Proplacení vitamínů u 211. Jaký je postup?

makky225
24. lis 2021

Ahoj těhulky, nechávala jste si některá proplatit vitamíny? Jaký je prosím postup u 211 pojišťovny. A proplacení jste dělaly po více kusech nebo vždy 1 balení a pokud více balení tak na jedné účtence nebo nasbírané účtenky i za delší dobu? Ještě jeden dotaz - ráda bych si nechala proplatit zubní hygienu zkoušel to někdo?

ireniq
24. lis 2021

Já jsem si nechala proplatit zubní hygienu jako bonus pro dárce krve, z toho běžného fondu prevence jsem vyrozuměla, že už to nejde, protože už jsem si nechala proplatit sono prsou, to je sice onkoprevence, ale píšou tam, že můžu čerpat jen z jednoho fondu prevence...takže pokud jsi nic nečerpala, mělo by to jít. Pak jsem nechala malýmu proplatit příspěvek na přilbu. Ohledně účtenek neporadím, snažím se to uplatnit jednorázově za něco většího, protože je s tím docela crcání, jsou tam ty časové limity do kdy uplatnit, podle mě je to teda dost složitý se v tom zorientovat. Aspoň že se doklady můžou posílat na mail. A pozor, když jsem byla těhotná, tak jsem chtěla něco uplatnit koncem roku a už byl ten fond vyčerpanej, už od pololetí! rodila jsem v listopadu, tak jsem pak uplatnila něco jinýho v lednu, už je to pár let, nevím jestli je to stále, ale radši si od tý doby všechno uplatňuju hned zkraje roku.

nikjean
24. lis 2021

@makky225
Konkrétně tvoje pojišťovna přispívá 2 000 Kč v souvislosti s programem pro ženy v těhotenství a narození dítěte. Přidávám odkaz, kde je popsáno, co si můžeš nechat proplatit do této výše částky.
https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prev...
V odkazu najdeš také žádost o příspěvek v PDF, který si vyplníš a zašleš. Instrukce jsou popsány podrobně.

Na dentální hygienu pojišťovna přispívá až 500 Kč. Ten samý postup a odkaz zasílám zde https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prev...

Co se týče proplacení jednoho nebo více produktů, je to na tobě, ale po jednom je to vopruz - neustálé vyplňování dokumentů.

janah22
24. lis 2021

Pridam se k dotazu..hledala jsem na jejich strankach, ale nejak jsem nenasla... potrebuje se nejake potvrzeni, ze jsem tehotna? Nebo jak poznaji, ze opravdu na tento program mam narok? Tehotenstvi mam potvrzene jen z krve, hodnotu sdelenou pres telefon.

nikjean
24. lis 2021

@janah22 Nepotřebuješ žádné potvrzení. Tady v odkazu jsou podmínky pro čerpání programů https://www.zpmvcr.cz/podminky-pro-cerpani-prev...

vikinkav
24. lis 2021

Musis naskenovat tehotenskou prukazku, samozrejme ze potrebujes nejake potvrzeni.

vikinkav
24. lis 2021

Jinak jsem taky u 211 a uplatnuju uz 3. tehotenstvi, krouzky detem atd., takze uz nejskou zkusenost mam 😊 nejlepsi pro me je poslat to mailem nebo datovkou. Ke kazde polozce si vyplnis formular, naslenujes uctenku a posles. Lhuta je 2 mesice od realizace nakupu/sluzby, tak bacha na to 😉 na webu to maji dost zmatene napsane, myslis si ze muzes cerpat ke kazdemu programu, ale oni to cerpani za rok realne nejak scitaji, takze obcas jsem jim poslala vic uctenek, nez mi proplatili.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru