Porod VEXem, absolvovali jste s mimčem vyšetření?

simina9111992
3. črc 2017

Dobry den, najde se tu maminka, ktera rodila za pomoci vakuextraktoru?ja jsem kvuli tomu,ze mel maly zaklinenou hlavicku v porodnich cestach tak v unoru rodila...maly ma dnes 5.mesicu a vyvíjí se sice dobre,ale zajimalo by me zdali nektera z vas s mimcem absolvovala neurologicke nebo jine vysetreni a jestli se u miminka objevila nejaka komplikace, treba i pozdeji..take by me zajimalo jak se vam hojila poporodni jizva, protoze me porad boli

verkaver
3. črc 2017

@simina9111992 Ahoj,já osobně ne,ale ségra jo,sice už před 11 lety,ale tak třeba tě aspoň uklidním,protože neteř je naprosto v pořádku,velmi chytrá,skvěle se učí,vývoj naprosto o.k.,žádný problém spojený s porodem nebyl. A to měla fakt obrovskou bouli na hlavičce,jak ji tahali,vypadalo to skoro jak druhá menší hlava,děs. Ale jak říkám,všechno v pořádku. Segra byla hodně roztržená a pošitá,několik týdnů mohla sedět jen na nafukovacím kruhu,první týdny problém s udržením stolice,protože měla roztržený i konečník,no raději nemluvit...Ale teď už i ona v pohodě,bez následků 🙂

ines76
3. črc 2017

Ja mela taky vybaveni vexem, bylo to teda behem císaře. Jeste v porodnici delali malymu preventivne ultrazvuk hlavicky, pak uz nic extra. Ted je mu 2,5 a vsechno v poho 🙂 na neurologii jsme byli parkrat v kojeneckem veku kvuli predilekci, ne kvuli tomu vybaveni vexem.

barus.8
3. črc 2017

Malý byl taky vexem. Porod byl vyvolávaný, dlouhý a museli mu pomoct. Byla jsem nastřižená dost, ale nějaké dlouhodobé problémy jsem neměla. V nemocnici mi dávali vložku s něčím, kvůli otoku, ale jinak celkem dobrý. Malý je v pohodě, bude mu už 6let a žádný problém nemá. Na neurologii jsme nebyli, ale po porodu jej kontrolovali a bez problému.

karolinaj
3. črc 2017

Ahoj, já takhle vloni porodila Rozárku. Porod začal spontánně, ale nějak se malé nechtělo a po předchozím císaři mi nemohli tlačit na břicho, takže zvolili VEX. Malá naprosto v pohodě. Žádný kolečko na hlavě a ani jí neměla šišatou..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru