Těhotensví hned po šestinedělí. Je to možné?

aurelie34
11. kvě 2020

Hezký den, je tu někdo kdo otěhotněl hned po šestinedělí i přes plné kojení? Mám takový divný pocit že jsem opět těhotná. Už tři týdny s přestávkami špiním nebo slabě krvácím, bolí mě břicho a mám ho nafouklé. S manželem jsme spolu spali na konci šestinedělí jednou bez ochrany, ale neudělal se do mě. Zítra půjdu pro test, ale zajímá mě zda to neměl někdo podobně a fakt se mu povedlo otěhotnět hned tahle brzo po porodu.

barmil
11. kvě 2020

@aurelie34 2zenske z meho okoli. Jedna hned po 6ti nedeli, druha 2mesice od porodu. Obe pres kojeni a bez Ms. Kojeni neni zaruka, neni to antikoncepce a Ms muze byt behem ocistku a nepoznas to.

jjasmina
11. kvě 2020

@barmil jj taky jsem slyšela takové případy, tudíž jsem to po šestinedělí šla pojistit .

petulkadodo
11. kvě 2020

@aurelie34 Švagrová má takhle děti od sebe 11 měsíců, navíc po císaři, takže je to možné.

aurelie34
autor
11. kvě 2020

@barmil vím že kojení není antikoncepce. Proto jsem měla jít přisti týden na zavedení tělíska. Další dítě už jsme nechtěli. Máme dvě. Manžel je ještě po rakovině varlat a dle lékařů je neplodný, ale dcera se nám přesto povedla přirozeně. No uvidím co řekne test.

barmil
11. kvě 2020

@aurelie34 kamarad je take po tak. varlat a bylo mu receno, ze je neplodny a taky se mu to povedlo. Mozne je vse. Drzim palce, at to dopadne, jak chcete.

martiniquest
11. kvě 2020

@aurelie34 Pokud nedoslo k ejakuaci do tebe je moznost otehotneni minimalni. My tuto formu antikoncepce pouzivame uz radu let a otehotnela jsem vzdy planovane

aurelie34
autor
11. kvě 2020

@martiniquest ne manžel se neudělal do mě, ale říkal že už skoro byl než ho vytáhl, tak se bojí aby do mě něco neuniklo. My jsme nějak extrémě plodni, prvni dítě přes prášky, druhé přesto že lékaři řekli že přirozeně to určite nepůjde. Tak že já se celkem bojím

sudylichozrout
11. kvě 2020

@aurelie34 Ne hned po sestinedeli, ale otehotnela jsem pri plnem kojeni bez menstruace. Evidentne z prvniho ovulacniho cyklu. Kvuli prave chripce (ne viroze) jsem potratila.

lachtanice86
11. kvě 2020

Kojení není antikoncepce. A před první ms musí být vždy ovulace. Byl sex bez ochrany, takže možnost těhotenství je tu vždy

sudylichozrout
11. kvě 2020

@lachtanice86 Joooo, to uz ted take vim😂

majina89
11. kvě 2020

@petulkadodo Prosím a jak dala to těhotenství tak rychle po císaři? Dnes jsem na císaři byla a tak nějak přemýšlíme ještě o 1 miminku a nevíme, jak dlouho čekat. Dekuji

amazonkajanik
11. kvě 2020

@aurelie34 mamina bývalá švagrová měla takhle 6 dětí po sobě 😂 prej snad ani nedrželi 6nedělí. Ale to bylo před nějakými 50lety 😁

petulkadodo
11. kvě 2020

@majina89 No nebylo to jednoduché, druhý porod automaticky taky císařem, protože není dostatečně zhojená jizva. Po císaři by si měla děloha alespoň rok odpočinout, aby se dobře zahojila.

inkheart
11. kvě 2020

Je to možné, ale nepravděpodobné, většina žen neovuluje tak brzy po porodu. Ale spoléhat se na to, samozřejmě, nedá.

inkheart
11. kvě 2020

@majina89 taky jsem po císaři a někdo říká 6 měsíců jako naprosté minimum, ale většinou spíš rok dva. Já hodlám čekat ten rok určitě, zvyšuje ti to pak pravděpodobnost úspěchu vaginalniho porodu a i kdyby byl nakonec další císař, je to určitě bezpečnější, když jsou vnitřní jizvy zahojené. A taky si teď říkám, že bude fajn pořádně se věnovat miminku 🙂 (původně byl plán nechat další těhotenství úplně na náhodě a klidně otehotnet brzy po porodu, ale to s císařem není nejlepší nápad. A taky na to teď nemám ani pomyšlení 😅).

theuska29
12. kvě 2020

@aurelie34 Jelikož kojení není antikoncepce, tak ano, dá se otěhotnět. A takových žen, co otěhotnělo hned po šestinedělí (podle toho, kdy se vše dalo dole do pořádku) je opravdu hodně ;)

barmil
12. kvě 2020

@majina89 znama rodila cisarem dvojcata, pak po 6ti nedeli hned otehotnela. Byl to zahul, rodila predcasne, koncem 7.mesice,protoze se nestacila zavinout a dat dohromady deloha. Cele tehotenstvi bylo rizikove. Urcite bych pockala a dala na radu doktoru.

hasara33
12. kvě 2020

@aurelie34 ahoj, sice jsem kojila jen tři týdny, ale vůbec jsem nezaregistrovala, že už proběhla MS (musela někdy ještě v době kdy šly očistky), porodila jsem v půlce října a na Štědrý den jsem zjistila, že jsem opět těhotná 🤦...ale nakonec z toho bylo ZT ...

theuska29
12. kvě 2020

@hasara33 Menstruace být nemusí. Já jí neměla několik měsíců a stejně jsem otěhotněla 🙂

majina89
13. kvě 2020

@barmil samoze to je hrozne brzo po 6nedeli a císaři. Po přiroz.porodu jsem antiko neresila
Ale ted po císaři na nějakou najedu. Ať jsme doma v klídku 😊

jjasmina
13. kvě 2020

@majina89 Já sice rodila přirozeně, ale antikoncepci jsem pořešila radši

alcar
13. kvě 2020

@barmil ty jo, to by me mrsklo, kdybych dva mesice po porodu dvojcat (mam dvojcata) zjistila, ze cekam dalsi. 🙈😁

barmil
13. kvě 2020

@alcar on ji porad manzel nadaval, jaktoze nehubne, at s tim neco dela a ona chudak uz tam mela dalsi.

jjasmina
13. kvě 2020

@alcar mě by mrsklo ikdyby tam bylo jedno

inkheart
13. kvě 2020

@barmil 😂😂😂 to musel být šok

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru