Plod koncem pánevním a způsob vedení porodu

buggyy
14. únor 2017

Ahoj holky. Jsem v 37 týdnu těhotenství a mimčo má pořád polohu koncem pánevním. Navíc mám diagnostikovanou těhotenskou cukrovku (kompenzována pouze dietou, měla jsem pouze jednou před tím testem zvýšený cukr), teď mě doktorka vystrašila tím, že mimčo nějak málo roste a má málo plodové vody. Přesto mi v porodnici řekli, že není důvod plánovat císaře a porod povedou přirozeně, k císaři se přistoupí pouze v případě komplikací.

Prosím o Vaše zkušenosti.. Je tu někdo, kdo kvůli poloze mimča trval na císaři? A měli jste taky problém toho dosáhnout, nebo vám doktoři dali na výběr?

Raději bych rodila přirozeně, ale pokud by to mělo jakkoli ohrozit miminko, nechám se raději rozkuchat..

Díky!

soyevita
14. únor 2017

@buggyy A jsi prvorodička?A v jaké porodnici?Kdyby se s tím váhovým odhadem trefili a opravdu by jsi 100%věděla,že budeš rodit malé dítě ,tak ok.Ale seknou se i o kilo a více.Bohužel.Moje malá byla o 3týdny menší celou dobu a rodila jsem 4kg dítě.Odhad byl do 3kg.
Nikdo Tě nutit k přirozenému porodu,pokud máš strach,nemůže.
A holek co rodily císařem kvůli KP je tu většina.

japona
14. únor 2017

@buggyy Já to měla podobně - dítě pořád kp, vše ideální, tak to prý "zkusíme". Po přečtení rizik pro dítě jsem si doslova vyhadala řez, že nic ZKOUŠET nehodlám. Ale nakonec se dítě na poslední chvíli otočilo, tak se rodilo klasicky🙂

japona
14. únor 2017

@buggyy Pokud budete na císaři trvat, měli by vám v případě kp polohy plodu vyhovět.

apacheee
AMBASADORKA
14. únor 2017

Ahoj, já rodila Kp jako prvorodicka a super. Jinak pokud bys raději císaře, zkus jinou porodnici, ve většině berou na sekci - ale za mě je určitě lepší rodit "normalne", pokud jsou vyhovující podmínky a v porodnici jsou pro.Pokud by porod nepostupoval, skončí to císařem. Když budeš chtít, klidně napiš

queenmk
14. únor 2017

Mně se miminko otočilo až v 38. týdnu. V porodnici mi předtím řekli, že už se pravděpodobně neotočí. U nás si v porodnici hrají pouze na přirozené rození, takže bych jinou možnost neměla. Nad ničím jiným ani neuvažovali. Já ovšem ano! Mám pouze 155 cm a hrozně jsem se bála, že se miminko při porodu zasekne a něco se mu stane. Kdybych měla na výběr, volila bych císaře - radši budu riskovat svůj život než život dítěte (císař mi pro dítě přijde bezpečnější, i když samozřejmě se taky může něco stát). Proto jsem si nakonec našla menší porodnici v okolí, kde se na přirozené porody tak nehledí a kdyby se malé pár dnů před porodem samo neotočilo, rodila bych tam. Ale jinak se u nás rodí koncem pánevním úplně normálně a asi bez velkých komplikací, berou to jako běžnou záležitost a znám spoustu případů, kdy to všechno bylo v pohodě. Je to jen můj problém - pro mě to prostě komplikace je.

buggyy
autor
14. únor 2017

Jsem prvorodicka, to jsem zapomnela napsat 🙂 a hlavne mam hrozny strach o maleho. K jeho poceti jsem nemela uplne nejlehci cestu a hlavne mame v rodine taky holku, ktera se pri porodu koncem panevnim pridusila a je mentalne postizena. Je ji sice uz pres 20, ale stejne to ve me hrozne hloda.

Kazdopadne jsem rada, ze tady pisete, ze se vam mimca otocila treba i v 38tt. Bylo mi receno, ze se uz spis neotoci. Taky si porad rikam, ze asi k tomu dosavadnimu neotoceni ma nejaky duvod..

Jsem proste vydesena prvorodicka necely mesic pred porodem a hlavne bez konkretnich informaci od lekaru, coz me stve uplne nejvic 🙂

Prave, ze mi doktorka rekla, ze pokud ma mimco odhad do 3,5kg, je to jasny prirozeny porod.. Nas malej mel v 36 tt odhad 2150g. Ale jsou to jenom odhady.. A myslim, ze se muzou pekne lisit od reality.. 😒

mlynkova85
14. únor 2017

Ahojky, já mám 2 děti oba císař. První dítko bylo kp.Podle mého genegologa jsem měla rodit normálně přijela jsem do porodnice, protože jsem začala krvácet a šla na akutního císaře jelikož by syn zasprajcnuty doktoři zkoušeli malého otočit aby byl aspoň nožičkami,ale nešlo jim to. Ale můžu říct, že představa že budu rodit kp pro mě jako prvorodicku byla hrozná.
Jinak k tomu odhadu porodní váhy. Druhé dítko byl plánovaný císař doktor tvrdil že je dítko hrozně malé a nebude mít ani 2 kg druhý den jsem šla na akutního císare protože se dcera rozhodla že bude skoro o měsíc dřív a měla rovná 3kg.

ajja87
14. únor 2017

Ahoj,ja měla taky KP a rodila císařským řezem.Hrozne jsem si přála rodit normálně, zažít ty bolesti (jsem asi praštěná, když si myslim, že to je ok,ale ja se jich fakt nebala 😀 ),pak ten pocit, když ti přiloží dítě a hlavně, že u mě bude manžel a tu radost z noveho života zažijeme spolu,ale když mi řekl, že prcek je KP,tak jsem se vubec nerozmýšlela, přestože mi primář řekl, že bych zvladla porodit normálně.Strach, že by se malymu neco stalo a ja si to pak vyčítala...a císař byl v pohodě.🙂

api
15. únor 2017

Ahoj, mám tři děti a prostřední jsem rodila KP. Doktorka mi tvrdila, že vzhledem k váze mimča, mé široké pánvi a tomu, že je to druhé dítě, zvládnu porodit spontánně. I když mi dávali na výběr, jak chci rodit, já se nedokázala rozhodnout, jelikož oba způsoby mají svá rizika a já v koutku duše chtěla rodit přirozeně, ale zase tu byl ten šílený strach, že se něco stane a bude to moje vina. Každopádně v císaři mi nikdo nebránil, jelikož jsem měla KP a prý dnes i nepřekonatelný strach z porodu je indikací k císaři. Nakonec jsme se v porodnici domluvili tak, že budu čekat na porod a až to na mě přijde, tak se aktuálně rozhodnu, když mezi dveřmi řeknu, že chci císař, tak mi ho udělají. Porod byl nakonec překotný (jako u všech třech🙂)) a já málem porodila ve výtahu. Vůbec jsem si v tu chvíli na císař nevzpomněla. Vše dopadlo na jedničku, syn měl 3,2 kg. Vůbec jsem neměla pocit, že je porod v něčem jiný, jinak bolestivý. Pouze jsem musela hodně řízeně tlačit. Věřím, že řešíš velké dilema. Já věřila doktorům, kteří mi tvrdili, že zvládnu přirozený porod a navíc jsem už měla jeden za sebou. Přeji, ať dopadne vše perfektně.

buggyy
autor
15. únor 2017

No dneska jsem byla v nemocnici a malej podle doktorky malo pribral, ma malo plodove vody, moc velke rozpeti ozev a stale je zadk dolu.. :( Jdu na kontrolu zase v patek, tak jsem zvedava,jak to dopadne. Na psychiku teda dost velky napor :(

japona
15. únor 2017

@buggyy Pokud máte podvedome z porodu kp strach, trvala bych na císaři. Porod kp může být pohodový, ale také může skončit poradnym pruserem. Podle mě je to zbytecne riziko - plánovaný císař je mnohem bezpečnější.

soyevita
15. únor 2017

@buggyy Něco podobného teď prožívala kamarádka.Vyděsili ji malým množstvím plodovky,váhou-ve 38tt 2,5kg.....byla vyděšená.Měla ale už naplánovaného císaře.Nakonec je vše v pořádku a malý má váhu 3,2kg
Tím bych Tě ráda uklidnila,oba potřebujete klid.Uvidíš,že vše dobře dopadne.Držím pěsti.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru