…a zase ten spánek miminka. Rady, zkušenosti?

rosa106
16. lis 2021

Dobrý den, ahoj,
jdu si k vám pro radu, protože má nevyspalost už ovlivňuje i denní chod domácnosti a můj vztah k dětem a to rozhodně nechci.
Syn, téměř pět měsíců, kojeny, má problémy s usinanim a spánkem večer a v noci. Přes den spí v kocarku celkem obstojně, ale ty večery…Pri uspavani kolem půl osmé usne během houpani celkem vklidu a rychle, ale za půl hodiny se vzbudí a začíná rodeo. Neskutecny pláč, na který nezabírá nic (vecerni neklid?), a tak skaceme hodinu na míči než usne.
Prendame ho do postýlky a za hodinu uz je zase vzhuru. Začne se v postýlce ,,mrcasit” a není schopen se zase sám uspat, takže ho kojim. Takto je to téměř co každou půl hodinu/hodinu. Ráno mám prsa, jak dva vyfoukle balonky 🙂 Když jsem si jeho mrcaseni zkusila nevšímat a cekala jsem, jestli sám zabere, tak postupně přešel v pláč, takže jsem stejně musela zakročit. To samé mi děla, i když se mnou spí v posteli, takže v tomto nepozoruji nějaké zlepšení.

Nemáte, prosím, tip, jak mu (a tím i mne) pomoci, aby se dokázal uspat sám, nebo jak mu prodloužit ty spánky, protože opravdu spí průměrně tak hodinu v kuse než se zase vzbudí. Nebo třeba jak mu pomoci i s tím večerním uspavanim, protože to je teda taky mazec.
Moc vám děkuji za rady a hezky den 💐

drakenn
16. lis 2021

Nechtít po něm, aby usl sám. To dítě cítí ten nátlak. Ty jsi nervózní, on na to reaguje neklidem. Takže netlačit na spánek, uklidnit se, vzít dítě do postele a kojit.

i_vet2
16. lis 2021

Zkus na instagramu spanekmiminek nebo mimispanek.. mají i on-line příručky a opravdu dokážou hodne pomoct a poradit co se spánku tyče , my zas měli problém s denním spánkem a moc nám pomohli

pampeliska1313
16. lis 2021

A zkusit spát spolu? Syn má postýlku, ale občas se stane, že prostě ne a ne usnout, je přetaženej a já nechci hodinu uspávat, vezmu ho k nám a třeba šest hodin opravdu zvládne (ale je na um, u toho kojení je to asi trochu jinak, ale určitě by šlo nakojit i v posteli) , ale jakmile ho uspím a dám do postýlky, tak počítám s tím, že tak za tři čtyři hodiny už pro něj zase jdu.:D protože se vzbudí a začne se zlobit. U nás se ale vážně vždycky zklidní a usne. A jinak jak je receno, profil spanek miminek je fajn.🙂

jjasmina
16. lis 2021

@rosa106 u nás pomohl jen odstav prostě, nicmene i tak jsem kojila do 1,5r. Mala vydržela 30-60min