Snížená placenta ve 29tt, srovná se ještě?

bielamacka
19. zář 2014

Ahoj holky, včera na ultrazvuku si doktorka všimla, že mi placenta zasahuje do děložního hrdla. Zatím ho neucpává celé, ani jsem nešpinila a žádné jiné problémy zatím nebyly. Malá je už otočená hlavou dolů, ale ještě ne úplně, je tam trošku našikmo, hlavu má zatím víc vlevo, takže asi nějaký pohyb ještě provádět bude. Doktorka říkala, že je ještě čas a to dítě může tu placentu odstrkat někam jinam - zatím na ní leží jako na polštářku. V případě, že by se však ta placenta nikam neodsunula, bych musela rodit císařem před termínem - což je sice asi docela běžné, ale trošku se bojím, kdyby to podělali - když placenta vyjde z těla dřív než dítě, tak ho to ohrožuje na životě, nebo ne? Nechci se stresovat, doktorka říkala, že to to hrdlo neucpává celé, jen mě zajímají zkušenosti dalších lidí.....

sarriku
19. zář 2014

mě už doktor ve 12.týdnu řekl, že mám placentu v dolním segmentu, ale že se to vytáhne.
Teď ve 35.týdnu mi doktorka řekla, že to samé, že je ten dolní kraj 1,5 cm od děložního hrdla, tak prý, že kdybych začala před porodem nebo během porodu krvácet, tak císař..
trochu mě to vyděsilo, ale vypadá to, že placenta se už nevytáhne.

každopádně tobě se ještě může vytáhnout, přecejen ten fundus dělohy furt roste a bere to tu placentu s sebou, takže uvidíš, ve 32.týdnu ti budou dělat další ultrazvuk kvůli váze mimča atd, tak se na to zeptej.

vercik83
19. zář 2014

@bielamacka ja ji mela taky nizko a vytahla se... Uvidis...

bielamacka
autor
19. zář 2014

no ona si to doktorka u sebe poznačila jako že s vykřičníkem a že se na to ve 32tt právě podíváme. Tak snad to malá zatím někam odšťouchá.....

yildiz
19. zář 2014

ja ji mela v kazdem tehu na predni stene a nizko..ted v poslednim tehu i zasahovala do deloz.hrdla, ale jen takovy maly cancourek...ale ke konci tehu me trochu narostlo brisko tak se to malicko vytahlo a rodila jsem prirozene i kdyz hrozil dr, ze pokud se nevytahne vys, ze bude cisar ..🙂 nastesti nic takoveho nebylo ...takze pokud to mas treba nejak jen kousicek, tak si myslim, ze by to jeste mohlo jit nahoru ! Drzim pesti ! a urco bude vse v poradku !

bielamacka
autor
19. zář 2014

@yildiz no doufám.... i kdyby ne, tak toho císaře vem čert, hlavně aby se nic nestalo malé ☹

yildiz
20. zář 2014

@bielamacka jasnee ale urcite to bude vse v pohode !!! Neboj ! JJ hlavne zdravicko !!! drzim pesti

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru