Liberecká nebo Jablonecká porodnice. Jaký máte názor?

ja_osobne
14. dub 2020

Ahoj, pár diskuzi na toto téma jsem našla, ale jsou staršího data a od té doby se mohlo změnit. TP mám v září a rozhoduji se, do ktere porodnice? Na Lbc jsem neslysela nic moc dobreho, na druhou stranu maji lepsi vybavení, pokud by nešlo vše hladce, postarají se lepe.. tak se chci zeptat na vaše názory🙂 děkuji

leniczka23
14. dub 2020

@ja_osobne Za me jedine Jablonec, rodila.jsem tam dvakrat, naposled 2019 a potvrdilo mi to, ze to je jedna z nejlepsich.porodnic v kraji..dokonce tam.jezdi rodit i prazacky, je fakt vyhlasena..Pro Jablonec- Pristup k porodu, krasne pokoje na sestinedeli jen po dvou, sprcha na pokoji, prustup sester na sestinedeli..ja bych mela jasno hned..Jablonec.

ja_osobne
autor
14. dub 2020

@leniczka23 já byla taky pro jbc, ale na druhou stranu má lbc lepší vybavení, když by nešel porod podle představ 🤷‍♀️ stejně by z toho jbc poslali do lbc

leniczka23
14. dub 2020

@ja_osobne Tak takhle jsem opravdu nepremyslela, pokud nemas komplikace, nehrozi ti z nejakeho duvodu oredcasny porod, nevidim duvod uz myslet na to, ze budes mit komplikovany porod. V Jbc zvladaji i tezke porody, jde spis o miminko kdyby byl potreba inkubator atd..Pak posilaji do Lbc..SC normalne pri nepostupujicim porodu delaji i v JBC.

ja_osobne
autor
14. dub 2020

@leniczka23 to přeci nemůžu vědět, pokud budou komplikace před porodem a porodnici si chci vybrat už teď, abych věděla 🙂 doteď jsem.zadny problem neměla 🤷‍♀️ na rizikovým nejsem.

cikitkapb
15. dub 2020

12/2016 jsem rodila v LBC, teď v 9/2020 mám termín a pojedu se přihlásit jen do JBC. Když budeš myslet na to, že se něco podělá, tak se něco podělá. 🤷🏻‍♀️ Nicméně zapsat se můžeš v obou, a rozhodneš se později. Já už bych do LBC nešla. Ne kvůli porodu, ale kvůli tý „schýze” do jaký mě po prvním porodu dostaly sestry z novorozeneckýho.

codal
15. dub 2020

O Liberci se říká, že porodní super, ale že asi dve sestřičky na novorozeneckém jsou nepříjemné. Vícero kamarádek si na to stěžovalo. Kamarádce tam dokonce jedna řekla, ať se vysere na kojení (doslova), že ona stejně nikdy kojit nebude, takže jí tak rozhodila a ona se opravdu nerozkojila (ale jsou to 4 roky). Teď u druhého měla podrobný porodní plán a prý ho opravdu dodržovali a prý měla tentokrát na sestry štěstí a v pohodě, normálně kojí. Kamarádka tam teď před Vánoci rodila a taky byla spokojená. Já jsem rodila obě děti v Jablonci a nemůžu si vůbec stěžovat, sestřičky jak na porodním, tak na novorozeneckém moc hodné, ochotné, nápomocné. Pokoje maximálně po dvou, což je fajn. Ale pokud toužíš vyloženě po přirozeném porodu, tak to tam určitě není. Oxytoxin, nástřih atd. to tam normálně dělají, já teda neměla porodní plán, tak možná by to bylo jiné, pravděpodobně by to respektovali (kamarádce třeba dali domů placentu, když si o ní řekla), já to zas tak neřešila, byla jsem takhle spokojená.

leniczka23
15. dub 2020

@ja_osobne 🙈 prave ze to nemuzes vedet, a je tak mala pravdepodobnost pokud mas zatim vse ok, ze mi prijde uplne nesmyslne to takhle resit. Pokud si chtela JBC jdi do JBC. Jit do Lbc jen kvuli tomu co kdyby nahodou mozna dite potrebovalo inkubator je nesmysl.

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@cikitkapb taky mám termín v září, půlka září, tak se tam možná potkáme, pokud se rozhodnu pro jbc. Já na to nemyslím, ale na druhou stranu s tim musím trochu pocitat pri výběru porodnice 🤷‍♀️ naopak, ja se na kazdou dalsi kontrolu tesim a nepripoustim. Si, že by bylo něco špatně, doposud bylo vše v pořádku 🙂 já jsem.taky docela cíťa, pokid mi někdo řekne něco negativniho, dost mě to rozhodl a kor teď, když se ve mě perou hormony a co teprve po porodu 🤦‍♀️🤦‍♀️

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@leniczka23 pro me je to treba důležité, to, jak se budou starat o mého prcka, než chování personálu... 🤷‍♀️

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@codal takové chování by si vůbec neměly dovolit!!! Porodni plán si určitě nechám udělat! Asi se zapisu do obou, pokud bude možnost se v tehle situaci venku jit podivat, jak to tam chodi, tak pak se asi rozhodnu. Stape porad nevim.

leniczka23
15. dub 2020

@ja_osobne Ale tady se prece nebavime o peci o dite..v peci o dite je Jablonec na vysoke urovni a rpzhodne ne horsi nez LBC. Tady se bavime pouze o predcasnem narozeni nebo o situaci kdyby dite potrebovalo inkubator. Pouze v.tom pripade posilaji do Lbc.

takyjedna
15. dub 2020

Rodila jsem v jablonci 2017 a bylo to v pohode.. A to jsem mela preeklampsii a tezky porod. Zvladnou tam urcite i komplikace, jediny problem by byl, kdyby se dite chtelo narodit pred 36tt. Na vic nedonosene nejsou vybaveny a pak je prevazi do Liberce. Za mesic mam termin a budu rodit zase v Jablonci, tak kdyz se mi pripomenes do zpráv, tak ti muzu dat pak cerstve info z prvni ruky. S Libercem zkusenost nemam, ale taky jsem neslysela nic moc. Jenom ze to je tovarna na cikanata, pardon.

cikitkapb
15. dub 2020

@ja_osobne Proč s tím „musíš“ počítat? Kdyby si rodila v JBC a něco se jooo podělalo, tak tě převezou do LBC, ale teda nevím, co se ti honí hlavou, že se může stát. 🤷🏻‍♀️🤔 Já mám termín na začátku a jestli bude mimčo pospíchat jako ten první, tak rodím spíš na konci srpna. Btw. Pokud bys měla rodit předčasně, tak stejně rovnou tvůj gyndař pošle do LBC bez možnosti volby.

leniczka23
15. dub 2020

@cikitkapb Taky nechapu jeji myslenkove pochody.

cikitkapb
15. dub 2020

@ja_osobne jinak pokud ti jde o péči o mimčo... Pokud nechceš, aby ti mimčo sestry na novorozeneckým bez tvého svolení dokrmovaly UM, tak do LBC nelez. 🤷🏻‍♀️ To je jediný, co mě napadá. Pokud chceš dítě po porodu odložit na novorozenecký, tak hurá právě do LBC. 🤷🏻‍♀️ Pokud chceš aby ti každá směna sester na novo řekla o kojení něco jinýho a peskovaly tě za to, že je neposloucháš, tak hurá do LBC. Našla bych ti spoustu takových věcí.

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@cikitkapb od toho je ale porodní plán, ne? Co chci a co nechci 🤷‍♀️ každopádně už jsem rozhodnuta 👍

cikitkapb
15. dub 2020

@ja_osobne porodní plán se týká porodu a doby po porodu, strávené na porodním sále, ne však období na šestinedělí.

leniczka23
15. dub 2020

@ja_osobne Tak drzim palce a co nejhladsi porod. A nemysli na blbosti vse bude o.k.🍀

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@cikitkapb aha, tak to jsem nevěděla, děkuji🙂 ale vše je snad o domluvě, ne? 🤔🤔 pokud něco nechci, nebo si to nepřeju, tak by to snad neměli dělat bez mého svoleni

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@leniczka23 díky moc! Nemyslím na to nejhorší! Naopak, se na kazdou dalsi ko. Těším! 😍😍

ja_osobne
autor
15. dub 2020

V říjnu jsem byla na laparce, na kterou jsem se taky těšila no a vše bylo v pořádku! 😍

cikitkapb
15. dub 2020

@ja_osobne Ale ony se neptaly. Odnesla jsem malýho na převážení, ani dovnitř jsem nesměla, a za 10 minut vylezla sestra, dala mi malýho, a řekla mi „Maminko zase nám nenabral, tak jsme mu daly UM.“ Tak snad měla zvážit, vylézt s výsledkem a zeptat se, co pro to uděláme.

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@cikitkapb ty brďo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no, jestli maj takovéhle postupy, to by snad bez svolení matky neměly, ne?ale zase na druhou stranu měly vedet, co dělají 🤷‍♀️ to jsem ráda, že to vím, dám si na to pozor!! Děkuji za info

cikitkapb
15. dub 2020

@ja_osobne Hele v tomhle případě jde o blbý UM. Ale ty jsi zákonný zástupce a ty máš rozhodovat, jestli tvému dítěti něco dají/nedají, udělají/neudělají. A nebylo to nic život ohrožujícího, aby musela dotyčná jednat rychle a nemohla vylézt se zeptat, jestli o to jako matka stojím. 🤷🏻‍♀️

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@cikitkapb přesně, o tohle mi jde! Prostě princip, já jsem jeho matka, já budu rozhodovat, co date mému dítěti, samozřejmě, pokud by šlo o život, je to jasný, ale v tomhle případě 🤷‍♀️🤷‍♀️ podle mého by se nejdříve měli zeptat rodičů

cikitkapb
15. dub 2020

@ja_osobne A to neudělala... Chlap akorát přišel na návštěvu, a když jsem mu to řekla, tak vzteky neviděl.

whitechocolate
15. dub 2020

Já bych se Liberce nebála, dost se tam od těch starých diskuzí změnilo, já jsem s personálem neměla problém, na novorozeneckém je pár starších sester, které možná působí nepříjemným dojmem, ale právě jedna z nich mi velmi pomohla s kojením a byla neskutečně ochotná i v pozdních nočních hodinách a co se dokrmu týče, nechtěly dát, ale na moje žadonění nakonec daly, i když hned na začátku tedy bylo řečeno, že při velkém úbytku hmotnosti podají dokrm, takže nikdo by nic nedělal za zády. A co se týče lékařů z dětského, tak byli velmi pečliví, ochotní komunikovat, myslím že o dítě je dobře postaráno. Jinak dítě bych měla u sebe hned po porodu na pokoji, ale já nebyla schopná se postarat ani o sebe, tak si ho jednu noc nechali a byla jsem jim za to vděčná.

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@cikitkapb přesně, můj chlap by tam.taky vlitnul!

ja_osobne
autor
15. dub 2020

@whitechocolate tak to je super, děkuji za zkušenost! Já už jsem rozhodnuta pro Lbc!

whitechocolate
15. dub 2020

@ja_osobne
Já to tak nějak cítila z těch příspěvků, že nemáš Liberec odepsaný. Jinak porodnì plán jsem neměla, ale ono asi nebylo nic, co by se při tom porodu nedalo vykomunikovat, porodní asistentku jsem měla zlatou a ona se starala perfektně a i s velkou dávkou empatie. Nástřih preventivně nedělají , bylo mi řečeno, že se to hůře hojí a vìc bolí, nikdo mi po břiše neskákal, nemusela jsem ležet na monitoru, ten mají bezdrátový a dítě mi dali hned po porodu na břicho a to nešlo vše úplně hladce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru