Denní spánek půlročního dítěte. Jak pomoci, aby se nebudilo?

danielas8
7. kvě 2020

Ahoj,
mám doma půlroční miminko a chtěla bych se poradit ohledně spánku přes den. V noci docela pohoda, usne kolem osmé a vstává cca v šest, mezitím se několikrát vzbudí na kojení a zase spí. Dopoledne spí hodinu a půl až dvě a půl, odpoledne už jen půlhodiny a pak je dvě a něco vzhůru. Problém je přes dopoledne, většinou se taky vzbudí po půlhodině ale absolutně to nestačí, hned hned je protivná a složité znovu uspavame s řevem. Je to stejné v kočárku i doma, v kočárku řev dvacet minut i půl hodiny, doma musím nakojit, prilehnout si a uspat a i tak to trvá dlouho. Není způsob jak pomoci aby se nebudila když evidentně vyspana není? Odpoledne už ta půlhodina stačí a je v pohodě.

puhelin
7. kvě 2020

A kde pres den doma spi? Muze se budit, protoze ma strach, ze te podvedomne neslysi. Moje starsi nedokazala spat, pokud me neslysela, jak pracuju, uklizim, telefonuju apod.
Obe deti mi pres dopoledne spavaly vydatneji, dele, potrebovaly to dopoledni vic, nez odpoledni.

olga_
7. kvě 2020

Mně na denní spaní vyhovovala hacka - když se dítě začalo budit, stačilo pohoupat (je to na pružině) a často byl spánek ještě zachráněný.

danielas8
autor
7. kvě 2020

@puhelin spinká většinou venku v kočárku a když výjimečně doma tak v ložnici s pootevřenými dveřmi. Je to malý panelakovy byt.

bassetlady
7. kvě 2020

U nás se dopoledne spalo jedině se mnou v posteli u kozy 😂 a vyhovovalo nám to oběma. Tyhle dopolední dochrupíky mi chybí.

lula86
7. kvě 2020

@danielas8 mám doma půlročního syna a spí mi přes noc od 20-6 hodin. Dopoledne spí max hodinu (pokud se blbě vyspí tak i 2 hodiny) nebo jen 30 minut. Odpoledne po obědě po 2 hodinách hraní a plazeni spí hodinu max. Po svačině už vydrží až do 20hodin vzhůru pokud je unavenejsi zdrimne si po večeři na 30minut ale to bývá jednou za čas. Problémy se spaním v kočárku nemáme ale když nechce ležet v kočáře na bříšku a koukat ven co se děje tak dokáže taky křičet a řvát, zabírá ale na nej povídání a zpívání písniček uklidní se ale třeba vůbec nespí. Myslím že potřebuje kontakt s tebou... Syn taky když mě nevidí nebo aspoň neslyší a jsem z dohledu dokáže být naštvaný a hned řve a chce upoutat pozornost.

danielas8
autor
7. kvě 2020

@lula86 S tím že nechce být v kočárku jsem celkem smířená, uvidíme co potom sporťák. Odpoledne když se v něm po té půlhodině vzbudí tak.jde ven nebo do nosítka a není problém. Jde mi o to že dopoledne potřebuje delší spánek, když se podaří, je zlata a chvíli i v tom kočárku vydrží, bohužel většinou se prostě po půlhodině probudí ať je kde je, i v tom nosítku, ale je to málo a nastává oboustranný boj o pokračování ve spánku. Většinou se povede a pak je to zas dobré, ale ten boj a řev bych ráda odbourala. 🙂

lula86
7. kvě 2020

@danielas8 nemůžou ji zlobit zoubky nebo bříško ? Chápu tě, že chceš odbourat ten řev a boj.

danielas8
autor
7. kvě 2020

@lula86 zoubky ještě vůbec nemá, navíc to trvá tak tři měsíce. Na bříško moc taky netrpí. Nechci si ztěžovat, v podstatě zlaté miminko, jen asi neumí přes den spát v kuse. 🙂

puhelin
7. kvě 2020

@danielas8 Mne dcera spala v obyvaku na gauci. Syn spi radeji v loznici, ale on na naopak plne zuby hluku meho a me dcery, tak ten spi rad v klidu. Venku v kocarku ale taky jedine pokud vedle mluvime, pracujeme a idealne kdyz kocarek jede.

puhelin
7. kvě 2020

@danielas8 Jinak v 6 mesicich uz se zuby klubou, videt jeste byt nemusi, ale pod dasnema uz rust muzou.

pavelkamat
7. kvě 2020

Takhle okolo půl hodiny spával malý. Pak mi někdo řekl, že okolo té půlhodiny mají děti slabší spánek. A pak už jen záleží na okolnostech jestli se znovu uspi nebo probudí. V postýlce to byla konečná. Tak jsem ho dávala na balkon do kočárku. Když bylo kolem těch 30 minut tak jsem byla poblíž a uhoupala ho a pak spal i hodinu a půl. U nás ta teorie s pulhodinovým spaním fungovala.

danielas8
autor
7. kvě 2020

@pavelkamat to zní zajímavě s tím slabším spánkem, to vypadá že by to mohlo byt ono. Někdy v kočárku si všimnul že se zavrni a pohne ale jak jedeme tak spí dál, bohužel je to málokdy a většinou je problém na spánek navazat.