Co vzít s sebou do porodnice Rychnov nad Kněžnou?

aqeris
10. kvě 2015

Ahoj ženy,
opět volám o pomoc. Není mezi vámi některá, která nedávno rodila v Rychnově?
Potřebovala bych vědět co všechno mě a miminku v porodnici dají. Jestli mám malému balit oblečky na každý den a brát s sebou dětskou kosmetiku. Jestli tam mají kruhy na sezení po nástřihu a takové věci.
Máte někdo čerstvou zkušenost?

Moc děkuju za odpovědi

milmic
10. kvě 2015

@aqeris Já jsem porodila v Rychnově před 2 týdny. 🙂
Po porodu mi miminko automaticky přikryli červenou dečkou, ani jsem nemusela vytahovat svoji. Pro miminka tam mají na pokojích samozřejmě čtvercovky látkové a na oblečení košilky. Nic víc. 😅 Moje Bludička mi tam trošku prochladla, když jí dělali kontrolní utz, tak mi sestřičky přinesly ještě dupačky a ponožky, ale jinak je tam miminko standartně oblečeno v košilce, ovinuté čtvercovou plenkou a zavázané v zavince, plus postýlky mají ještě peřinku naducanou. Přiznám se, že hned první den jsem manžela požádala o dovoz bodyček. Ty košilky jsou docela šílený.
Kosmetiku mají na pokojích nějaké johnsons, rybilku, hipp - ani jedno nepoužíváme, resp. nepoužívám vůbec žádnou kosmetiku. Ale je to tam. Plenečky jsme si brali z domova, plus jsme ještě vzali vlhčené ubrousky.
Kruh po nástřihu jsem nikde neviděla. Pro sebe jsem si brala porodnické vložky, dostala jsem automaticky podložku do postele, košile jsou k dispozici v neomezeném množství, toaletní papír tam není, je potřeba mít svůj. Mýdlo u umyvadla bylo, ale pro jistotu jsem měla svoje. 🙂

aqeris
autor
11. kvě 2015

@milmic Moc Ti děkuji. Jsi moje záchrana 😉

milmic
11. kvě 2015

@aqeris 😉 Není vůbec zač. Chystáš se rodit v Rychnově? Bylo to tam moc prima.

aqeris
autor
12. kvě 2015

Vypadá to, že nic lepšího v okolí nenajdu 🙂

milmic
13. kvě 2015

@aqeris To je asi pravda, Rychnov mi dula hodně doporučovala jako prakticky nejlepší porodnici tady v širokém okolí. 🙂 Akorát nedokážu posoudit, já jsem se tam moc neohřála. Ale moje dula tam chodí rodit často a hodně mi Rychnov pochvalovala.

dpetulinka
25. říj 2015

@milmic jé to jsem ráda, že jsem narazila na vaši diskusi. Nevíš jestli tam umožňují ambulantní porod? Já rodila v Náchodě a teď bych raději zkusila Rychnov. Jsou přístupní přirozeným porodům? Zatím jsem slyšela docela pochvalu.

milmic
25. říj 2015

@dpetulinka Určitě jsou přístupní přirozeným porodům, nicméně bych šla s porodním plánem pro jistotu. Ambu porod by neměl být problém, ale neříkala bych o svém záměru dopředu - alespon tohle mi říkala dula. Že jsou potom schopní si něco vymyslet, aby tam rodičku udrželi.

dpetulinka
26. říj 2015

@milmic no to jsem si taky říkala, já musím nejdřív pořešit pediatra a vůbec všechno, zatím jsem jen ve fázi přemýšlení a doufání, že všechno bude tak jak má 🙂 ale kdyby to šlo, šla bych ráda domů alespoň dříve. Tak snad to bude hezký zážitek, moc se těším 🙂 děkuji za odpověď

jirikova
23. srp 2016

@aqeris můžu se zeptat, jak nakonec proběhl tvůj porod? Byla jsi v Rychnově spokojená?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru