česko-Slovensko. Na blogu vhadru.cz jsou informace a recenze okolo nošení + půjčovna nosítek a e-shop. Já měla na malé mimi šátek a od 5 měsíců jsem měla Kibi, pak šátkovou VeKu, je krásně mekoučká a na loňské léto jsme pořizovali Kavku multiage plus ze lnu, do horka ideál 🙂 Na další miminko se ještě chystám pořídit menší Kavku multiage, je od cca 2 měsíců.
Je spousta nosítek, šátková, látková, s měkkým nebo tvrdým bederákem.... každému vyhovuje něco jiného 🤷

evculinda
21. bře 2021

@zrzinda https://mamadodeste.cz/recenze-ergonomickeho-no...
Přečtěte si více recenzí. Na první mimi jsem měla Baby Tula Free to Grow, teď pořizuji BeLenka 4ever

weerooniickka
25. bře 2021

Za sebe můžu doporučit slovenské Rischino 😊 Sama sem v něm nosila od narození 😊 je do velikosti 86/92 takže sedí synovi ještě teď ve 2 letech. Teď od nich máme doma Toddler a neměnila bych.

weerooniickka
25. bře 2021

@anet_98 na trhu jsou mnohem lepší nosítka 😊 A ta vložka je špatně 🙈 Miminečko má sedět v kapse látky a ne na tuhem podsedáku. A do 15kg opravdu nebude. je to jen váha, kterou vydrží materiál 😊 Doporučuji kouknout na fb do skupiny Nosící Česko Slovensko

janina228
25. bře 2021

Měla jsem Storchenwiege a byla maximálně spokojená. Nejvíc jsem ocenila,že se nemuselo nijak nastavovat,takže když jsme šli nějakou delší procházku, mohli jsme se s manželem hned vystřídat v nošení😉. Jedinou nevýhodou je,že opravdu je tak do toho roka .. koupila jsem na pokračování v nošení kibi, ale už jsem si pak na jiný nosítko nezvykla..

anet_98
26. bře 2021

@weerooniickka Facebook nemám a prosím podívej se na můj poslední komentář v této diskuzi. Děkuji 😊

zzuzzana1
26. bře 2021
zzuzzana1
26. bře 2021

@snahnah dekuji

weerooniickka
29. bře 2021

@anet_98 omlouvám se, ještě se neorientuji jak jsou komentáře poskládané 🙈 jsem právě zvyklá z FB 😊