Porod při těhotenské cukrovce

marie100
23. čer 2017

Ahoj,
na toto téma jsem už nějaké příspěvky našla, nicméně mě neuklidnily - spíše naopak, tak bych chtěla poznat i jiné názory.
Dle infa, se těhotenství s těh. cukrovkou nemá přenášet - ok, pokud dojde k přirozenému porodu před termínem - také ok. Co ale nechápu, je nějaké to chemické vyvolávání porodu, kdy tělo rodičky není na porod připraveno a velmi často dochází ke komplikacím ohrožujícím matku i dítě a stejně to končí císařem. Proč v tomto případě rovnou nesvolit k plánovanému císaři? Opět se mi v tomto případě vynoří myšlenka, že jde pouze o to, jak ušetřit a až na druhém místě je pak rodička a dítě. Čekám po velkých problémech svoje první a patrně poslední vymodlené dítko, nejsem už nejmladší prvorodička a mám obavy, aby se - v podstatě u vytouženého cíle něco nepodělalo jen kvůli tomu, že se šetří na nesprávných místech. Jaký je váš názor na vyvolávání porodu?

gabcava
23. čer 2017

Ahoj,já mám cukrovku a tak nějak se obávám aby nedošlo k vyvolání porodu,je to horší co jsem slyšela než klasický porod ale ovšem jsem zvědavá na další komenty 🙂

hanka_333
23. čer 2017

Císař je zase přece jen klasická operace s různými riziky, tak asi proto lekari raději sází na porod. Sama mám za sebou vyvolávaný porod a zas tak hrozne mi to nepřišlo. I při císaři mohou nastat různé komplikace

misao
23. čer 2017

Mám za sebou porod vyvolávaný po termínu, kdy malá byla od první tablety za 8 hodin venku ( přičemž první 4 hodiny se nic nedělo) a kvůli cukrovce vyvolávaný porod v termínu, který od příjmu po narození synka trval 7 hodin. Po 2 hodinách jsem odkráčela ze sálu po svých ( po druhém porodu se pak spolubydlící na pokoji ptala, s čím že tam jsem - přišla jsem po svých, hned si sedla a šla večeřet 😀 ).Podruhé ještě půl hodiny před koncem dr. tvrdil, že to asi ještě za chvíli uspíšíme kapačkou, že se to moc nehlo.....no a pak nestíhal "chytat" 😉

luj89
23. čer 2017

@marie100 ahoj, neplati automaticky, ze pri cukrovce te nenechaji prenaset. To by mohlo nastat v pripade, ze by bylo mimco diky cukrovce vetsi. Ja teda osobne mam diagnostikovanou tehot.cukrovku, ale mimi je cca o 2 tydny mensi. Na posledni kontrole mi rikal Dr., Ze by zvazoval vyvolani az tak po 7 - 10 dnech prenaseni. Jinak teda ja jsem presvedcena, ze cukrovku nemam, ale to uz je na jinou diskusi (po zmene zkumavek v nasi laborce je extremni narust tehuli s cukrovkou, az si i gynekologove z okoli stezuji a berou to s rezervou) 🙂.

marie100
autor
23. čer 2017

@luj89,
abych pravdu řekla, nějak se mi to taky nezdá...naše malá má dle utz váhu odpovídající danému týdnu těhotenství. Hodnoty mám zvýšené jen po obědě. Tak nechápu, proč nás zbytečně stresují.

tera87
24. čer 2017

Mám za sebou dva porody, dvě těhotenské cukrovky.
První porod mi 15dní před termínem, praskla mi voda. Porod klasický.

Druhý porod, z malé cukrovky z hodnotami občas zvýšenými byla najednou dost velká. Měla jsem si jít pro inzulín a píchat si ho ale dva dny před mi praskla voda. O měsícw

tera87
24. čer 2017

@tera87 o měsíc dřív. Porod vyvolávaný tabletou, porod se sám nerozjel. Bolesti mazec ale do dvou hodin byl venku.

Rozhodně lepší tableta a klasický porod než císař.

tera87
24. čer 2017

Pokud má mimi normální váhu tak si nemyslim že by vám porod jen tak vyvolávali nebo jste musela nutně rodit dřív.
Mě to teda nehrozilo ani u jednoho. 😉

suzik161
24. čer 2017

Ahoj, mám za sebou 2xtěhu cukrovku a 2xcísaře. První holku vyvolávali na termín, u nás v porodnici nechtěli přenášet. Malá se držela zuby nehty a ani po 24hodinách od tablety nešla ven(kontrakce jsem měla 12hod).Takže mi nakonec udělali císaře. Vyvolání mi i přesto nepřišlo jako něco hrozného. Malá měla 3 500g,žádný obřík. Kamarádka cukrovku neměla a malá měla 4 200g 🙂 když jsem čekala druhou, tak mi hned při zjištění těhu cukrovky řekla moje dr, že mě bude předávat do porodnice kvílí tomu dříve, že si to primář hlídá radši sám. Pokud bych neporodila do termínu čekalo mě další vyvolání, na to se bohužel nedostalo,protože mě začala zlobit jizva a znova mě řízli(to sem už ale nepatří). Podle mě je lepší normální porod,proto se asi nejdříve snaží o normální a až teprve císař. Neboj se, doktoři moc dobře vědí co dělají a pomůžou ti tím nejlepším způsobem, mě také 2xpomohli. Vždy jsme měla cukrovku řízenou pouze dietou, u první jsem přibrala za celé těhu 1kg a u druhé nic díky dietě. Držím palce, ať je už vše v pořádku a zbytek těhu si jen užíváš!! Klidně napiš sz.

13051988
24. čer 2017

Já měla u druhého těhu také cukrovku, byla jsem ,,jen,, na dietě. Už jsme měli naplánované vyvolání, ale naštěstí se malá rozhodla, že se den před nástupem do nemocnice narodí 😀 z odhadovaných 3700g bylo nakonec 4120g naštěstí o císaři tenkrát nepadlo ani slovo 🙂

no_title
24. čer 2017

hele, vyvolání porodu nemusí být taková hrůza. Kamarádka přenášela a šla na vyvolání, v 9 zavedli tabletu a ve 12 byla holčička na světě. Můžeš si i pomoct bylinkama, třeba pít maliník a lněné semínko od 36.tt, to by mělo porod urychlit (a může díky tomu přijít i dřív), stejně jako čaj z borůvkové nati, ten by se měl pít během porodu (pokud tě teda nechají pít).
Do císaře bych, jen proto, že máš obavy, jak dopadne vyvolání, určitě nešla. Jako je to velká břišní operace se všemi riziky. Ale hlavně si prožiješ min 24 hodin separace od miminka a od manžela. Nevím, jak to chodí ve vaší porodnici, ale u nás (a u většiny dalších) miminko po císaři jen ukážou, někdy max na 5 min položí mamince na hruď a pak ho nosí co 3 hodiny na kojení (někdy ale usoudí, že maminka je unavená, tak ho donesou třeba až za 8 hodin). Je to rozhodně úplně jiné než mít miminko u sebe na pokoji, i pro váš vztah to bude lepší. Další věc, nevím, jak je to jinde, ale u nás není možné z JIP kohokoli kontaktovat. Já jsem byla na JIP asi 3x a toto bylo dost těžké pro mě.

dolezalovalucie
24. čer 2017

@marie100 Ahoj me vyvolavali porod,ze byla dcerka vetsi,nezabraly tablety ani pichnuti vody az kapacka a to byl pak fofr,za 6hodin byla mala venku,mela 55cm a 4690g az na vetsi ztratu krve byl porod bez komplikaci.Takhle bych to moc nebrala,i u prirozeneho porodu mohou byt komplikace a u císařského rezu taky,to ti nikdo nezaruci a za me je fakt zbytecne se tim dopředu trapit

marie100
autor
25. čer 2017

Děkuji vám za názory 🙂.
Chtěla bych rodit v Olomoucké porodnici se kterou mám prozatím velmi dobré zkušenosti. Prostě budu věřit tamním lékařům.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru