Jsem těhotná. Co vše budu potřebovat?

j4nka
31. bře 2023

Ahoj. Jsem čerstvě těhotná, byl to trochu šok, protože dítě jsme ještě neplánovali. Ještě to zpracovávám a zároveň se rozhlížím, co teď v těhotenství vlastně budu potřebovat nebo co se mi bude hodit a co je naopak nesmysl. Můžete mi dát nějaké tipy, prosím? Je toho tolik, že nevím, co je důležité. Díky předem...

klokanka31
31. bře 2023

@j4nka V samotném těhotenství jsem nepotřebovala nic jinýho než obvykle 🙂

hasara33
31. bře 2023

@j4nka ahoj, prvně chci pogratulovat 😁 ono je to těžké, protože každému se hodí něco jiného 🤷‍♀️ v těhotenství jako takovém nic extra nepotřebuješ - možná těhotenské vitamíny a klid 😁🤷‍♀️ pro dítě pak jsem před narozením prcka kupovala takový ten základ - kočárkem, přebalovací podložku, postýlku, oblečení pro miminko, pleny, dudlík atd...další věci pak až po narození dítěte dle toho, co bylo potřeba 😉 za sebe ale řeknu, co jsme velmi využila a vřele doporučuji:
pojízdný košík (můžeš si dítě vozit všude sebou a mít jistotu na očích, dcera v něm byla do půl roku)
vibrující houpátko (dcera se v něm hodně vyblbnula, když začala být pohyblivější navíc se v něm dobře dávali první příkrmy díky pololehu)
pěnová podložka vcelku - ❗nekupuj populární pěnové puzzle❗😅 je to akorát k vzteku 😅 ideální je pěnová podložka vcelku, je sice relativně drahá, ale my jí používáme doteď 😉
hrací podložka/hrazdička
nosítko (s tím ale počkej až po porodu, protože můžeš odložitelné dítě a nosítko nebude potřeba, ale také nemusíš a pak využijete nosítko, aby sis mohla dojít alespoň na záchod😅)
Přeji příjemný průběh těhotenství 🍀🍀😊

papaja90
31. bře 2023

@j4nka Tak já potrebuju prášky proti zvracení (od 6tt bliju jak šakal, teď jsem 12tt)😓
nějaké tehu vitaminy a v pokročilejším těhotenství větší oblečení 😁

cilkat
31. bře 2023

Na samotné těhotenství jsem potřebovala především neschopenku (8-14 tt jsem prostě prospala. A když jsem nespala aspoň 14 h denně, tak jsem zvracela), trpělivého partnera a velkou zásobu volných šatů, neb jsem velmi záhy přestala zvládat cokoliv přes břicho. Kupovat speciální těhotenské oblečení s emi ale nechtělo, takž to jistila buď sukně vytažená až na žebra, nebo právě šaty. Těhotenské vitamíny jsem třeba měla koupené, ale nakonec nebyla kvůli nevolnostem ochotná používat.
Drž se a zkus si to užít 😉 .

j4nka
autor
31. bře 2023

Holky, děkuju moc za tipy. Hasara33 - ten pojizdný vozík si nejsem jistá, co je. TO je na doma?To puzzle jsem právě viděla a říkala jsem si, že je to dobrá věc. Asi je na to ještě dost času musim si to nějak sepsat, co všechno potřebuju pořídit. Taky finančně abysme to utáhli.

shirilka
31. bře 2023

@j4nka Za mě teda v těhotenství byla dobrá investice pás do auta pro těhotné a prádlo s širší/volnou gumou ať nikde nic netlačí. Oblečení u triček to je celkem jedno jestli nosit obyč nebo těhu ale na těhu legíny nedám dopustit. Těhotenské vitamíny těžko říct, brala jsem část balení ale pak mi bylo zle, těhotenské čaje jsem taky nemohla pít, jen jsem se náhlá nad hrnek a už jsem letěla 🤣 na pití doporučuji magnezku bez bublinek. Hlavní je pozitivní mysl a pobyt venku 😉

mourovatakocka
31. bře 2023

@j4nka Každý bere jako must have něco jiného, co budeš potřebovat, budeš pravděpodobně vědět tak v půl roce mimina 😁 V těhu potřebuješ hlavní klid, pro klid duše je lepší zobat vitamíny, zvlášť kyselinu listovou. Pokud jde o to, jak to utáhnout finančně - já si jen dovolím jeden tip. Hodně maminek kupuje věci fungl nové, pak za pár měsíců je jim to na nic a zbavují se toho. Projeď sbazar, lokální fb skupinky, tady je skupinka věnuji a poptávám za poštovné. Za výbavu můžeš dát desetitisíce nebo taky stovky 💪 a miminko potřebuje hlavně mámu v klidu.

michaela666
31. bře 2023

Důležité je zachovat selský rozum a nečíst a neposlouchal rady co všechno jako těhotná nesmíš. Potom hlavně klid, pohodu a vyváženou stravu.
Máš spoustu času projet internet a podívat se na vybavičku. Všude na tebe budou skákat reklamy, co všechno zaručeně potřebuješ a přitom víc jak polovina z toho je marketingový tah na emočně rozhazenou ženskou, která chce být dobrá máma a koupí to.

Za sebe můžu říct, že je fajn zamyslet se co je pro tebe opravdu důležité po porodu a v péči o miminko a nepodléhat těm reklamám.

Na nevolnost byl skvělý Antimetil - přírodní pilulky ze zázvoru, bez těch bych cestu autem vůbec nezvládla.

hasara33
31. bře 2023

@j4nka něco na tento způsob (viz. foto) 😉 dá se sehnat na bazarech za pár korun 😉 jinak ty puzzle jsou fakt o nervy, já bych je už nekupovala a šla bych do té podložky, my jsme jí pak brali i na dovolenou třeba k bazénu, aby měla malá pohodlný, když ještě nechodila 😉

michaela666
31. bře 2023

@hasara33 Souhlas, puzzle jsou akorát k nasrání. 😃 Máme krásné a stály dost peněz, ale už víc jak rok a půl je denně minimálně 3 krát musím skládat dohromady a mládě je hned zase rozhází. 🤦 Byl to dárek a už teď vím, že ho dotyčné jako pomstu vrátím pro její děti. 😃

lauriak
31. bře 2023

V tehotenstve tak tehotenske leginy a ja ku koncu kojaci vankus s ktorym som si pri spani vypodkladala brucho ☺️

laxesis
31. bře 2023

Gratuluju!🙂 Zatím nepotřebuješ nic, můžeš si koupit vitamíny - femibion např. ten má štěpenou kys. listovou (listovka se bere kvůli předcházení výv. vad typu rozštěpů, většinou to stačí v 1.trim). Co se týká výbavy pro miminko, není nutno se tolik plašit. Já třeba nikdy nepochopila, proč s tím všechny mamky tolik nadělají a už od třetího měsíce útočí na obchody, aby pak jejich dítě nosilo vel. 50 třeba týden...a 30 kousků dupaček této velikosti zůstane nevyužitých :D Syn mi kolikrát i velikost přeskočil (a to se narodil předčasně), takže za mě se držet toho, že je času dost a v dnešní době se dá kdykoliv cokoliv doobjednat po internetu / dá se vyslat do obchodu chlap / později si můžeš s miminem nakoupit i sama🙂

Všehovšudy jsem potřebovala pár látkových plen, od počátečních velikostí cca 10 kousků od každého typu oblečení (body, dupačky, pyžámka, šátky na slinty, ponožky..). Co se týká kosmetiky, plen, ubrousků....tak se mi absolutně nevyplatilo se zásobit, protože jsem koupila jednu značku např. a ta synovi neseděla - měl z ní opruzeniny, tlačily ho v plíně stehna a podobně..všechno jsem prodávala... Dobré je mít kočárek, postýlku (ačkoliv tu jsme nakonec taky moc nevyužili, spal se mnou..), hnízdečko bylo super, šátek na nošení v mém případě taky boží věc, fajn bylo i léhátko a hrací podložka, odsávačka na nudle pro špunta, nahřívací polštářek na bříško... no a pak pro mě sedací kruh (byla jsem hodně poraněná a šitá, sedět jsem bez toho nemohla), vložky do podprsenky (must have u kojení), chladící/nahřívací gelové polštářky na prsa, silné poporodní vložky, lanolinový krém na bradavky (medela napr.)... absolutní zbytečnost je pro mě odsávačka mléka, neodsála jsem nikdy nic... taky různé lahvičky a blbiny, šumící medvědi (syn na to nereagoval) k ničemu. Co jsem hodně používala byl sterilizátor na dudlíky a pak po půl roce ohřívačka na příkrmy (skleničky), ale to se dá nahradit prostě obyč hrncem a vyvařovat🙂 za mě bylo plus, že se to samo vyplo a nemusela jsem to hlídat. Ale takových věcí je..to si všechno najdeš, až se budeš doma točit kolem miminka🙂 takto dopředu nikdy nevíš, jak bude na co reagovat, co ty bude konkrétně potřebovat a podobně. Teď už nejsme za dob babiček, že by se něco nedalo sehnat. Držím palce🙂

krisstina93
31. bře 2023

Teď asi jen těhotenské oblečení, po porodu hlavně abys měla v čem dítě vozit (kočár, autosedačka, případně nositko), aby měli kde spát (ale moje děti třeba postýlku odmítaly a spaly se mnou), aby mělo co na sebe, idealne podle ročního období. Letnímu miminku nemusis brát třeba kombinezy a novorozenecky fusak apod. Něco na koupání, vanicku, kyblik, pokud mate vanu stačí lehatko, místo kde budeš prebalovat. Pleny, těch nekupovat velké zásoby, kdyby nesedely. Jestli planujes kojit, tak nic extra nepotrebujes, možná kojici podprdu a pripadne odsavacku, ale oboje bych kupovala až po porodu, u podpory se ti pravděpodobně po porodu bude měnit velikost a nedá se to predem odhadnout. Na něco (třeba monitor dechu) dává příspěvek pojišťovna, něco budeš muset sama vyzkoumat, jestli to potřebuješ, nebo ne. Je spousta blbin, co jsou tahače peněz a taky záleží kde bydlíš, jestli v malém bytě nebo třeba velkém domě. Nicméně pokud nepotrebujes vše nové a mas čas třeba projíždět marketplace, tak celou výbavu sezenes za par korun. Leda tak tu autosedacku bych brala novou. Ale třeba hluboký kočárek je úplně zbytečné kupovat draze nový, prodávají se klidně za par stovek slušné a pak koupíš jen sportak, který se taky dá sehnat za par korun pekny. Mě většina věcí spis rozcilovala :D chuvicky sem nepotřebovala, dostala sem pojizdnou kolibku, ta mi tu zabírala místo akorat, nějaké sterilizatory, ohřívače prikrmu apod zbytečnost, leží mi to tu nikdy nepoužité :D hračky děti nezajímají, dudliky ani jedno nechtělo. Co jsem využívala hodně byla houpací lehátka, tam sem děti odkladala a nosila sebou po bytě, protože v postýlce vriskaly a neslo je mít porad v šátku.

petulkadodo
31. bře 2023

@j4nka Na začátku lízátka proti nevolnostem, postupně pak těhotenský pás do auta a pak nějaké těhu oblečení. Základ stačí těhu džíny, ty se pak unosí i po porodu, legíny s pružným pasem a na podzim to bude chtít asi i těhu bundu, ta se pak dá nosit jako nosicí na mimčo v šátku. Jinak v těhu asi nic jiného potřeba není.

merope
31. bře 2023

Absolutní TOP - zázvorová lízátka 😀

clairexr
1. dub 2023

@j4nka Takhle brzo vicemene nic. Vitaminy pro tehotny se stepenou listovkou, specialni pas do auta, zazvorovy lizatka pokud budou potreba a casem angelsounds pokud budes chtit. Vsechno ostatni pocka az do minimalne 30tt 🙂

j.a.n.i
1. dub 2023

@hasara33 Nevim, nam puzzle vyhovovalo, jen člověk nesmi kupovat nějaké, kde jsou jeste ve vlastnich dilcich mensi tvary... Zas na rozdíl od podlozky z toho jde poskladat libovolny tvar.

hasara33
1. dub 2023

@j.a.n.i jasný já věřím, že to někomu vyhovovat může, ale praktičtější mi prostě přijde ta podložka vcelku, která se nerozpadá a drží tvar ...nám se puzzle věčně rozjížděly, a když pak byla malá starší, tak je vždycky roztrhávala od sebe 🙈

exbordelar
2. dub 2023

Ono se rika, ze to mimino toho moc nepotrebuje, ale potrebuje toho docela dost:
- obleceni
- komodu/skrin. Miminkem nebude vecne, potrebujes ty veci nekam ukladat
- postylku. Vyuzivame na odkladani bordelu 😂 spi se mnou v posteli 🤷🏼‍♀️😅
- kocarek. Dobre si promysli jaky. Pokud mas napr. psa a chodis s nim do lesa na prochazky, urcite si porid naky terenni s velkyma kolama, bo jinak se z mestskeho kostitrasu brzy opupinkujes.
- satek/nositko.
- latkove plenky
- autosedacka
- chuvicky
- prebalovaci pult a organizery na plinky, masticky a dalsi serepeticky
- povleceni do postylky a detskou perinku
- odkladaci kosik, my vyuzivame kolebku 👌🏼
- odsavacka hlenu na vysavac
- hraci deka je fajn
- vanicka
A pak uvidis.
Ad tehotenske obleceni:
- taky uvidis, jak budes rust. Ja jsem krome tehotenskych kalhot nosila sve bezne obleceni. Uvidis hlavne v zime/na podzim.
Hlavne, co doporucuji, nenech se zavalit podedenyma vecma. Az se rozkrikne, ze ses tehotna, bude na tebe okoli valit miliardu kramu, kterych se chcou zbavit. Opravdu dobre si promysli, co z toho budes fakt vyuzivat a neboj se ty veci odmitnout. Lepsi toho radeji vlastnit mene a pak si dle potreby konkretni veci sehnat nez doma denne zakopavat o zbytecnosti a prehrabovat se v tunach vytahanych bodycek.

ada22
3. dub 2023

Ahoj, můžou se hodit vitamíny, mám dobré zkušenosti s femibion. Nebo ti kyselinu listovou může předepsat doktor. Někdo ji neumí štěpit, tak právě je lepší mít tu co už je "predzvejkana". Jinak časem volnější oblečení. Někdo ho potřebuje dřív a někdo si vystačí celou dobu jen s povelenym knoflíkem u kalhot. Ale jedny pohodlný těhotenský džíny si porid. Budou se ti hodit i po porodu. Jo pak už v těhotenství jsem pořizovala větší podprsenku a rovnou jsem si koupila kojici. Ke konci jsem hodně využila kojící polštář na spaní. U kojení jsem ho nevyužila vůbec 🙂. Na prcka ti ze začátku stačí kočárek, sedačka, oblečení, postýlka nebo nějaký koš. Oblečení, teploměr, odsávačka na nudle. Hodně věcí jde skutečně koupit na bazarech v pěkném stavu a dost ušetřit . Koš nebo malá cestovní postýlka pokud nemáte 1 plus kk jsou super. A puzzle skutečně nebrat 😄 neskutečně se pod to chytá prach a aby se to uklidilo, tak se to musí rozebrat. Jestli máte jen tvrdé podlahy, tak je pak lepší koberec, ale to je tak na dobu až bude malému půl roku a to už uvidíš co a jak ti vyhovuje.

ada22
3. dub 2023

jo a souhlasím s @exbordelar ohledně darovaných věci
😄

andreacantu
11. dub 2023

@j4nka gratuluju a uzivej 😀 my jsme pojizdny vozik nekupovali ale pronajali vozikopostylku od Linet maji to ve vsech porodnicich. I do koupelny se mnou mala jela kdyz spala nebo byla bdela 😀 rikam si ze skoda ze se neda pronajmout vsechno ted me ceka prodej kocarku, autosedacky a vseho mozneho ….
https://www.mladatko.cz/PRONAJEM-Novorozenecka-...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru