Indikace císařského řezu při přenášení místo vyvolávání porodu. V jakém případě?

llucka82
18. únor 2020

Ahoj devcata,mate tu nekdo zkusenost ze vam indikovali cisarsky rez pri prenaseni misto vyvolavani porodu? V jakem pripadech bylo? Nebo co bylo duvodem ze pristoupili k cisari a nevyvolavali?
Diky moc

rnika
18. únor 2020

@llucka82 Mě teď u čtvrtého těhotenství...chtěla jsem pokud možno vyvolávat, ale doktoři tomu nakonec dali stopku. Váhový odhad byl víc jak 4kg, třetí porod byl císařem pro příčnou polohu před dvěma lety a při obou spontáních porodech jsem měla zásah do dělohy, protože se mi neodloučila placenta a museli jí vyškrábnout. A jizva přestože vypadala pěkně ( tak jsem po "prvním" císaři měla špatné hojení... nějaká blbá reakce na stehy). Říkali, že když se to vše sečte tak jsem dobrý adept na rupturu dělohy....

llucka82
autor
18. únor 2020

@rnika dekuji,no my cekame prvni ale uz od zacatku tehu mi rikaji ze tak 50:50 ale nakonec to nechali na prirozene,jen se necekalo prenaseni. Jsme ted uz 41+3 a zitra nastupujeme do porodnice a ve ctvrtek se jde na to ale nevime jeste jak tak jsem byla zvedava. Nejsem uz nejmladsi na 1.dite,mam Leidenku(coz nas je spousta) a dite odhadovana vaha kolem 4kg... tak uvidime

hezz17
18. únor 2020

@llucka82 Spíš otázka, jestli by byla indikace k té sekci. Těch 50:50 bylo proč?
Každopádně pokud nepodepíšes souhlas s indukci, tak ti ji nikdo neudělá.

adenka84
18. únor 2020

@llucka82 já měla sekci provedenou u první dcer ve 41tt+2 vůbec to nezkoušeli vyvolávat.. malé se na svět ani nechtělo.. nakonec byla hlavní indikace nepoměr plodu vůči mé pánvi. Druhá dcera šla automaticky také císařek ze stejného důvodu, ale už v 38tt+2.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru