Říká se že druhé miminko přichází na svět dříve než první.To bych opravdu nechtěla,protože první se mi narodilo 35+6 a teď mám celkem strach jít do druhého že porodím zase dřív.Jak to bylo u vás co rodily předčasně a hlavně jestli jste rodily druhé mimi dřív než první 😅 .Děkuji za odpovědi 😉
To by mě taky zajímalo......já dceru musela vyvolávat 5dní před TP...měla už tehdy 3750g 51cm a to mi tvrdili,že bych určitě přenášela páč se nic nechystalo.Doufám,že syna přenášet nebudu a ani nebudu muset na vyvolání 🙂
@barusinecka
@tyrisa
@lucifereeek já taky doufám že je to pověra.Je pravda že jsem měla od 15 týdne problémy jako je krvácení a tvrdnutí břicha tak budu doufat že u druhého budu přenášet 😀
@barusinecka každé těhotenství a dítě je jiné... a prý to neznamená, když jedno dítě bylo dříve, že to druhé bylo taky...taky jsem z toho měla obavy a ptala jsem se dr. nedá se to prý říct...
Mě by se teda hodilo aby to pověra nebyla 😀
@barusinecka
Asi je to pověra 🙂 První jsem rodila 38+2 a druhé 38+3 😀
já jsem to asi měla tak nějak, prvního jsem 4 dny přenášela a druhý se narodil 3 dny před TP, ale vyšlo to tak, že se oba narodili 2. v měsíci, takže jsou přesně 2,5 roku po sobě 😀 😀 2. únor a 2. srpen 😀
První mimi u mě 40+0 a druhé 40+4. Je to jenom pověra stejně jako to, že druhé a každé další mimi je větší než to první... To je taky jenom pověra.
Ještě jsem chtěla dodat, že co bývá pravda je, že další porod bývá rychlejší než ten první. 😉
@editah222
@timbouctou
@timbouctou
@helcenka jéé holky děkuji za infa 🙂 .No,asi to zjistím až situace nastane 😉 .Jinak kdyby byl druhý porod rychlejší tak to bude fofr.To mi asi nestihnou dát ani klystýr 😀 😀 😀
@barusinecka - mně ho u druhého porodu dát nestihli... 😀
Ale všechno je relativní, porod ovlivňuje tolik věcí. U prvního porodu mi dr. týden před porodem říkal, že to zdaleka na porod nevypadá. No a u druhého mě zase jiný dr strašil už tři týdny před termínem, že je všechno super nachystané, a že to vypadá na brzký porod a nakonec jsem 4 dny přenášela 😉 .
Takže každá jsme jiná, každý porod je jiný. A nakonec výjimky potvrzují pravidlo... 😉
Přeju ti, aby ti všechno vyšlo, tak jak si přeješ.
@barusinecka-Všeci kluci šly TP týden do předu jen první kluk se narodil v 38+5.tt jinak 39.tt jeden a i ten druhej taky.
Vubec jsem neměla klystýr u žádného je pravda že druhej je rychlejší mámlem jsem chlapovi porodila v autě ale vše stihli na porodní sál ale né už na lužko prodila jsem na porodní stoličce přítel seděl za mnou.
A ten třetí byl ze všech nejlepší porod prostě byl nejlepší a to mě chytlo něco před 22.00.hod a narodil se 23.25.hod takže perfektní porod to byl naštěstí do porodnice bychom to nestihly tak ten den si mě v porodnici chtěly nechat a 4.11.vyvolat. 🙂
@barusinecka já jsem měla oba porody mega rychlé, ale ten druhej to byl fakt sešup 🙂 Klystýr nehrozil, sestra mě jen rychle oholila a melej už byl na světe. Porodila jsem asi za 40 minut po příjezdu do porodnice (9minut po píchnutí vody) a za 2 hodiny od prvních malých bolestí 😀 😀 Třetí asi porodím doma
U me neplati ani ze 2. porod je rychlejsi ani ze 2.dite je vetsi.
1. porod prirozeny 40+0 9 hodin od pravidelnych silnych kontrakci po 5 min. Kluk 3,75 a 52 cm, hlavicka 35,5.
2. porod preindukci (1 Prostin, bez oxytocinu) 41+2 12 hodin od 5timinutovek. Holka 3,6 a 49 cm, ale vetsi hlavicka 36,5 cm. 2. porod bolestivejsi a delsi kvuli te preindukci, ale jinak nekomplikovany a lepsi nez prvni 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@barusinecka já myslím že je to jen pověra 😉 známá rodila první v 28tt a druhé dokonce pár dní přenášela 😉