Dula nebo PA v Brně, prosím, doporučte

qwertyn
19. únor 2017

Ahoj, potřebovala bych nějaké recenze na duly, které působí v Brně, kontaktovala jsem akorát Petru Sušickou, ale na můj termín má zrovna dovolenou. Zajímaly by mě taky ceny, a to, jak vám dula pomohla při porodu, popř. jestli jste třeba chodily jen na kurz k dule nebo PA a na porod jste byly tak připravené, že jste to zvládly i bez nich 🙂. Kurz mám v plánu u Petry Sušické a nejspíš bych brala i někoho k porodu, ale třeba mě ten kurz dostatečně připraví 🙂. Co myslíte?

adypro
20. únor 2017

Doporučuji PA Laďku Ryšavou, dvakrát jsem s ní rodila ve Vyškově, poprvé mě doslova zachránila, nevím, jak by to bez ní dopadlo...na kurz jsem chodila jinam a nebyla jsem dobře připravená, to zpětně vím.
Ale je hodně vytížená, dělá i kurzy.

lovely_creature
20. únor 2017

Mě by zajímala cenová náročnost ?

absintka19
20. únor 2017

@adypro jak vas zachranila?

jipe
20. únor 2017

s brněnskými porodnicemi má smlouvu Blanka Čermáková z Větrníku, já tam chodila na kurz a přišla mi fajn, ale u porodu mi stačil nemocniční personál a manžel, tak detaily neporadím

adypro
20. únor 2017

@absintka19 Nebýt ní skončila bych na císaři nebo s kleštovým porodem, blokla jsem se, porod byl rizikový, nepostupoval, ale přesto to díky její úžasné péči a podpoře dopadlo vše vlastně skvěle. Dcera měla abn. rotaci, ale nakonec jsem ji porodila přirozeně jen s mini poraněním...hodně mě pak podpořila i po porodu ohledně kojení a i v druhém těhotenství, kdy jsem byla zbytečně velice vystrašená od lékařů. Je to skvělá žena, ale je to moje zkušenost, kterou nikomu nevnucuji. I potřetí bych rodila s ní nebo podobnou PA, pokud bych byla těhotná...

sabreen
20. únor 2017

Za mě taky Laďka Ryšavá...Na kurz jsem sice nikam nechodila, ale chodila jsem k Laďce na konzultace či jak se to nazývá už v průběhu prvního těhotenství a byla jsem od ní tak vyklidněná a s vírou ve své tělo a jeho schopnost porodit, že jsem o dule ani neuvažovala. Laďka pak byla se mnou i u prvního porodu a super🙂 A byla to opět ona, kdo mi pak zachránil po pobytu v porodnici kojení🙂 No a druhé dítě jsem se rozhodla porodit ambulantně, pač jsem byla tenkrát dost nespokojená s pobytem na šestinedělí. A šup zase za Laďkou probrat, jak na to. A následně znovu pár rad při kojení. Takže s ní mám fakt ty nejlepší zkušenosti 🙂

qwertyn
autor
20. únor 2017

Pokud bych si vybrala k porodu PA, která nebude mít smlouvu s porodnicí, bude tam vlastně fungovat jako dula, jen bude dražší? S tím, že tedy samozřejmě má vyšší vzdělání než dula, takže by mohla být pro mě větším přínosem. Ale kompetence bude mít stejné jak dula, je to tak?

qwertyn
autor
20. únor 2017

A ještě..nemáte někdo zkušenost s dulou Staňkou Kučerovou?

adypro
20. únor 2017

@qwertyn Ano, je to tak, je tam jako dula. Dříve ale dlouho pracovala u Milosrdných, tak si myslím, že tam s nimi má dobré vztahy a že ji tam berou...ideální je ten ambu. porod, ona pak zajistí i poporodní domácí návštěvy. Kolik stojí její péče u porodu, když je v roli duly nevím...já jsem volila Vyškov proto, aby o mě mohla pečovat jen ona a dvakrát mi to vyšlo, druhý porod úplná paráda, euforický zážitek. Vděčím za to hodně jí, ale samozřejmě i sobě, víře ve své tělo, u prvního porodu jsem si absolutně nevěřila a také to tak dopadlo...myslím, že v Brně žádná porodnice nemá smlouvu se soukromou PA, všechny budou jako duly, jinak to má jen Vyškov.

jipe
20. únor 2017

@adypro Bohunice a Obilnák mají smlouvu s Blankou Čermákovou, Milosrdní myslím s nikým

craki
20. únor 2017

Za me teda Blanka Cermakova. Muze rodil na Obilnaku nebo v Bohunicich.
Byla super, jako prvorodicka jsem jela k porodu celkem srovnana a ta priprava byla uzasna, jen tak jsme si povidaly o tom ceho se bojim, jak to bude a co nechci a to me neskutecne uklidnilo. Chtela jsem rodit na Obilnaku a tak se i stalo, akorat Blanka to nakonec nestihla 🙂 Ale prijela, ikdyz ji asi bylo jasne, ze to nestihne, ale ja ji tam chtela mit 🙂 Byla za mnou nekolikrat i v sestinedeli, jako laktacni poradkyne a jeji slova byla opet jak jinak uklidnujici a moc mi pomohla.
Kdybych bydlela u druheho v Brne, volam ji znovu.
Akorat ma teda podminku, nebo pred dvemi lety mela, ze pokud pujde k porodu, rodicka musi absolvovat ten kratsi kurz ohledne porodu. Bylo to na par tydnu a dozvedela jsem se tam vsechno potrebne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru