Sauna v 3.-4. tt

alenajungmannova
12. bře 2018

Byli jsme v sauně, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. Ten den ráno jsem si pro jistotu dělala test, ale byl negativní, tak jsme šli. Teď jsem v 8. týdnu a bojím se, jestli to nemohlo poškodit plod. Nevím přesně, kdy došlo k oplození, mohlo to být týden až dva předtím. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Díky.

2hanah
12. bře 2018

@alenajungmannova Já bych se takhle brzo nebála, pokud jste jinak zdravá, nezačala jste krvácet nebo špinit od té doby. Takhle brzo dochází jen k dělení buněk mi bylo řečeno na genetice paní docentkou, já tehdy měla rizikovější faktor a dítě bylo v pořádku. U sauny a opalování jde hlavně o to, že dítě nemá vlastní termoregulaci, tak byste ho mohla přehřát a dehydratovat, ale tohle vnímají miminka až o něco později.

kejt29
12. bře 2018

Tam horkem spis hrozi potrat nez poskozeni. Takze bych se nebala 😉

mazeret
12. bře 2018

Já teda byla i když už jsem to věděla 😉 Jen jsem chodila dříve ven, než bych šla normálně. Podle mě záleží na tom, jak moc jsi zvyklá... Horší je horká voda.

alassel
12. bře 2018

Ve 3tt a 4tt neni jeste ani vyvinutr srdce.. natoz plod

petzy
12. bře 2018

Byla jsem, ještě jsem nevěděla že jsem těhotná, chodila jsem pravidelně a pán mi ten den pěkně osolil teplotu a hned potom jsem šla na víno. Vypila jsem ten večer skoro dvě lahve a další den si udělala test, který byl pozitivní. Nic se nestalo, malému už jsou čtyři roky 🙂

jaaanaluk
12. bře 2018

Ja byla cely den v saunovem svete a sirnyh pramenech nevhodnych pro tehotne. Nevedela jsem to, no a mame kras eho zdraveho kluka.

jitulka89
12. bře 2018

Byli jsme cely den v saunovem svete v aquapalace a ja byla uz těhotná a nevěděla jsem to, ten den jsem i zkusila tu 100 stupnovou saunu a mala je zdravá jako ripa 🙂

cinam
12. bře 2018

takhle brzo a jednorazove to je v pohode. ale dal uz bych nechodila, alespon te v prvnim trimestru. ve druhem se udajne zase muze. pry teplota tela pomerne rychle stoupne pres 38 a to uz je pak pro plod v prvnim trimestru nebezpecne, stejne jako kdyz mas horecku.

alenajungmannova
autor
12. bře 2018

@kejt29 😀😀 díky to jste mě uklidnila 😀

kejt29
12. bře 2018

@alenajungmannova 😂 myslela jsem to tak, ze se nemusite bat poskozeni 😊 A vzhledem k tomu, ze je to uz par tydnu potrat uz opravdu z tohoto duvodu nehrozi 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru