První těhotenské vyšetření tzv. vstupní, jak probíhá?

zborilova1989
7. led 2016

Ahoj všichni, v úterý jdu poprvé k doktorovi a doufám, že mi mé "tušení" potvrdí. Akorát jsem sestřičce do telefonu nestihla říci o mém tušení, ale snad to nebude vadit a nebude po mě chtít něco extra. A tak by mě zajímalo jak takové první vyšetření probíhá. Takže pokud se někdo podělí o zkušenosti, budu moc ráda.

nupta
8. led 2016

Moje první vyšetření se příliš nelišilo od prevence - vyšetření v křesle, pohmatem, ultrazvuk. Pak jsme se bavily o RA, ujistila se OA vč. léků. Paní doktorka mi dala informační list ohledně vyšetření během těhotenství a řekla mi info o prvotrimestrálním screeningu. Sestřička mě zvážila a změřila TK. Na první ultrazvuk ráda vzpomínám (viděla jsem tlukoucí srdíčko, ručičky a nožičky v pohybu - prostě krása - bylo to v 7. týdnu, ale já to opravdu viděla!; naopak při druhém ultrazvuku jsem musela zapojit více fantazie...). Takže bych se těšila!

anunkaa
8. led 2016

U mě to samé, udělal mi cytologii, pak UTZ, kde už byl mrňous vidět. Pak mi dal nějaké informace ohledně screeningu, jak se těhotenství počítá apod. Objednal mě na další kontrolu, kde mi už napsal průkazku, takže vážení, výslech ohledně nemocí apod 🙂

zborilova1989
autor
11. led 2016

Moc děkuji, už se na to těším, ještě že je to už zítra. Kéž by taky bylo něco vidět.

anunkaa
11. led 2016

@zborilova1989 Koukám, že máš uvedený 7tt to už bude vidět 🙂

zborilova1989
autor
11. led 2016

podle poslední menzes by to tak vycházelo, aplikace v mobilu mi dnes ukazuje týdnů a dny už za mnou.

kolmenka
11. led 2016

@zborilova1989. Prosím jak se ta aplikace jmenuje?Děkuji

zborilova1989
autor
11. led 2016

@kolmenka Můj kalendář ono je to hlavně na menstruaci, ale když si zadáš aspoň tu poslední a potom "jsem těhotná" tak ti to začne počítat

kolmenka
11. led 2016

@zborilova1989 super děkuji

zborilova1989
autor
11. led 2016

@kolmenka snad to pomůže

zborilova1989
autor
12. led 2016

tak to mam za sebou a videla jsem to.i srdicko uz tluce.

kolmenka
12. led 2016

@zborilova1989 gratuluji

jana088
2. bře 2016

Holky a kdy jste šly na první kontrolu? Jsem lehce nervózní ze své lékařky. Když jsem volala a chtěla se objednat, alespoň na potvrzení/vyvrácení těhotenství z krve, tak mi dali termín když už budu v 8tt a na krev mne odbyla. Jsem dost nervózní, jelikož je to první těhotenství a k tomu jsem mela trombózu a mám myom. Teď už vím, že jsem těhotná, jelikož jsem začala špinit a krvácet a byla v nemocnici. Moje paní doktorka se drží stále terminu (10dni od propuštění z nemocnice) i když mam mít kontrolu. Tak nevím zda jsem hysterická nebo je to normální. Nevím zda mam jist vitamíny, jelikož je tam kyselina listová a ta po trombóze není zrovna ok. Poradíte mi?

yipee
2. bře 2016

@jana088 Ahoj, chápu, že se bojíš, sama to zažívám poprvé, ale myslím, že se jedná o běžný postup. Pokud ti těhotenský test ukáže 2 čárky, které navíc sílí, nemusí ti brát krev, je to jasné.Sama jsem objednaná na konec 7 tt a to jen proto, protože 8tt tu nebudu, jinak bych šla o týden později. Teď doktorka nemusí nic vidět a zbytečně se budeš stresovat. Jestli jsi měla trombózu, tak to bych se určitě s ní snažila prokonzultovat. Obecně si ale nemyslím, že by doktorka měla nějaký nestandardní postup

mrskato
2. bře 2016

Ahoj, já jsem také sestřičce neřekla, že jsem pravděpodobně těhotná, vypočítala jsem si to tak, abych byla na první kontrolu v 7tt a aby to byl pátek já mohla z práce vypadnout dřív. Nic extra tě nečeká 🙂 když půjdeš na kontrolu kolem toho 7tt, tak bude pravděpodobně vidět a slyšet srdíčko. Držím palce!!!

jana088
2. bře 2016

První vyšetření jsem měla nakonec v ty nemocnici. Jen jsem nějaká nesvá z paní doktorky. Ale asi je to fakt normální. Testy jsem si před tím dělala a právě dva vyšly, že nejsem a jeden drahý vypočítal už i měsíc. V nemocnici jsem byla na přelomu 6-7 tt a už bilo srdíčko, ale prý je plod pozadu. Což tedy bylo zvláštní. Uvidíme za týden jdu ke své paní doktorce, tak snad bude všechno ok. Děkuji za podporu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru