Porod do vody - máte zkušenosti?

rilwen
21. lis 2015

Ahoj,

uvažuji o porodu do vody. Proto prosím ty, které ho zažily o zkušenosti s ním. Jeho klady a zápory. Jak jste ho prožívaly, šli byste do něj znovu?

Díky,

Rilwen

androvamilada
26. pro 2015

Ahoj.

Zajímalo by mě to též, ale pochybuji po uzavření Vrchlabí, že by Ti to někde dovolili... já jsem se pokoušela ve východních Čechách najít porodnici, kde bych si vybrala porodní polohu a nemusela rodit na koze - nemožné.... byť to všude na stránkách nabízejí, na exkurzích se na mě tvářili jako na blázna, že to není podle lékařů potřeba 😢

rilwen
autor
26. pro 2015

@androvamilada Ahoj, Já rodila v Jihlavě, a na boku, nikoliv na koze. Nemají problém ani se stoličkou a vakem. Porod do vody jsme probírali, ale kvůli cukrovce a velikosti ramínek dítěte bych musela na finále ven, tak jsem to vzdala. Teď uvidíme, jaká bude praxe.

taenia
28. pro 2015

Ahoj, no ja sa nad tým zamýšľam, tu je fajn článok o výhodách a nevýhodách: http://www.azrodina.cz/2489-porod-do-vody, ktorý ma skorej presvedčil, že to skúsim.
Som v Brne, a na Obilnom trhu to vraj majú zavedené, ale ešte som nenašla nikde žiadne skúsenosti s týmto konkrétnym pracoviskom, či to naozaj v praxi funguje a ako....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru