Životní a úrazové pojištění, máte? A u koho?

maaarvin
27. říj 2014

Dobrý den , touto otázkou bych se chtěl dostat k té nejlepší pojišťovně co se týká pojištění malého miminka přítelkyně a mě . Nějaké zkušenosti a kam by jste mě doporučili , nechci nic drahého ale optimálního . Děkuji

stavba
27. říj 2014

Cena pojištění závisí na mnoha aspektech. Např. věk, povolání, zda jste kuřák, nekuřák, pravidelné lékařské prohlídky, váha a zejména aktuální zdravotní stav. Pokud mohu radit, sežeňte si bezplatnou službu nezávislého finančního poradce, který s Vámi probere jednotlivé varianty a vypracuje nabídky od různých pojišťoven. Na internetu jsou informace velmi obecné a nepřesné.

xsenova
27. říj 2014

Nie vsetky spolocnosti Vam uzatvoria zivotne poistenie - je to individualne podla toho na co konkretne to potrebujes, kolko si ochotny do toho mesacne dat a v neposlednej rade je zdravotny dotaznik. Zivotne poistenie sa robi na clena rodiny ktory tiahne rodinny rozpocet. Jeho zmyslom je, aby po smrti partner a deti nezostali bez fin. prostriedkov. Z logickeho pohladu nevidim zmysel davat dietatu zivotne poistenie. Mam kooperativu pretoze ta ako jedina nepozadovala zdravotny dotaznik (vzhladom k zdravotnej historii by ziadna ina poistka nevyhovovala pretoze keby prislo k plneniu tak by to zmietli zo stola)

Urazove mame len prilezitostne - myslim ze, urazy sa stavaju doma alebo v praci vynimocne - pokial nemate pracu kde ste v ohrozeni pripadne nestaviate prave dom. Urazove poistenie davam len ked cestujem do zahranicia v pripade nehody - robim ho v Komercnej banke. Ale je to take placebo - pretoze ked si precitas podmienky tak takmer vsetky moznosti co sa moze stat su nehradene. Vsetky ktore si "vlastnou hlupostou" sposobis sam a je tam vsetko od jazdenia na lodi, jazdy na slonovi, plavanie s delfinmi alebo pri pade zo skaly. Aby nastalo plnenie tak blbo napisane, aby sa clovek utopil v 5m vode pri brehu na infarkt - a to samozrejme aby nemal problemy so srdcom v minulosti 😀 Inak urazove na bezne veci nemame pretoze v cr nikam moc nechodime, nesportujeme, nechodime po horach. Ked bude mat dieta cca 5 rokov tak jej spravim urazove pretoze to zacne chodit na vylety v skolke, v skole, lyziarsky a chodenie do prirody. Na otazku kde to je najvyhodnejsie zavolam matke - robi 10 rokov fin poradcu a ma to vsetko nacitane.

chlupacek
27. říj 2014

Ahoj,pracovala jsem před mateřskou v pojišťovně a mohu poradit. Nevěř žádnému finančnímu poradci, každý chce vydělat a nejde mu moc o to pomoci (dělá to s prominutím každý debil).Zajdi si do pojišťoven, koukni co nabízejí, koukni na net, přečti si hlavně pojistné podmínky a moc nekoukej na cenu. Většinou čím nižší cena,tím nižší kvalita. Zkus si najít nějaký střed.Každá pojišťovna má svoje výhody a nevýhody. Tu nejlepší a dokonalou asi nenajdeš. A co se týče úrazů,tak jich nejvíc vzniká doma (popáleniny, řezné rány, zlomeniny - např.když se spadne ze štaflí,zakopne o práh apod.)
Kdybys měla nějaké dotazy tak mi klidně pošli zprávu.
Přeji hodně štěstí 🙂

lv
27. říj 2014

já mám českou, manžel generali.

svoba
27. říj 2014

Jsme už léta u Allianz a spokojenost

kotcheva
27. říj 2014

Ahoj, souhlasim s @chlupacek - take mam zkusenost s pojistenim a pojistovnictvim. Chapu, ze v produktech je tezke se orientovat, poradce muze pomoci, ale zaroven bych srovnavala i sama podle ceny (u "levneho" pojisteni nelze cekat zazrak pri plneni) a podle pojistnych podminek - divej se predevsim na VYLUKY z pojisteni. Tam teprve uvidis, za co skutecne dostanes zaplaceno.

pavlapl
28. říj 2014

Já mám úrazovou pojistku pro sebe a děti u Kooperativy. Holka je aktivní sportovec a tohle je jediná pojošťovna která na to nebere ohled jinak bych se nedoplatila za pojistné.

sarkar
28. říj 2014

Jak píše @stavba - doporučuji fin. poradce, samozřejmě nezávislého.
Trochu mě pobavila @chlupacek, prý jsou financi motivováni provizí...no budiž (i když ne všechny lze házet do jednoho pytle), ale to by mě zajímalo, čím jsou motivováni zaměstnanci pojišťoven, který mají k fixnímu platu taky provize za každý "procpaný" produkt 😀 (Totéž třeba paní na pobočkách pošty)...
Jedno velké plus fin. poradce je, že (pokud chce) podá na určitá připojištění nové úhly pohledu, vysvětlí, že pojištění by mělo pouze doplňovat finanční rezervy a vysvětlí, na základě kterých parametrů a jak se má pojistka nastavit. To za vás neudělá ani internet, ani paní na pobočce v pojišťovně (nehledě na to, že ta má k dispozici jen pár produktů své pojištťovny a rozhodně vám neřekne, ať si tu pojistku jdete udělat ke konkurenci, že tam vás vyjde levněji).
Jinak, já mám IŽP Allianz F1 a když byl malé rok, přidala jsem si jí do pojistky, ovšem pouze na trvalé následky úrazu. Úrazové pojištění mi přijde zbytečné, jelikož i kdyby si nedejbože zlomila nožičku, tak já stejně budu dál dostávat mateřskou a o žádné příjmy nepřijdu (až začnu chodit do práce, tak na základě našich fin. rezerv zvážím, případně dopojistím). Jediné další trochu smysluplné připojištění u malého dítěte je invalidita, ale to se mi tak jaksi pojišťovat nechce...nehledě na to, že vychází docela draho, narozdíl od TNÚ. Závažná onemocnění mají miliony "háčků" a jsou hodně drahá (však pojišťovny moc dobře vědí, že z tohoto důvodu pravdědpodobně jednou plnění budete požadovat) a smrt u dítěte se z etického hlediska nepojišťuje (i když to asi jde). A nějaké hospitalizace a denní odškodné...no pokud má člověk doporučovanou fin. rezervu a nemá vážně nemocné dítě, u kterého je pobyt v nemocnici předpokládatelný, tak si taky myslím, že je to zbytečně ztrátové.

radushka1
28. říj 2014

Souhlasím s @chlupacek a mimo jiné, dej si hned na začátku velký pozor na zdravotní dotazník (v případě, kdy nechtějí podklady od lékaře), hodně poradců ti řekne, že je jedno co tam napíšeš... Není, když má pojišťovna plnit, tak si zjistí i nemožné... prostuduj pojistné podmínky - hlavně výluky pojištění.
Jinak za mě pozor na finančí poradce, ne každý se v této problematice tak orientuje, jak říká, hodně jich má nastudováno jen pár prodejních frází a řada z nich jde jen za vyšší provizí, byť jsou tzv. nezávislí.
Nej obejít si pár pojišťoven a potom mezi sebou porovnat, co vám bude nejvíce vyhovovat.

mysiiickaaa
28. říj 2014

Doporučuju Wustenrot ProRodinu, jako jediná pojištovna mají v připojištění rentu, ale záleží na vás co preferujete 😉

hanna1170
27. lis 2014

Nám pomohli ohledně pojištění na této webové stránce : http://www.snadne-finance.cz/pojisteni/zivotni-... a jsme spokojení...

petrusew
27. lis 2014

tak pozor, finanční poradce v poj. společnosti (ne pojišťovně) má jediný příjem a to provizi, u životních smluv je to navíc ošetřeno tak, že pokud klient do 3 let pojistku zruší, poradce provizi musí pojišťovně vrátit. alespoň u té, pro kterou děláme 90% smluv( Doporučuji nezávislého pojistného makléře, který ti může udělat několik návrhů od různých pojišťoven podle vašich rodinných požadavků. Upozorňuji na to, že to rozhodně nebude jedna schůzka ta půl hodiny. Pokud chci klientovi nabídnout kvalitní pojistku tak, abych ho nepoškodila (a na to dnes jsou zákony!) tak se tomu musím dostatečně věnovat a zaplaceno jako makléř či poradce dostanu až po zaplacení pojistky. Následně je třeba si uvědomit, že si platím sama zrav. soc a navíc to jako příjem daním, že...to jen k tomu co tu psala chlupáček tudíž zájem kvalitního makléře či poradce je v tom, uzavřít smlouvu pro klienta tak, aby mu vyhovovala a splňovala jeho požadavky, protože když mi klient ukončí smlouvu a já musím vracet provize, tak je mi to k ničemu, že. Mimochodem, já mám Flexi od Pojišťovny České spořitelny.

mischelkas
1. pro 2014

Výběr pojištění záleží na zdravotní stavu, podle toho se vybírá pojišťovna, a až v dalších případech se kouká na cenu atd. Ideální pojišťovna není žádná 😉

kachynka_s_kachnickou
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
blahova_andrea
26. srp 2015

my to teď aktuálně řešíme. kvůli hypotéce se začaly řešit i naše pojistky, budeme mít pojištěnou celou rodinu od Flexi ČS.

andycb
26. srp 2015

Stačí mít k dispozici tabulky plnění a zjistíte ze česká pojišťovna je nejlepší. Cena vyšší ale zase plnění dostanete.

veeruunkaa
26. srp 2015

Tak me ceská pojistovna 2x za sebou neplnila a byla jsem u ní 5 let. Jsem nastvaná a odcházím od ní. Má hodne výluk z plnení a vzdy si neco nasla proc neplnit. Kachýnka, zkusis mi poradit vybrat jinou? Napísu ti do zprávy.

cheynee
4. lis 2015

Ahoj, to se mi zase otevírá kudla v kapse, když tuhle diskuzi čtu... Pracuji jako ZAMĚSTNANEC v jedné z našich největších pojišťoven a můžu vám říct, že finanční poradci, makléři a ostatní verbež jsou jen neschopní jedinci, kteří o pojištění nevědí nic, lžou a oblbují chudáky lidi , kteří toho vědí ještě míň 😢. Z praxe vím, že pokud mám zrovna službu na přepážce, tak v 99% případů přijde každý den minimálně jeden člověk řešit problém, který mu takový makléř způsobil. A to mi tu kolikrát lidi i brečí 😔. A že tu někdo bude tvrdit, že se tím zabývá řadu let? To jsou taky kecy, všeobecné podmínky jednoho produktu od jedné pojišťovny mají většinou kolem 100 stránek a někdy i několikrát do roka se aktualizují. Průměrná pojišťovna nabízí cca 15 produktů. Kolik myslíte, že toho ví člověk co spolupracuje se všema? Ach jo, hlavně prosím nevěřte žádným takovým existencím, kor když jde o děti!!! 😢 😢

hanulka190
4. lis 2015

My máme flexi a jsme moc spokojeni🙂

teenyel
4. lis 2015

Já a manžel máme Forte od ČSOB a dcerka má také u ČSOB pojištění se spořící složkou Fortík.

suvik01
4. lis 2015

PRO CHEYNEE - nemůžu s tím, co píšeš absolutně souhlasit !!! Například mě se stalo, že mi slečna v pojišťovně tvrdila při uzavírání pojištění nemovitosti, že tam jsou veškeré mnou požadované náležitosti pojištěny. A při pojistné události mi neplnili z důvodu, že to nebylo pojištěno. A zkušený makléř, který měl ještě k tomu vystudovanou vysokou školu finanční, mi to nakonec celé předělal a již mám pojištěné to, co potřebuji. A pomohl nám se vším, co jsme potřebovali, i když z něčeho neměl provizi. Takže blbci mohou být jak makléři, tak i v pojišťovnách. JE TO HLAVNĚ O LIDECH !!! Takže příště, než napíšeš takový nesmysl, tak přemýšlej !!!

19561981
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lenickakl
9. lis 2015

Mam flexi u české spořitelny

leikkka
9. lis 2015

my jsme u kooperativy, máme životní a úrazové pojištění pro celou rodinu a jsme spokojeni. Vvrtknutí kotník dítěte a 3 000,- doma, manžel trvalé následky a též odškodnění.

silvie1982
9. lis 2015

Žádnou pojistku nemame a ani bych si ji nedala.Jen se do toho cpou penize a kdyz maji plnit vytahnou nejake tabulky o kterych jsme nic nevěděli a daji par supu,nebo nic.Jsou to zlodejove.

ellfka
23. lis 2015

Je mi uzko z toho co tu čtu. Makler, ktery si chce klientelu udrzet a byt se svymi vysledky spokojeny, pracuje tak, ze se snazi nabidnout optimalni vychodisko pro danou rodinu/jednotlivce, dle JEHO kriterii. Jak jiz bylo zmineno, Vas to nic nestoji, a v pripade nespokojenosti a vypovezeni smlouvy, musi tento clovek provizi vratit. Vy snad za spatne vysledky vracite mzdu i 3 roky na zpet? Proberete se 🙂))) kdyby tu byl nekdo, kdo potrebuje s vyberem poradit, ci si nechat nezavisle prepocitat, rada Vam pomohu a to zcela ZDARMA. Vzdy je to na konkretni situaci pojistnika a jeho potrebach.

evulinka27
23. lis 2015

@sarkar Od první chvíle, co jsem četla váš příspěvek jste mi byla názorově velice sympatická 🙂 Nezbývá nic jiného než souhlasit a na "rizika" se podívat také z druhé stránky - co mě opravdu ovlivní příjem rodiny? zlomená ručička, nebo týden v nemocnici? nebo opravdové zdravotní problémy, se kterými budete vy mimo práci, nebo kvůli kterým vás (nebo vy někoho) budete muset opečovávat a tím pádem opět nevydělávat?
Jinak, zajímalo by mě, kdo chodí do práce zadarmo? Ano, máme provize, ale za provize ručíme 2-3 roky. Kdo z vás by byl ochotný po dvou letech vrátit svou výplatu? Díky ručení si sakra rozmyslím, co nabízím.
Pokud máte F1, tak vidím, že jste klientka jednoho z mých kolegů 🙂 a tady vidím ten rozdíl ve finanční gramotnosti a předávání informací.
Přeji pěkný večer

dankamet
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
dyslovka
30. srp 2016

@maaarvin : poradila bych vam nejakeho dobreho zprostredkovatele (za praci si neberou nic, napriklad Chytry Honza), ktery se probere podminkama, jelikoz u jedne pojistovny nebudete mit nikdy kryte veskera rizika, ktere chcete. Ja osobne mela u jedne pojistovny dve pojistky a manzel u jine jednu a kdyz jsme koukli na podminky, tak jsem se malem vyvratila, ze platime neco, co nam ani v pripade problemu, nic nepokryje. Upozornil nas na to prave pracovnik zprostredkovatelske spolecnosti Chytry Honza. Ja pracovala pro jinou pojistovaci spolecnost.