Porodnice Nové Město na Moravě. Zkušenosti?

10. říj 2021

Ahoj, prosím někdo nějaké nové zkušenosti s porodniciv Novém Městě na Moravě? Mám se rozhodnout, kde budu rodit, tak uvítám aktuální informace a to jakékoliv. Předem vám děkuji

barmil
10. říj 2021

Je to tam dost strašidelné, pokoje atd. Pokud můžeš bez jinam, ja raději jela 70km, než abych rodila tam.

petbem
11. říj 2021

V roce 2009 (říjen) jsem rodila v Novém Městě na Moravě, v roce 2012 (únor) předčasný porod ve 34tt v Jihlavě a nemůžu si stěžovat ani na jednu porodnici. S klidem bych doporučila obě dvě. Personál super, a co slyším v okolí od holek co rodily během posledních 2let, tak porodnici NM chválí.

ajja87
11. říj 2021

Porod letos na jaře a před pěti lety... Až na ty pokoje, si nemůžu stěžovat... Snaží se, aby na pokojich byly pacientky po jedné (stát se ale může, že tam budete dvě, mě se ro stalo, ale druhá paní sla druhý den domu) Blbý je, že prostě ty pokoje nemají vlastní socialky, ty jsou společné.. Ale po pravdě jsem se tam za oba porody potkala jen s jednou paní... Jinak personál paráda, samozřejmě se i tam našla jedna sestra, která byla... Ne zlá, ale nebyla mi prostě sympatická, taková odmerena... A na porodních sálech, tam jsou super úplně všichni

kijonkova.k
11. říj 2021

Pracuji v Nemocnici NMnM,sice na jiném oddělení,ale porodní odd.je úplně v pohodě.Bude se rekonstruovat,takže pokoje a sociálky zatím staré,ale personál je profi.Rodila jsem tam obě své děti (2008 a 2011),v té době jsem nebyla zaměstnanec a přístup byl super.Ale já jsem chtěla co nejrychlejší porod,žádný plán jsem neměla,mám ráda zdravotníky kolem sebe😆😆😆

autor
11. říj 2021

Díky, to jsem zapomněla zmínit. Já žádný porodní plány ne sestavuji, věřím lékařům. Akorát bych chtěla míst jistotou, že když budu zadonit třeba o epidural, že mi bude umožněn, nebo rajčak. Měla jsem dva předchozí porody náročné a v jiné porodnici s tím problém nebyl. Zase nejsem úplně pro se trápit za každou cenu. A odpověď pro barmil, šla bych do své původní, ta je ale dál, bohužel z logistických důvodů nevím jak to bude, asi si budu muset vybrat tentokráte tuto.

lakyk
11. říj 2021

Rodila jsem tam loni a porodní oddělení skvělé. Byl zákaz tatínků, ale porodní asistentka se mi věnovala úžasně, možná líp, než by to zvládl partner. Pan primář strašně pohodový a empatický člověk. Měla jsem nějaké komplikace, ale zvládli to tam dobře. Pediatři mi byli sympatičtí všichni, které jsem potkala, gynekologové také. Nepříjemná mi byla jedna sestra na oddělení gynekologie a jedna z dětského, ale nebylo to nijak hrozný. Druhé bych rodila také tam.

blbajulca
11. říj 2021

Já tam rodila 2018 a byla jsem velmi spokojená....všichni byli milí a ochotní, nikdo mi nic nenutil a vždy mi vše ochotně vysvětlili....Pokoje starší, ale nic hrozného, já měla pak nadstandard a t to bylo úplně super....

autor
11. říj 2021

Všem děkuji za zkušenosti, mám o cem přemýšlet. Zatím se přikláním k tomu, že pokud bude vyvolávání, půjdu tam kde jsem byla, protože to budu moci logisticky třeba na organizovat, pokud to přijde náhle, budu asi musrt do MN. Máme problém sehnat hlídání pro děti.

autor
11. říj 2021

*NM

spekuldik
15. kvě 2022

Hoj hoj ,Chtěla bych se zeptat jestli zde není někdo kdo byl na 1. Screeningu v NMNM. Zajímalo by mě jak dlouho trvá výsledek a jak to tam cele probíhá. Dekuji

ajja87
15. kvě 2022

@spekuldik ahoj, screeningy delaji myslím, jen jeden den v týdnu, musis se objesnat.a v cekarne cekas normálně nez na tebe dojde řada. Jinak nevím ci myslíš pod vysledkami, to ze je vse v poradku mi rekla pani doktorka hned pri tom ultrazvuku.

ajja87
15. kvě 2022

@spekuldik jinak i partner muze jit s tebou

spekuldik
15. kvě 2022

@ajja87 mě právě objednávala sama doktorka a jdu teď ve středu, akorát sem se nezeptala a teď nemohu dohledat kdy jsou výsledky, v jiných městech atd právě píšou že třeba až druhý den nebo za 3 dny. Brali ti i krev a řekli i výsledky krve hned nebo jen toho utz? Sem nervozni pac mam po jednom zamlklem a mám opravdu strach jak to dopadne. Jinak má se jít asi na lačno, zejo?

ajja87
15. kvě 2022

Ty jo s tou krvi nevim, ja totiz chodim na gynekologii primo do ambulance v nemocnici a tak jsem právě krev nejak neřešila, jelikoz mi ji asi brali předtím... Tak to bych asi pro jistotu sla na lacno a nebo si brnkni primo do ambulance do nemocnice, tam ti řeknou.

ajja87
15. kvě 2022

@spekuldik jinak mi teda asi řekli vysledky jen toho utz.

spekuldik
15. kvě 2022

@ajja87 aha já chodím ve Žďáře právě, pac sem odsud , krev mi brala doktorka ale jen tu klasiku na cukr, skupinu krve atd... takže mi ji asi budou brát tam no, zkusím tam radši asi zítra brnknu ať něco nepodelam. No snad budou výsledky aspoň do patka. Jinak moc děkuji .

ajja87
16. kvě 2022

@spekuldik a nechodis k pani dr. Staré? Ta právě dělá ty screeningy v nemocnici ve Městě

spekuldik
16. kvě 2022

@ajja87 pondělky je tam pan hrdina myslím a středa paní stará, mě právě dala na výběr esi chci pondělí nebo středu. Psala sem email nemocnici jak je to stou krvi pac všude píšou že by měla být odebrana spíš v 11tt a to už nejsem... tak mi odepsala, že mi to vezmou zároveň s utz a nemusím být na lačno. Tak to asi stačí no🤷‍♀️ výsledky utz řeknou asi hned ale krev nejdéle do 3 dnů sem se dočetla na netu v nějakém článku nemocnice.

ajja87
16. kvě 2022

@spekuldik tak to jo, tak at ti to dobře dopadne 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru