Místo plánovaného císaře, přirozený porod...😶Jak se s tím srovnat?

31. srp 2023

Zdravím,
Jsme trochu rozhozená a tak se jdu sem uklidnit.
První dcera po dvou dnech marného snažení přišla na svět akutním císařem.
Teď čekám druhé a jsem 31tt. Celou dobu mi Dr tvrdila, že půjdu na plánovaný císař protože mám v břiše isthmokelu a rovnou mi jí odoperujou. Celou dobu jsem žila s tím, že prostě císař. Připravovala se psychicky na to jak to potom zase bude na 💩...(po prvním císaři jsem měla skoro dva roky problém s břichem, bolesti ..).
No a včera jsem byla na kontrole... A Dr mi oznámila, že můžu rodit normálně. Že jizva vypadá ok, silně. A že když půjde všechno ok, tak půl roku po porodu mi udělají operaci břicha a odstraní ten problém. Takže vlastně mě to řezání nemine😶.
Jsme z toho docela rozhozená. Celou dobu jsem žila v domnění, že se vezmou dvě mouchy jednou ranou a teď se mám s mířit s tím, že normální porod a pak operace.
Nějaká rada jak se co nejrychlejší přenastavit v hlavě 😂😂😂a nebrat to jako problém...
Co mě štve je to... Že jsem to chtěla mít z krku. A teď, budu mít dvě malé děti a půjdu pod kudlu. Jako samozřejmě že nepůjdu že, budu to posouvat dokud nebudu časově stíhat lépe což mě fakt štve. Že zase nějaký svůj problém posunu na druhou kolej 😭😭😭

cherie24
31. srp 2023

Tak pokud chceš rodit císařem a mít to při jednom, tak tě nikdo do přirozeného porodu nutit nebude. Po jednom císaři máš nárok na to, si vybrat. Pro mě třeba byl přirozený porod důležitý z mnoha a mnoha důvodů. Bohužel z toho byly 2 akutní sekce. Pokud pro tebe není přirozený porod nijak důležitý, tak jdi do císaře. 🤷

autor
31. srp 2023

@cherie24 no mě ale přišlo, že o tom mluví jako o hotový věci 😶. Ne že bych si mohla vybrat. Já právě celou dobu počítám s tím že mi odstraní ten problém, díky kterému mám ty roky bolesti. A teď zase že ne . Úplně mě to zvedlo ze židle 😂

cherie24
31. srp 2023

Nikdo tě si přirozeného porodu nemůže nutit. Já to prostě měla v hlavě nastavené na přirozený porod, protože pro mě převažovaly výhody.

beautylife
31. srp 2023

Stačí říct, že tě pobolívá jizva, a nikdo tě normálně rodit nutit nebude

levandule_k
31. srp 2023

Nechceš si o tom promluvit třeba s dulou, nebo někým nestranným a pak se v klidu rozhodnout, co vlastně chceš. Jako ta informace je nová, že můžeš rodit přirozeně, tak se ani nedivím, že jsi z toho v šoku. Pokud chceš zabojovat o přirozený porod, tak bych mrkla na fb, kdysi jsem slyšela o skupině vaginální porod po císáři VBCA nebo třeba na kurz jemného zrození, hezky pracují s přípravou na porod. A pokud za žádnou cenu rodit vaginálně nechceš, tak holt o císaře zažádat.

aspie83
1. zář 2023

Mám za sebou dva císaře. První akutní, kdy syn malém nepřežil a já z toho celého měla trauma, že jsem další děti nechtěla.. neplánovaně se ale povedl druhý syn a já se šíleně bála znovu zkoušet rodit přirozeně, že by to tentokrát mohlo skončit i hůř.. fyzilogicky přirozenému porodu nic nebránilo, ale dvě gynekoložky mi nezavisle na sobě řekly, že pokud nejsem o přirozeném porodu přesvědčená, bude lepší císař, že psychika dělá moc a většinou to potom stejně konci císařem. V nemocnici mi pak při registraci dali sami vybrat, jak chci rodit. Řekla jsem, že císařem a své důvody a oni řekli, že je to rozumne. Nabídli mi rovnou při císaři sterilizaci, se kterou jsem souhlasila (nemohu brát žádnou hormonální antikoncepci a mám další zdravotní problémy). Druhý císař byl s prvním nesrovnatelný, stejně tak rekonvalescence a jsem za to moc ráda 😊 vlastně až ten druhý císař mi pomohl se se vším vyrovnat 😊

mama_mila
1. zář 2023

Měla jsem dva císaře, první KP a druhý jsem sama chtěla znovu císař, protože jsem chtěla podstoupit sterilizaci, tak jsem se domluvila s Dr, že by se to udělalo rovnou. Nebyl v tom žádný problém. Tak se zkus zeptat a uvidíš.

mama_mila
1. zář 2023

@aspie83 měla jsem to s tím psychickým srovnáváním po druhém císaři podobné, taky mi to dost pomohlo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru