Nízké Apgar skóre, nechalo to na vašem dítku následky?

petra6315
25. kvě 2015

zdravím maminky, chtěla jsem se zeptat jaké apgar skóre měly vaše mimca. My měli 6 6 7 9. Ph pupecnikove krve 7,07 v prop.zprávě mám napsáno kriseni-takt.stimulace. Malého si po porodu nechali na novorozeneckem, ale během 5 hodin už byl u me. utz mozku byl v pořádku, i veškerá další vyšetření. Mela jste některá taky nízký apgar? Nechalo to na vašem šířku následky? V porodnici mi řekli ze pokud v 5 minutě je to nad 5 tak by to melo byt dobře, ale mám strach. Malý se zatím jeví v pořádku, v 6 ti týdnech začíná past koniky, směje se a reaguje tak jak ma. Jsme objednání na neurologii pro jistotu,ale pediatr říkal ze malý vypadá dobře. Děkuji za každou reakci, je to celkem o nervy...

slunickova123
25. kvě 2015

S tim AS to neni tak zle, a pokud je ted ok, bude i nadale. Ted uz podle me bude v poradku.

terezapetrova
25. kvě 2015

@petra6315 tak my měli zdráv problému hafl a Apgar ideální takže proč by to nemohlo byt naopak 🙂 kazdopadne bych se stresovala nejdříve potom co by nějaky problem nastal, kdyz na neuro nic nezjistí nebudou Vás asi držet 🙂 at jste ok..

betelgeuzz
25. kvě 2015

Někde jsem četla, že AS není vyjádření toho, jaké dítě bude v budoucnu, ale jeho aktuálního stavu po porodu. Věř, že jsem toho hodně hledala, starší dcera měla AS 1 6 9. chodily jsme na neurologii, do rizikovky v porodnici, cvičila vojtovku. Ale kromě té vojtovky, se jinak vyvíjela naprosto normálně. dnes už nemám žádnou obavu, že by to mělo nějaký následek.

petra6315
autor
25. kvě 2015

Já taky prolezla snad cely internet ohledně nízkého apgaru, někde psali pozitivní věci, někde negativní, každopádně tech pozitivních bylo podstatně víc, a i děti s o hodně nizsim skóre byly bez následků....ale člověk ma strach.

zzuzinda
26. kvě 2015

Kamarádky první dítko - klouček - měl AS 2-5-7. A je z něj krásný, chytrý, šikovný kluk. Chodí do 5. třídy a je to šikula.

betelgeuzz
26. kvě 2015

@petra6315 jasně, toho strachu se prostě jen takn nezbavíš. 😒 taky mi to dlouho trvalo, neustálé srovnávání s ostatními dětmi, přemýšlení, jestli bude v pořádku...

petra6315
autor
26. kvě 2015

@betelgeuzz přesně, srovnávání a přemýšlení co kdyby....ale snad bude prdolka v pohodě...musí..člověk si to nesmí pripoustet a radovat se z prcka....v červnu jdeme na neuro tak uvidíme...

paja_paja
27. kvě 2015

My meli 5 6 7, takze nic moc....zatim jsme ok...nebojte...mate tam i 9 a ts nemusela byt v 15 minute, ale klidne uz v 11 nebo 12....maly bude v poradku, uvidite...jsou to velci bojovnici...

veruska007
27. kvě 2015

My se učili, že pokud AS roste, tak je to OK. U vás roste, končili jste na 9, což je super. Takže tohoto se neboj. První měl taky nízký AS, hypoxie, nemělo to žádné následky.

petra6315
autor
27. kvě 2015

Děkuji za reakce maminky....sem trochu klidnejsi😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru