Druhý porod po sekci. Jaký je?

26. led 2024

Ahoj, jsem ve 35. týdnu. Zajímalo by mě, jak to je s dalším porodem po sekci?
První sekci jsem měla kvůli poloze KP. Nyní je dítě sice hlavou dolů, ale už asi od 30. týdnu cítím jizvu. Doktorce jsem o situaci říkala a bylo mi řečeno, že to může být. No a nyní jak se to bližší začínám mít strašný strach z porodu, když se ještě ta jizva ozývá. A je mi trapně, že se tak hrozně bojím.

vendes
26. led 2024

Na začátku těhotenství jsem své doktorce řekla, že chci po sekci rodit vaginálně, nebyly k tomu žádné překážky. Nicméně v porodnici při porodu se mě ptali, jak si přeju rodit a tomu přání vyhověli.
Zkuste na FB skupinu Vaginální porod po císařském řezu, jsou tam informace k oběma možnostem.

magdaveselkova
26. led 2024

Já mám špatnou zkušenost. První císař byl akutní. V druhém těhotenství jsem Dr řekla že se bojím normálně rodit, že mám křeče do jizvy atd . Podle ní normální stav a není důvod rodit císařem. Ok dala jsem na ní, nevěděla jsem co můžu a nemůžu. Praskla mi voda. Nakonec jsem skončila na císaři a praskla mi děloha... O kterou jsem i přišla. Najednou mi říkala že kdybych šla na plánovaného císaře o týden dřív bylo by vše jinak.... No jo bylo. Stalo se. Člověk nikdy neví co bude a nebude. Držím pěsti ✊ a hodně sil

marry94
26. led 2024

Já mám dobrou zkušenost první porod akutní císař druhý porod vaginalni pomocí VEX. Jizvu jsem při porodu cítila ale vše bylo v pořádku a za mě i přes nastrih daleko lepší vaginalni porod než císař

ivkasolavova
26. led 2024

První porod cs , druhý vaginální . Ale mě se ptali jak chci rodit a já si vybrala vaginální tak mě poslali k dr do nemocnice který to schválil .

lucka662006
26. led 2024

Měla jsem přesně to samé, co ty. První porod CS kvůli KP, druhý porod vaginální, přirozený, nevyvolávaný, ve 41 týdnu, už za 21 měsíců po prvním porodu, syn 3800 g, Jizvu mi zkontrolovali pomocí UTZ 3x, v průběhu 3 týdnů, na konci těhotenství, při posledních prohlídkách. Řekla jsem, že chci rodit přirozeně, oni se ptali, zda mě jizva bolí (vůbec mě nebolela, to je pravda) a pak už v průběhu porodu o tom nikdo ani nemluvil... Prý kdyby jizva praskala, hned bych to já i oni věděli, jaký by to byl mazec. Porod bolel, ale cítila jsem, že je to přirozená bolest, že se s jizvou nic neděje, ani jsem na to nemyslela...Bylo to krásné, lepší než CS. Vlastně jsem nikdy nečetla, že by někomu ta jizva při porodu praskla, je to asi zcela výjiečné.

autor
26. led 2024

Děkuju všem za reakce. No já to brala tak, že to bude jak to bude. Ale teď co mě ta jizva poboliva začínám mít strach.

nazka
26. led 2024

Mě se po ročním císaři ptali, co bych radši a i vzhledem ke zdravotnímu stavu. Vybrala jsem si druhý císař, nedovedla jsem si představovat rodit přirozeně po tom všem..

tereza0111
26. led 2024

ona muze pobolivat nebo tak trochu stipat jak se to kolem zase roztahuje. Ale nemela by to byt intenzivni nebo stala bolest. Rikali jsi to mudr a kontrolovala ji? Da se kontrolne zmerit tloustka. Ja si prala vbac, jizva byla v poradku (premerovali) a jen jsme se dohodli, ze pokud bude vyrazne bolet, ukoncime to a pujde se na cisare. Jsem stastna, ze jsem se druhemu cisari vyhnula, vse byla v poradku, nicmene kdybych si ho prala - staci rict, ze boli hodne, nechci do vbac jit a uz bych ho mela.

autor
26. led 2024

@tereza0111 říkala jediné co mi řekla, že to může být. Že tam budou srůsty a to bylo všechno.

tereza0111
27. led 2024

to je hodne zvlastni pristup. Teda takhle, zalezi jak jsi ji to rekla- pobolivat opravdu muze nebo byt tak, ze o ni trochu vis a asi to nic spatneho neznaci. Ale jestli je opravdu boli, tak by se na ni rozhodne mela vic podivat. To byla tvoje gyndarka nebo uz v porodnici? V porodnici bych je poprosila o detailnejsi vysetreni jizvy s tim, ze boli. Ale taky pak pocitej s tim, ze v tu chvili se porodnice pravdepodobne zacne vic klonit k cisari

autor
27. led 2024

@tereza0111 moje gyndarka, tak já tam byla před měsícem a to prostě pobolivani bylo a více méně je to pobolivani pořád. Upřímně je mi to asi jedno, hlavně aby to bylo v pořádku. Nechci nic zatajovat.

tereza0111
27. led 2024

pobolivani je normalni, toho se netreba bat 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru