Vyvolávaný porod. Měly jste oxytocin?

bumik1
19. zář 2022

Zdravím! Pan doktor by rád vyvolal porod. Mám za sebou tři porody a u toho prvního mi jako prvorodičce nabídli oxytocin a koje zkušenost s ním fakt není dobrá. Proto mě zajímá, kolik z vás zvládlo vyvolávaný porod pouze s podáním tabletky a kolika naopak museli potom pomáhat i oxytocinem? Ráda bych, kdyby stačila jen tabletka…. Díky za zkušenosti. Nevadí mi, pokud se porod trochu protáhne, když to bude malá v bříšku zvládat… nespěchám na výsledek, je pro mě důležitý i průběh 😁. Jinak jsem dnes 37+1.

hasara33
19. zář 2022

@bumik1 a proč ti ho chce vyvolávat? Pokud k tomu není žádný opodstatněný důvod, tak bych čekala na přirozený průběh.
Jinak já měla vyvolávaný pomocí tablety, ale z důvodu odtoku zelené plodové vody 3 dny po termínu. Myslím, že tabletu jsem měla jen 1 a plus teda oxytocin, ale nepřišlo mi to nějak hrozné a uteklo to i celkem rychle. 🤷‍♀️ Jinak proti tvé vůli ti nemůžou podat nic. Pokud oxytocin nechceš a nebude k tomu opravdu podstatný důvod, tak to odmítni. 🙂

pampeliska1313
19. zář 2022

Oxytocin jsem měla, ale porod začal sám - jen jsem po 23h byla těsně na dva prsty.🙂 oxytocin jsem měla par hodin, praskli mi i vodu, ale nehlo se to. Jen to bylo všechno silnější.) asi fakt záleží na hlavě - já na porod prostě připravena nebyla a měla jsem z toho strach.🙂

emillyhk
19. zář 2022

Porod mi vyvolávali v termínu, nejdřív v 8 ráno tableta, kolem 11 mi napíchli kapačku s oxytocinem a nějaký oblbovák. Od té doby si pamatuju jenom kontrakce, to mezitím vůbec. Kontrakce s oxytocinem byly řekla bych brutálnější (ale porod teda celkem rychlý, před 14.hod byl malý na světě). Kdybych měla rodit znovu, tak radši delší porod bez oxytocinu 🙈

jjasmina
19. zář 2022

@bumik1 měla jsem tabletku i oxytocin a v pohodě. V tomhle porodnice měla mou naprostou důvěru teda

chlapecektehu
19. zář 2022

@bumik1 no já jsem měla vyvolávaný porod bohužel mi ho vyvolávali 2 dny a oxytocin jsem dostala až potom co mi epidural zmírnil kontrakce. No nepříjemný to bylo ale byla to potom už rychlovka 🙂

jjasmina
19. zář 2022

@bumik1 jinak si myslím, že oxytocin mi při porodu spíš hodně pomohl

martiniquest
19. zář 2022

Dva vyvolavane porody, vzdy pouze prostin. Oxytocin jsem nechtela a nebyl potreba

dasipe
19. zář 2022

První porod se nic nedělo, dostala jsem kapačku oxytocinu a byl to hrozný zážitek, psychický blok z porodu na 10 let. Druhý porod vyvolávaný s tím, že už se pomaličku něco začalo dít den předem, dostala jsem pouze tabletku na dozrání děložního hrdla a další už nebyly potřeba, porod se mi krásně postupně a v klidu rozjížděl sám. Oxytocin jsem pak dostala jen trochu na placentu ale to už bylo po všem takže bez bolesti 🙂

hvezdicka09
19. zář 2022

@bumik1 ja měla vyvolány porod dva týdny po terminu pouze s tabletou. Mam na nej pěkne vzpomínky, žádné drama 😊

pakeros
19. zář 2022

První porod vyvolávaný oxitocin jsem měla.Druhy porod též vyvolávaný a nebyl potřeba.🙂

vikysek0987
20. zář 2022

Oxytocin mi při porodu pomohl....

veroniquecz
20. zář 2022

@bumik1 prvně bych pátrala po tom proč vyvolávat a ještě tak brzy. A podle toho se řídila. Za mě obecně při fyziologickem těhotenství, pokud jste oba v pořádku, tak ne.

bumik1
autor
20. zář 2022

Edit: nebavíme se o důvodech vyvolání. Samozřejmě jsou a nejsou zanedbatelné. Ani se nebavíme o tom, komu oxytocin pomohl. Mně dělá zle. Otázka byla, jak často stačí tabletka a jak často naopak ne. Díky.

ellyem
20. zář 2022

Měla jsem vyvolávaný porod a nic mi nedali, vše jsem odmítala. Porodila jsem nakonec za 2,5 hodiny od první kontrakce.

bumik1
autor
20. zář 2022

@ellyem super, že to vyšlo.

cilkat
20. zář 2022

Dva vyvolavané porody, oba tableta + protržení vody (resp u prvního praskla při vyšetření). Bez oxitocinu... Do tří hodin od první kontrakce hotovo.

lachtanice86
20. zář 2022

2x vyvolávány porod, vždy musel být i oxytocin

ferda90
20. zář 2022

@bumik1 ahoj, já jsme šla na vyvolání porodu, přenášela jsme 11 dní. Nástup byl 4. 2.2021 ráno, kde mi byla podána tableta na vyvolání. Odpoledne to samé a večer nic, abych se vyspala. Neměla jsem žádné bolesti /nic. Druhý den to stejné, ráno tableta, odpoledne tableta, večer nic. V sobotu ráno tableta, odpoledne po obědě mi dr píchnuk vodu cca ve 14 hod a porod se rozjel po půl 3,maly se narodil v 17:21 hod. Bylo to děsně rychlé. Elou dobu žádné bolesti a nejednou ty bolesti byly strašné, kontrakce za kontrakci. Ale ve finále porod trval nějaké 3 hodiny, takže rychlovka 🙂

lenatko91
20. zář 2022

Vyvolávali tabletou, oxytocin jsem dostala až byla malá venku, protože jsem dost krvácela. V porodním přání jsem měla uvedeno, že ho nechci, kvůli riziku astmatického záchvatu.

danca9257
20. zář 2022

Měla jsem vyvolaný porod oxytocinem a masakr.🤦🏻‍♀️ Pichli mi ho v pul 8 ráno a od 11 začla jízda, která trvala do půl 2, měla jsem chuť vyskočit z okna 🤦🏻‍♀️
Byla jsem otevřená ale malej prostě né a né jít ven, tak do mě pichli další oxytocin. Kontrakce po 5 vteřinách. Malej začal mít špatný ozvy a já začala kolabovat 😔a od tý doby si nepamatuju jak malej vykoukl na svět. Jediný na co si vzpomínám je jak mě začali šít.
Takovej porod nechci už nikdy zažít.

grelen
20. zář 2022

@bumik1 Ja nemela oxytocin ale nestacila jen jedna tableta - dostala jsem v dvouhodinovych rozestupech (kdyz se nic nedelo) myslim postupne dve nebo tri. Mozna byly jen dve, ze kdyz jsem si mela jit pro tu treti tak uz jsem mela pocit ze mi trochu najizdi slaboulinke kontrakce a nenechala jsem si ji dat. Ale uz si to nevybavim presne. Kazdopadne po prvni se nic nestalo. Kdyz mi pak zacaly pravidelne kontrakce tak mi uz na sale jeste praskli vodu a pak uz to bylo asi necele tri hodiny.

bumik1
autor
20. zář 2022

@bumik1 díky moc za zkušenosti!

petulkadodo
20. zář 2022

@bumik1 Vyvolávali mi kvůli odtoku plodové vody bez kontrakcí a bez otevření a stačila jen tabletka k děložnímu čípku. Bohužel na konci porodu malý nechtěl sestoupit a v tu chvíli mi šupli oxytocin, aby zintenzivnili kontrakce. No, bylo to k ničemu. Malý stejně nesestoupil a začalo se mu dělat zle, tak to skončilo akutním CS.

eiliko
21. zář 2022

Vyvolávaný porod pouze s tabletkou, po zavedení tabletky ve třičtvrtě na sedm ráno první kontrakce do 5 minut, porodila jsem před polednem 🙂

zadnyvolnyjmena
28. zář 2022

@bumik1 Oxytocin je zlo. Pro me to bylo pred deseti lety trauma a ne porod. Jeden zakrok vede ke druhemu. Jakmile puchaji vodu, mas do dvou hodin oxytocin a pak uz jen krok od epiduralu a porodu, ktery neovladas.

Me ted porod vyvolavali a vyplatilo se mi, vzdy se zpozdenim pul dne odmitat jejich navrhy.

Tabletu jsem si nechala zavest odpoledne, protoze ja proste pres den nerodim. Na sal jsem se nechala odvezt, az jsem mela kontrakce. Byt po jejich, jsem tam s pichnutiu vodou na kapacce od rana.

Ty vis, kdy a jak rodis. Pokus se to vyvolavani co nejvic napasovat na sve obvykle porody. Drzim palce ❤️🙌

bumik1
autor
28. zář 2022

@zadnyvolnyjmena už to mám za sebou. Za hodinu po píchnutí vody jsem porodila málem sama ve sprše. Nikdy se mi to ještě nestalo a to byl čtvrtý porod. Běžely krásně silné kontrakce, nic nenaznačovalo tomu, že příští kontrakce sama bez mého přičinění prorve hlavičku dítěte skoro až ven. PA a manžel mě stihli dovléct na postel, kde jsem zaujala pozici startujícího běžce, hned přišla kontrakce a opět ze mě malou vyrvala ven, já už jen tlačila kvůli ramínkám. Bylo to šílené. Oxytocin nebyl potřeba, dirupci mi prováděli na nálezu 2-3 cm, za hodinu byla malá na světě a to takhle překotně.

jjasmina
29. zář 2022

@zadnyvolnyjmena tak bude záležet dost na porodnici, ale mě oxy pomohl a dost. Epidural jsem ani neměla

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru