Poporodní vložky, jakou značku a velikost vybrat?

dominikaanovakova
27. čer 2018

Ahoj maminy, začínám pomalu zjišťovat, co vše s sebou mám zabalit do porodnice. S jakými poporodními vložkami jste byly spokojeni a jakou velikost mám koupit? Jakou velikost jednorázových kalhotek a kolik? Měly jste v porodnici kojící košilku? 😊

jerou
27. čer 2018

Poporodni vlozky jsem mela z dm drogerky. Uz podruhe a jsou super. A ted i kalhotky. Jsou sitovane a hodne pruzne a pohodlne. Jsou po dvou v baleni. Mela jsem dve baleni. Kosilku jsem nemela. Jen jejich nocni kosili, bylo tam hrozne vedro a strasne jsem se potila.

divined
27. čer 2018

U obou dětí jsem používala Samu, první dva týdny Midi, pak Mini. Svou košilku jsem měla svou a od druhého dne používala, cítila jsem se v ní lépe 🙂 velikost kalhotek jsem brala o číslo větší, než je moje velikost 🙂

77moona
27. čer 2018

U nás v porodnici je k dispozici neomezené množství vložek. Já si koupila vložky Batista, jsou docela dlouhé, což je výhoda. Jednorázové kalhotky mám klasika sitovane, myslím ctvery, a pak z drogerie takové lehoulinke pratelné, asi šestery. Velikost myslím L, snad jiná ani nebyla.

rommy22
27. čer 2018

Zdravím nastávající maminko 🙂 Kojící košile jsem měla s sebou dvě v porodnici a stačily mi. Nekupovala jsem si tedy přímo kojící, ale jen noční košile na knoflíčky a stačily. Doma jsem je už nenosila, tak jsem ráda, že jsem do nich tolik neinvestovala a po porodu darovala kamarádce. Vložky jsem měla s sebou Samu od Hartmanna kupované v lékárně. Ale celé jsem si je dovezla domu, protože jsme měli v porodnici k dispozici. Kalhotky jednorázovky jsem použila jsem těsně po porodu, pak už ne. Používala jsem bavlněné.

darinaka
27. čer 2018

Ahoj, vložky Batist, jsou skvělé. Nevím o tom, že by existovalo více velikostí. Jednorázové síťované kalhotky jsem měla Abri Fix Net (Abena) je tam 6velikosti od x-small do xx - large. Na obalu jsou uvedeny cm. V balení je 5 kusů. Taky velká spokojenost. Dají se i přeprat. Já je prala v pračce a nic se jim nestalo. Nosila jsem je celé šestinedělí a nechtělo se mi vracet k normálním kalhotkám 🙂, nikde nic neškrtilo a větralo 🙂. Kojící noční košile jsem měla, v porodnici je vyžadovali, ale já je nosila i celý rok po porodu, prostě po celou dobu, co jsem kojila. Za mě dobrý vynález. 🙂

ariadna12
27. čer 2018

Poporodni vlozky jsem mela Tulip (zeleny obal s ruzovym tulipanem), ale nevyhovovaly mi. Sice prodysne a nelepici, ale uzke a musely se davat dve. Takze pri kazdem pohybu mi vypadavaly na zem, brr. Doma jsem pouzivala poporodni vlozky od Canpol babies, jsou pekne siroke i dlouhe a maji slaby lepici pasek, takze mi v kalhotkach sedely perfektne. Nejdriv jsem davala dve na sebe, pak uz jen jednu. Velikost uz nevim, ale cim vetsi, tim lepsi. V Podoli treba maji ty vlozky Tulip. Jednorazove "sitovane" kalhotky jsem mela L a XL, jsem trochu pri tele, lepsi je jich mit vic. Kojici kosilku jsem v porodnici ani doma nemela, mela jsem kojici podprsenku a nocni kosilky z CA a Marks&Spencer s uzkymi volnymi raminky, ktera sla dat v pohode dolu.

dominikaanovakova
autor
27. čer 2018

Děkuji za rady 😊

luj89
27. čer 2018

@dominikaanovakova Ahoj, ja mela koupene 4 baliky vlotek Batist a byly celkem fajn. V porodce jsem vypotrebovala 2 baliky, doma by mi pak stacil uz jen jeden a nasledne nejake normalni menstruacni vlozky. Ale je fakt, ze jsem si musela zezacatku davat na sebe klidne 3, takze ty zminene Canpol, ktere jsou sirsi asi budou lepsi, nevim. Kalhotky jsem mela jednorazove canpol, ale i ta nejmensi velikost byla celkem velka, takze jsem je nepouzila, pouzivala jsem sitovane Carriwell, ktere jsou univerzalni velikosti a teda mensi bych taky snesla... Ale ja rodila s 59 kg, tak nevim, jakou mas postavu ty. Nocni kosili jsem prvni den mela erarni, ale byl celkem boj ji z nich ,,dostat,, 😀. Prvni den jsem dost krvacela, tak jsem nechtela spinit sve, ty jsem vytahla 2. den, v te erarni bylo desny vedro (byl to takovy pevny material, zadny uplet) a navic meli jen jednu velikost, a to odhadem 3XL, coz teda pro me s 150 cm a 59 kg pred porodem nic moc 😀. Sehnat dobrou nocni kosili ve ktere se da kojit je tezky. Mela jsem Jožánek, tam mi nevyhovoval strih a gumicka pod prs mi kolikrat vyjela do puli prsou, tak ta mi lezi doma ve skrini. Pak mam s propinacim vrskem na patenty, ale u patentu se trha... Doma si pak teda beru normalni dvoudilne pyzamo a vyhrnu vrch. Doporucuju takovou kosili, kde ten otvor na kojeni bude drzet otevreny sam a nemusis ho nejak drzet rukou. To je fajn, kdyz chces u kojeni spat 😉.

hankaros
27. čer 2018

Vlozky Batist Flower, sitovane kalhotky od hartmana, kosili jejich erar. Na druhy porod mam vse stejne, jen kosili svoji kojici, z te jejich se blbe tahaly prsa.

zlorenka
27. čer 2018

U nas bylo erarnich kosil dost, ale strasne skrabaly ty rozbolavely bradavky, i do svoji kosile jsem si pak brala kojici podprsenku a koj.vlozky a o 100 % lepsi. Poporodni vlozky jsem mela ty s tulipanem, fasovalo se jich par i v porodnici, kalhotky jen bacha aby fakt perovaly, ty z netkane textilie nepruzi a jsou k nicemu.

pavlinakm
27. čer 2018

Ja vlozky poporodni pouzivala pouze v porodnici. Doporucuji cim vetsi tim lepe. Obcas jsem pouzivala i dve na sebe.. prvni asi 3dny mi jeste hodne odchazeli ocistky. Doma jsem mela uz klasicke menstruacni vlozky.
Kalhotky jedine s nohavickama a sitovane. Mela jsem asi troje a pouzivala opet jen v porodnici. Preprala jsem je v ruce a hned jsou suche. Tocila jsem je tak cely den a byla jsem stale čistá.. doma uz jsem mela sve starsi kalhotky.
V porornici jsem nepouzivala kosilku vubec, obcas jen sportovni podprsenku. Hodne jsem nechavala prsa "vetrat". Nocni kosili jsem si menila nekolikrat za den ( hodne jsem se potila, zaspinila se od ocistku a nebo od od spustene laktace). Kojici podprsenku jsem si kupovala az asi po 14ti dnech, ale stejne jsem neodhadla velikost. Ze zacatku jsou ty prsa hoodne nality a pak se to upravi..

lpch
28. čer 2018

Mne se nejvice osvedcily vlozky, ktere jsem dostala v porodnici. Daji se vetsinou sehnat v nemocnicni lekarne. Vyzkousela jsem i ruzne typy, ktere se prodavaji v drogerii ci ve vetsine lekaren, ale nebyly tak pohodlne a byly prilis uzke. Kojici nocni kosile jsem v porodnici nosila pres den, abych nevypadala jak strasidlo 🙂 a na noc jsem si brala nemocnicni kosilku, strasne jsem se v noci potila, takze mi vyhovovala vice

patmouse
Autor odpověď smazal
Zobraz
petrasipkova1
28. čer 2018

Vložky batist flower nosím je vždy i doma po porodu, spotřebovala jsem 7 balíku, kalhotky Hartman molipants, měla jsem schované i z minulého porodu, cca 8 kusů, Peru je a nosím dokud krvácím. 😊 V porodníci košile neměli, měla jsem asi svoje 4, kojící podprsenky taky 4, protože mi strašně teče mléko,tak mi to v noci třeba proteče.

jardicka
28. čer 2018

Vložky jsem měla Samu Midi cca 2 balíky na začátek (po 56 ks) a pak na zbytek Mini. Kalhotky jsem používala normálně svoje, ty síťované jsem zkusila jedny a strašně mě řezaly a potila jsem se v nich, takže letěly. Košili jsem měla nějakou obyčejnou s rozepínáním u výstřihu.

priefi
28. čer 2018

V porodnici meli fajn vlozky, nevim uz co byly zac, ale sestra rikala, ze to jsou nejake polske. Ja mela samu, ze zacatku jsem si davala 2, pak uz jen 1. Sitovane kalhotky jsem mela od chicca velikost uni, uni velikosti jsou nejlepsi, nic netlaci a jsou fakt super.

butikova
28. čer 2018

@dominikaanovakova Za mě jedině látkové. Před 2,5lety jsem s nimi na očistcích začínala a a díky neuvěřitelnému pohodlí, které poskytují jsem se k jednorázu už nikdy nevrátila. Teď jsem ve 39tt a už mám opět připraveno 🙂 Nebojte se zkusit, oceníte je hlavně v těch teplech, kdy jednoráz pr* akorát zapařuje. 😃 😃 😃

evee24
28. čer 2018

Teda me samu absolutne nevyhovovaly. Ale ty batist flowers byly pro me nejlepší a nejpohodlnější.

misadan11
28. čer 2018

Za me taky Batist Flower a ty rajtky Abri fix Abena..sitovky...za me xl..vychazi to cca o cislo vetsi nez normalne nosis..a kojo kosili sem mela dve - prvni sem zaspinila hned noc po porodu..pak uz to bylo dobry...

irena1111
28. čer 2018

@dominikaanovakova žádné speciální vložky ani kalhotky jsem neměla. Vložky jsem používala obyčejné dlouhé z Kauflandu a kalhotky normální bavlněné. Kojící košili jsem také neměla.

mikulilinka
28. čer 2018

Ja krvacela strasne a dlouho, super molinpats kalhotky pratelne ,mela jsem 5kusu a vlozky batist.Kojici kosili jsem nemela, normalni pyzamo na ktere jsem zvyklá 🙂

prcekverunka
28. čer 2018

@dominikaanovakova Super jsou vložky z Dr.Max. Poporodní kalhotky jsem kupovala 3 balení (po dvou kusech). Kojící košilka není nutná. Teď u třetího jsem si 2 pořídila, ale spíš proto, že jsou i těhotenské a bylo to první jaro/léto s oooobr pupkem, tak aby se mi dobře spalo 🙂 I na kojení jsou fajn, to ne že ne. Ale jde to i v normální noční košilce nebo v pyžamu 🙂

kristyna_bar
2. črc 2019

Kdyby náhodou někdo řešil velikost u jednorázových poporodních kalhotek, jako já dnes, tak zde je porovnání Hartman Molicare (vel.L) a Canapol babies (vel. S/M). Přijde mi, že sedí stejně, Canapol jsou dražší, kolem 100 Kč za dva ks, ale takové hezčí (pokud se u těchto epesnich věci dá řešit nějaká elegance) a také trochu hustší. Hartman jsou levnější - 65 Kč za tři ks, asi prodyšnější, ale asi se také rychleji zničí. Víc zatím neposoudím...

kristyna_bar
2. črc 2019

Velikost mám normálně S/M, teď spíš M.

alcar
2. črc 2019

Nevim, jestli tu zaznelo, tak pridavam poznatek. Po cisari byly sitovane kalhotky strasne neprakticke. O tu sitku se mi zachytavaly stehy. Takze doporucuji spis nesitovane.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru