Podle čeho vybrat porodnici? Poradíte?

ewik84
30. črc 2020

Krásný den všem. Chtěla jsem se zeptat, podle čeho jste vybírali porodnici? Čekáme dvojčátka, u nás ve městě žádná porodnice není. Mám na výběr Most, Slaný, Kladno nebo pak až Praha. Je mi 36 let a s dvojčátkama bych řekla, že je větší pravděpodobnost, že se narodí dřív a že půjdou císařem. Ráda bych tedy vybrala porodnici, kde mají vybavení i pro předčasně narozená miminka. Tím mi asi odpadá Slaný. Zůstává Most a Kladno, kde zase nemají moc dobré reference. Nebo pak až ta Praha. Podle čeho mám na internetu hledat, že jsou vybavení na předčasně narozené děti? Děkuji za každou radu. Nějak se v tom neumím zorientovat.

theuska29
30. črc 2020

Rodila jsem ve Slaném a je to naprosto skvělá porodnice. Tím, že je to tam malé, tak je to takové rodinné.
Ale pokud jdou děti o hodně dříve, tak už na to ve Slaném nemají vybavení a převáží do jiné porodnice.
V Praze - Motol je porodnice skvělá co se týče péče o předčasně narozené děti nebo s nějakými potížemi. Ale maminky jsou jen čísla, o které se nikdo moc nezajímá (takovou zkušenost mám od více maminek).
Bydlím v Praze u Motola a stejně jsem se rozhodla rodit ve Slaném. Ale v případě potíží, předčasnému porodu bych do Motola šla rovnou.

slayc
30. črc 2020

@theuska29 porodnice Slaný je skvělá, ovšem dětské oddělení už tak úžasné není. 🙂 Já zvažuji ještě Rakovník jako druhou možnost.

jipe
30. črc 2020

já řešila dojezdnost, zda je novorozenecká JIP a tak nějak obecně recenze... V tvém dosahu si chválí Rakovník, ale na nedonošky taky nejsou zařízení (kamarádka nakonec jela do Neratovic, když rodila dřív), podruhé rodila v Kadani a byla víceméně spokojená

errol4388
30. črc 2020

@ewik84 já jsem před 7 měsíci rodila v Mostě. Syn se narodil o 10 týdnů dřív. Skvělá péče na porodním, kde jsem před porodem ležela dva dny. Na šestinedělí taky všichni ochotni a příjemní, ale vás bude hlavně zajimat JIP a JIRP. Výborné doktorky, žádné nepříjemné, namyšlené. Ochotné sestřičky i ostatní personál. Ležela jsem tam s malým dva měsíce a každý pro mne měl milá slůvka na podporu. Jak jsem vždycky říkala, že Most nikdy, tak teď můžu jedině doporučit.

errol4388
30. črc 2020

@errol4388 a maminkám s vícerčaty hodně všichni vychází vstříc a sestřičky pomáhají s krmením a s péčí, na nedonošencích i na šestinedělí.

zoyee
30. črc 2020

@theuska29 já teda rodila v Motole 2017 a nemůžu si stěžovat. Rozhodně jsem si nepřišla jenom jako číslo... Ale asi záleží, na koho narazíš

errol4388
30. črc 2020

@ewik84 ještě jeden příspěvek a už dám pokoj 😉. V Motole jsme byli cca 20 dní, převezli tam syna z Mostu, protože potřeboval operaci strivek, takže jak je to tam s porodem nevím. JIP a JIRP na nejvyšší úrovni, péče, doktoři, sestřičky, všichni hodně empaticti a laskavi, ale... Rooming in má jen 6 lůžek, takže tam leží jen maminky děti, které jsou už připravené jít domů, v Mostě můžete být na Rooming in i po dobu, co budou děti na JIP nebo nedonošeneckem a chodit si za nimi 24 hodin denne. V Motole když dojizdite, tak jsou návštěvy od 11 do 18 hod a když máte smůlu a provádějí nějaký výkon, tak musíte pryč.

agnes_123
31. črc 2020

Hlavně ne Apolinář. Tam na šestinedělí koupou děti v ve studené vodě... Protože teplá teče jen dopoledne...
V mém okolí jsou 2 matky, které na šestinedělí podávají stížnost.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru