Podolí. Jak řeší akutní případy?

tautau
12. únor 2020

Ahoj,
včera mi má gynekoložka řekla, že jsem si vybrala špatně porodnici, když chci do Podolí. Prý mají málo anesteziologů, v noci a o víkendu jen jednoho. A tak s epiduralem se můžu rozloučit, protože mi ho nebude mít kdo píchnout. Což o to, epidural ještě ok. Ale já v noci skoro nespala hrůzou, že budu mít s miminkem problém, bude potřeba akutní císař a jediný anesteziolog bude u jiného akutního císaře. Prosím vás, jak to tedy je? Přece při tak velkém množství porodů nemůžou riskovat, že se jim nesejdou dva akutní CS.

Děkuji za odpověď

zuzita15
12. únor 2020

@tautau znam nekolik holek, co rodily v Podoli akutne cisarem, i v noci a zadna nemela problem, ze by cekala treba hodinu na anesteziologa, takze si tam zrejme umi poradit 🤷‍♀️

bousovka007
12. únor 2020

@tautau první mě napadne, že váš lékař je neuvěřitelně neprofesionální. Myslím, že byste měla být naprosto v klidu, to je totiž to nejdůležitější. Já jsem před čtyřmi roky na anesteziologa čekala, ale kvůli neodloučené placentě. Takže nešlo o minuty.

bousovka007
12. únor 2020

@tautau ještě mě napadá, pokud vás to opravdu trápí, můžete si domluvit prohlídku sálu a zeptat se přímo jich, jak danou situaci řeší

drep
12. únor 2020

Že úpmd shání anesteziology je známá věc. Ale předpokládám, že ve službě je jeden anesteziolog a druhý je intenzivista, protože na stránkách píšou, že poskytují i resuscitační péči. Takže pokud se sejdou dva superakutní kajzry (což bych si ale představovala jako prolaps pupečníku nebo masivní krvacení), tak tam přijde ten z lůžek. Jinak vetšina kajzrů je akutních, ne emergentních, takžr chvíli počkají. Ve všech okreskách je v noci jeden anesteziolog pro celý špitall, včetně kajzrů, když je průšvih, přijde ten z lůžkového aro, ale chápu, že asi nemusí bylt schopný pro nadbytek své práce přijít píchnout epidurál ☹️ I kfyž je to samozřejmě škoda, periporodní léčba bolesti u nás ještě úplně 100% standard není.

lolam10
13. únor 2020

V podoli je 5000 porodu rocne takze bych rekla ze to maji vyresene...opravdu bych se nebala.reci vasi dr.mi zni jako jedna baba povidala na pavlaci...p.s.ja v podoli rodila 2x cs a vzdy max.profesionalni pristup a opravdu jsem necekala na anesteziologa apod...

malenka11
13. únor 2020

Rodila jsem v Podolí před rokem, přirozeně, ale kvůli krvácení jsem musela hned po narození dítěte na zákrok, též kvůli neodloucene placente. Nečekala jsem ani minutu. Ale třeba jsem zrovna byla jediná akutní...Ale nebála bych se, je to velká porodnice s velkým "obratem" a podle mě fakt profíci. Jedině fakt čekačka na ten epidural. To se asi může stát no.

lenkazub
6. bře 2020

Já tam rodila v pátek večer nečekaně a nebyl problém že by neměli anesteziologa. Rodila jsem teď před 2 lety akutním CS a jen lokální umrtveni.

etna1
22. dub 2020

Vase pani Dr je asi nejak na Podoli vysazena..me tam porod teprve ceka, ale rekla bych, ze je v pripade tak velke a primo specializovane porodnice zvlastni konstatovat, ze by jste nemela sanci si nechat dat epidural, kvuli tomu, ze maji malo anesteziologu..myslim si, ze tohle maji fakt zajistene.. a jestli shani anesteziology? No a neshaneji v jinych porodnicich sestry? A taky se nebojite, ze tam o vas nebude mit kdo pecovat, kdyz maji malo sester.. a poptavka je nejen po sestrach, ale celkove v nasi republice po zdravotnickem personalu..
Kdyby nebyli schopni zajistit zakladni sluzby, coz anesteziolog je, tak by museli zavrit..
Spis bych se obavala neceho jineho..
Zda se vam podari se vcas zaregistrovat k porodu pro vas termin a to z duvodu velkeho zajmu o porody v Podoli..a druhy problem je, a to jsem zazila nedavno, kdyz me tam akutne hospitalizovali, ze i kdyz mate registraci, tak vam nikdo nezaruci, ze tam budete rodit..pri prijmu na akutni hospitalizaci tam se mnou bylo dalsich 5 rodicek a tri poslali do jine porodnice, protoze meli zrovna plny stav na luzkovem a nemeli by je kam po porodu dat..takze si tam nechali jen ty zaregistrovane, co mely komplikovane porody, jakoze koncem penevnim nebo predcasny porod a ty s normalnim postupem porodu musely jet jinam...a to uz tam tenhle stav, z duvodu velkeho zajmu o porod v Podoli, trva pry delsi dobu..
Takze jestli muzu doporucit, ikdyz se vam tam podari zaregistrovat a na kontroly pred porodem budete chodit tam a pak to na vas prijde, tak nez vyjedete, predem tam zavolejte a zeptejte se na situaci, at tam pak nejedete zbytecne a pak neprejizdite jeste nekam jinam, coz musi byt pak dost stresujici..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru