Propustka. Vyzná se v tom někdo?

alex97
9. zář 2021

Dneska si šel přítel do práce pro propustku..A bylo mu řečeno že na ni nemá nárok.Ze nejsme svoji a dítě není invidualne ještě jeho. (Jedeme se přihlásit do porodnice) jsem 37tt.I když máme papír z matriky..A žijeme spolu už přes 7let a máme stejný trvalý pobyt.Někdo kdo se v tom vyzná? Popřípadě mi napíše právo podle jakeho to najdu? Ta účetní je 100let za opicemi..A chci ji vytisknout jedno čtení aby si to přečetla. Že na tu propustku nárok má.
Děkuji 😶

jijulka
9. zář 2021

@alex97 a proc propustku? Jako tvůj doprovod k lekari?
Na propustku ma narok doprovod pacienta, který neni schopen podstoupit vysetreni u lekare sam.

merope
9. zář 2021

@alex97 Pro přihlašování do porodnice oba nepotřebuješ. Zda jste nebo nejste manželé v tom roli nehraje.

xleni
9. zář 2021

@alex97 Já myslím, že nárok má. Ovšem bez náhrady mzdy.

xleni
9. zář 2021

@alex97 každopádně treba u nás v práci jsou propustky vždycky na rozumné domluvě.

ilonne
9. zář 2021

Nárok nemá, může si vzít neplacené volno.

alex97
autor
9. zář 2021

@merope tak nejede ovšem jen přihlásit... Jdeme na kontrolu a odezvy .Nemám řidičák a autobusem se 3 přesedá .. A to bych vážně už nedala..Na internetu čtu jako druh může doprovodit svoji družku k doktoru.

alex97
autor
9. zář 2021

@jijulka Jak píši nemám řidičský průkaz..Jdeme brzo ráno abych tam na tu hodinu dojela musela bych vyrazit teď a někde ve městě přespat.🤦‍♀️ Nejdeme jen přihlásit...

alex97
autor
9. zář 2021
emillyhk
9. zář 2021

@alex97 Tak jestli to partner v práci zahlásil jako ty (jdete se registrovat do porodnice), tak chápu, že se mohli s propustkou cukat. Samozřejmě má na propustku nárok, pokud nahlásí, že jde o nezbytný doprovod partnerky v pokročilém těhotenství k lékaři. Stále je to totéž, ale zaměstnavateli to nedává moc prostor odmítnout 😉

j.a.n.i
9. zář 2021

@emillyhk No, akorát to jako nezbytné musi vyhodnotit ten lekar, coz tedy u bezne ontroly s ozvy jinak zdrave tehotne vyhodnotit doktor nemusi.

emillyhk
9. zář 2021

@j.a.n.i To je pravda, díky za doplnění 😊

martulka88
9. zář 2021

Vždy, když jsem jela k lékaři, tak partner dostal propustku a nikdy neřešili, kam a proč - nemáme ani stejný trvalý pobyt ani nejsme manželé. Pro ně je důležité razítko. A ani lékaři neřešili, že dají razítko na propustku a že těch doktorů měla/mám hodně - a ať to bylo v době těhotenství, či nikoliv. On je max. blbě na tom jen v tom, že pokud je to více jak 7 hodin za čtvrtletí, nedostane peníze za nemocnost.