holky prosím o radu, ve čtvrtek mi doktorka brala vzorek z čípku, že prej jednou za těhu to dělá a že to budu mít aspoň za sebou, docela to bolelo, upozornila mě, že můžu i trochu špinit ten den.......nešpinila jsem, ale od té doby mě ten čípek bolí a celý podbřišek. Měla jste to některá? Jsem ve 14tt, díky za rady, jsem z toho docela nervózní..... ☹
takže by to nemělo být nic vážného? nejde o tu bolest, ta není tak hrozná, spíš o ten pocit, jestli se tam tím nemohlo něco pokazit ..... je to moje první těhu, jsem ze všeho pěkně vyprdlá
Já myslím, že by to mělo být ok, pokud bolest i špinění bude přetrvávat, tak jdi klidně na kontrolu. Je lepší tam jet zbytečně, než pak pozdě...a neboj, já jsem taky na začátku prvního těhu a pořád se bojím, aby bylo vše v pořádku. Na první KO jdu v pondělí...
Ahoj mě brali stěr z čípku na začátku taky, že je lepší to udělat zkraje než v pokročilém těhu. Taky mě pak pobolíval podbříšek a špinila jsem asi 4dny...a taky jsem byla dost vyplašená, takže tě chápu. Kdyby se to nezlepšovalo, zajdi k ní znovu, aspoň pro uklidnění...mě se to postupně lepšilo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kamarádka říkala, že se to dělá, aby byla kontrola. Bolesti jsou asi jak kdy, třeba spousta holek mi psala, že špiněj nebo maj bolesti i po jormlní prohlídce na gyndě, což j jsem třeba neměla nikdy. A neboj, mě ten čípek čeká taky, páč to mám sledovaný již několik let...